Home » Paracas

Paracas

Paracas is een rustig, zonnig badplaatsje en het directe vertrekpunt van tochten naar de Islas Ballestas en het Paracas Reservaat.

Dit in tegenstelling tot het nabijgelegen Pisco, waar ook nog steeds veel toeristen komen: sinds de aardbeving van 15 augustus 2007 van 8,0 op de Schaal van Richter waarbij ruim 500 dodelijke slachtoffers vielen, heerst hier een wat grimmige sfeer.

Vandaar dat onze reizen Pisco vermijden en uitgaan van een verblijf in Paracas. Indien u al op de tweede dag van uw reis de Islas Ballestas bezoekt, zult u hier ’s ochtends rond half acht aankomen, om meteen om 8 uur te vertrekken op uw tour naar de eilanden. Nadien kunt u op één van de terrasjes aan de baai van een vroege lunch genieten voordat u doorreist naar de oase van Huacachina of optioneel het Paracas Reservaat bezoekt.

Paracas

Indien u ervoor kiest pas later uit Lima te vertrekken, komt u hier rond half 6 ’s avonds aan, net op tijd om de zon in de baai onder te zien gaan. Ook dan raden we u één van de terrasjes aan na de hectiek van Lima en de Panamericana.

Doen!
Paracas is gedurende uw reis de beste plaats om ceviche, één van Peru’s nationale gerechten te proeven. Dit gerecht wordt gemaakt van verse rauwe vis, die wordt gegaard met behulp van limoen-sap en gekruid met aji (Spaanse pepers). De vis wordt geserveerd met rauwe ui, zoete aardappel (camote) en geroosterde mais (canchita).
Verser kan niet!

Tours:
De Islas Ballestas
Het Paracas Reservaat

Wist u dat…
… De rustige baai van Paracas een belangrijke rol speelde in de Peruaanse en zelfs Zuid-Amerikaanse geschiedenis? Hier landde op 8 september 1820 generaal Don José de San Martín, met zijn onafhankelijkheidsleger van zo’n 4000 man. Doel was een bruggenhoofd opwerpen om vervolgens Lima te isoleren. Het was de opmaat tot de Veldslag van Ayacucho (1824), de laatste grote slag in de onafhankelijkheidsoorlogen van Zuid-Amerika, die het einde van de Spaanse kolonies hier inluidde.