18-daagse rondreis Zuid-Peru met Inca Trail

Combineer de hoogtepunten van Zuid-Peru met de wereldberoemde vierdaagse Inca Trail in ruim 2,5 week! Vanuit Lima vliegt u naar Arequipa, de prachtige universiteitsstad aan de voet van de imposante Misti-vulkaan. Vanuit Arequipa bezoekt u de Colca Canyon: één van de diepste kloven ter wereld waar u ‘s werelds grootste vliegende vogel, de condor, van erg dichtbij kunt spotten. Daarna gaat het naar Puno voor een tweedaagse eilandentocht over het Titicacameer, hier zult u bij een lokale familie op het idyllische en stille Amantaní overnachten. Via de route van de zon bereikt u uiteindelijk de oude Inca-hoofdstad Cusco. Vanuit Cusco maakt u daarna een trektocht naar keuze naar Machu Picchu. U kunt kiezen uit de wereldberoemde Inca Trail van vier dagen, de vierdaagse Salkantay of de veel minder toeristische Lares Trek. Welke tocht u ook kiest: het is een schitterende, spirituele ervaring die u via de hoge Andes en het nevelwoud naar het magische Machu Picchu voert!

RICHTPRIJS 2024: vanaf US$ 2121 p.p. bij 2 personen
Gebaseerd op huidige vluchtprijzen, onderdak in tweepersoonskamers in de prijsklasse US$ 65 – 85 en de Inca Trail naar Machu Picchu.
Geen verborgen kosten!
Andere wensen? Vraag nu uw individuele prijsopgave op!

Reisschema

Dag 1: aankomst Lima
Dag 2: vlucht Lima – Arequipa | vrije middag Arequipa
Dag 3: vrije dag Arequipa
Dag 4: naar de Colca Canyon
Dag 5: Colca Canyon
Dag 6: Colca Canyon | middagtransfer naar Puno
Dag 7: Titicacameer: Van Puno via Uros naar Amantaní, overnachting bij lokaal gastgezin
Dag 8: Titicacameer: via Taquile terug naar Puno
Dag 9: Met de luxe toeristenbus van Puno naar Cusco (inclusief uitstapjes en lunch)
Dag 10: vrije dag Cusco
Dag 11: de Heilige Vallei van de Inca’s: Pisac, Salineras en Ollantaytambo
Dag 12 t/m 15: de vierdaagse Inca Trail naar Machu Picchu (Ook mogelijk: Salkantay Trek of Lares Trek)
Dag 16: vrije dag Cusco
Dag 17: vlucht van Cusco naar Lima, vrije ochtend in Cusco of vrije middag in Lima
Dag 18: vrije dag Lima | intercontinentale vlucht (exclusief)

Programmabeschrijving

Dag 1: Aankomst Lima

We halen u op van de luchthaven van Lima en brengen u naar uw hotel, waar u zult worden opgewacht door onze medewerker ter plaatse die het programma van de komende weken nog even met u doorspreekt. Rest van de dag vrijaf.

Dag 2: vlucht Lima – Arequipa | vrije middag Arequipa

U wordt van uw hotel opgehaald en tijdig naar de luchthaven gebracht voor uw vlucht naar Arequipa. Eenmaal in Arequipa wordt u van de luchthaven naar uw hotel gebracht.
Arequipa is een uitstekende plek om enkele dagen te vertoeven: prima weer, goede restaurants, interessante musea en een fantastisch mooie binnenstad – opgenomen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.
Het is belangrijk om voorafgaand aan uw bezoek de Colca Vallei goed te acclimatiseren. De Colca Vallei ligt op zo’n 3600 meter boven zeeniveau en onderweg ernaar toe gaat u over een pas van maar liefst 4910 meter, dus een paar dagen op ca. 2400 meter komt goed uit!

We suggereren u om in ieder geval het klooster van Santa Catalina en het Museo Santuarios Andinos (in de volksmond “het museum van Juanita”) te bezoeken. Beide plekken beschikken over eigen gidsen die u ter plekke kunt inhuren.

Dag 3: Vrije dag Arequipa

Een extra vrije dag in Arequipa, om wat beter uit te rusten en te acclimatiseren voorafgaand aan uw bezoek aan de Colca Canyon en het Titicacameer.

Optionele excursies voor vandaag::

 • Reality tour – de andere realiteit in Peru
 • Stadswandeling langs de Verborgen Plekjes van Arequipa
Dag 4: Naar de Colca Canyon

Vandaag stapt u weer de bus voor een driedaagse tour naar de Colca Canyon – één van de diepste kloven ter wereld – gelegen op ca. 4,5 uur van Arequipa. De Colca Vallei ligt midden in vulkanisch gebied, getuige ook de vele thermale warmwaterbronnen die u in de Vallei aantreft. Sinds 2017 vertoont de Sabancaya-vulkaan verhoogde activiteit, en spuwt deze 5976-meter hoge vulkaan regelmatig as uit.

In deze groepstour reist u op de eerste dag 160 kilometer naar het plaatsje Chivay in de Colca Vallei. In het begin van de tocht hebben we uitzicht op de vulkanen Misti, Chachani en Picchu Picchu. Na anderhalf uur rijden bereiken we het Reservaat Salinas y Aguada Blanca waar, op een hoogte van 3800 meter, groepen gedomesticeerde lama’s en alpaca’s en de wilde, beschermde vicuñas rondlopen. Na verschillende tussenstops komen we aan op Patapampa (letterlijk hoogland’), met 4910 meter het hoogste punt van de tour. Daarna gaat het naar beneden, naar Chivay (3600 meter). Van daaruit is het nog maar een klein stukje naar het schitterend gelegen hotel in de kleine Andesgemeenschap Corporaque, waar geluncht zal worden (niet inclusief). Na de lunch kunt u mee gaan wandelen met de gids en later in de middag kunt u optioneel de thermale baden van Umaru bezoeken.

Ook mogelijk: 2- of 3-daagse privétocht of een 2- of 3- daagse trektocht door de bodem van de Colca Canyon. Informeer bij ons naar de mogelijkheden.

Dag 5: Colca Canyon

Vandaag staat u erg vroeg op en rijdt u naar de Cruz del Condor. Dit is de beste plek ter wereld om van dichtbij de condor (’s werelds grootste vliegende vogel met een spanwijdte tot ruim 3 meter en een lengte tot 1,10 meter) te kunnen zien. Met een beetje geluk zeilt hij op slechts enkele meters langs je. Optioneel maakt u een wandeling langs de rand van de canyon, waarbij u hagedisjes, adelaars, meer condors, de Andes-kolibrie en de grote, konijnachtige vizcacha kunt tegenkomen. Ook hiertoe wordt u uitgenodigd door uw gids en hier zijn evenmin extra kosten aan verbonden.

Op de terugweg stoppen we nog enkele malen bij uitzichtpunten en dorpjes, onder andere bij het uitkijkpunt Antahuilque met zicht op prachtige 1500 jaar oude terrassen uit de Collaguas-cultuur. Ook stoppen we in Maca – een in 1991 door een grote aardbeving verwoest dorpje – en Yanque, met waarschijnlijk de mooiste kerk van de Colca Vallei, gebouwd uit wit vulkaangesteente.

Na de lunch heeft u de tijd aan uzelf om deze fraaie omgeving op eigen gelegenheid te verkennen. Er zijn ook mogelijkheden om te gaan mountainbiken, paardrijden of ziplinen, al zal dit wel tenminste een dag van tevoren gecoördineerd moeten worden met de gids.

Dag 6: Colca Canyon; naar Puno

Na een vrije ochtend rijdt u ’s middags in ongeveer 6 uur naar Puno. Eenmaal in Puno wordt u naar uw hotel gebracht.

Dag 7: Titicacameer: Van Puno via Uros naar Amantaní, overnachting bij lokaal gastgezin

Vanaf uw hotel in Puno en brengen we u naar de haven, van waaruit u eerst een bezoekje aan de Uros-eilanden brengt. De Uros vormden een oude stam die zich probeerde te isoleren van de oorlogszuchtige Colla’s – en later van de Inca’s. Ze trokken het Titicacameer op en bouwden drijvende eilanden van totora-riet om op te wonen. Vandaag de dag leven er nog steeds enkele honderden leden van de Uros-stam, tegenwoordig allen Aymara sprekend, op de eilanden, waar huizen, wachttorens, kerken en boten gemaakt zijn van riet. De eilanden moeten continu worden verzorgd: terwijl het riet van onderuit wegrot, worden er bovenop steeds nieuwe lagen geplaatst.

Daarna gaat het richting het eiland Amantaní, op ongeveer 3 uur varen van Puno. De inwoners leven nog steeds op een traditionele manier, bijvoorbeeld zonder gemotoriseerd transport. Op het schilderachtige Amantaní zult u bij een traditioneel gastgezin overnachten. Hier maakt u een wandeling naar het hoogste punt van het eiland, met spectaculaire vergezichten en wellicht een schitterende zonsondergang!

Dag 8: Titicacameer: van Amantaní via Taquile terug naar Puno

Na het ontbijt met uw gastgezin op Amantaní vaart u naar het nabijgelegen Taquile met zijn traditionele textielarbeid. Mannen lopen hier met breinaalden rond en vrouwen weven kleurrijke kledij, waaruit u de sociale status en de burgerlijke staat van de drager op kunt maken. Na een mooie wandeltocht en een lunch (niet inclusief) vaart u terug naar Puno, waar u in de namiddag, na een tocht van ongeveer 3 uur, aankomt en naar uw hotel wordt gebracht.


Ook mogelijk; een dagtocht naar het Titicacameer gevolgd door een vrije dag in Puno met optioneel bezoek aan het enigmatische Sillustani
In plaats van een tweedaags bezoek aan het Titicacameer, kunt u er ook voor kiezen het Titicacameer te bezoeken als dagtocht. De andere dag kunt u gebruiken om even op adem te komen, en rond te struinen in deze kleine maar drukke stad. De stad heeft geen grote toeristische attracties, maar het straatbeeld maakt veel goed: u zult merken dat de bevolking veel traditioneler is dan in universiteitsstad Arequipa. Struin eens rond in de marktstraatjes, of laat u rondrijden in een fietstaxi. Nu bent u echt in de Andes beland!

s Middags is de tour naar het enigmatische Sillustani een aanrader. Op een landtong met een fantastisch zicht op het er omheen liggende Umayo-meer (3890 meter; kijk of je flamingo’s ziet!) rijzen majestueuze graftorens op. De Colla’s, hun rivalen van de Lupaca-stam, en later de Inca’s begroeven hun adel in deze cilindervormige torens, waarvan de hoogste bijna 12 meter telt. Een bezoek aan deze zéér fotogenieke plek kost ongeveer 3,5 uur, inclusief een bezoek aan een traditionele boerderij waar u uitleg krijgt over diverse typische Andes-producten.

TIP: Puno is niet de aantrekkelijkste stad van het land. Overweeg daarom een verblijf in één van de luxere hotels aan de oevers van het Titicacameer of een overnachting op een traditionele haciënda-boerderij, waar u kunt genieten van het landelijke leven en het vrije zicht over de baai van Puno. Dit is een aanrader, zeker voor gezinnen met kinderen!


Dag 9: Van Puno naar Cusco

In ongeveer 10 uur rijden we met een comfortabele toeristenbus van Puno naar Cusco. Het is een schitterende rit: de hoogvlakte van het Titicacameer neemt gaandeweg plaats voor woeste bergen, smalle valleien met verspreid liggende Andesgemeenschappen en uiteindelijk voor de groene dalen nabij de antieke hoofdstad van de Inca’s.

Onderweg maakt u enkele begeleide uitstapjes (o.a. bij het Museum van Pucará, de Inca-ruïnes van Raqchi en de prachtig beschilderde San Pedro kerk in Andahuaylillas) en tevens zal er gestopt worden buffetlunch. Verwachte aankomsttijd in Cusco is rond 17.20 uur.

NB: In plaats van de toeristische bus kunt u tegen bijbetaling ook voor de luxe Titicaca Train kiezen. Let wel: deze trein rijdt enkel op maandag, donderdag en zaterdag.

Dag 10: Vrije dag Cusco

De eerste van twee vrije dagen in Cusco, de oude hoofdstad van de Inca’s, zal nauwelijks genoeg zijn om de stad goed te bekijken. Doe één van onze optionele excursies, leer meer over de Inca’s in het Museo Inca of het Museo Precolombino, bezoek de imposante ruïnes van Sacsayhuamán net buiten de stad en het schitterende koloniale centrum met zijn vele kerken, wandel door de kunstenaarswijk San Blas, geniet van de familiaire backpack-sfeer in de pubs, maak kennis met de lekkerste streekgerechten in één van de vele uitstekende restaurants… Kortom genoeg te doen!

Optionele excursies voor vandaag:

 • stadstour van een halve of hele dag
 • stadswandeling
 • kook workshop
 • diverse sportieve activiteiten
Dag 11: Heilige Vallei: Pisac, Salineras en Ollantaytambo

Vandaag bezoekt u de Heilige Vallei van de Inca’s. Eerst gaat het per privétransport naar het dorpje Pisac met zijn befaamde markt en ruïnes, vervolgens bezoeken we de pre koloniale zoutmijn van Salineras en uiteindelijk komen we aan in het antieke dorpje Ollantaytambo waar we het indrukwekkende Inca-fort bezoeken.

In Ollantaytambo, nabij het startpunt van uw Inca Trail, zult u ook overnachten.

U reist met een privéchauffeur, zodat u op een vrijblijvende en ontspannen manier uw eigen tijd kunt invullen. Desgewenst kunt u vandaag een privégids inhuren. Meerprijs daarvan zou US$ 46 per persoon bedragen.

Dag 12 t/m 15: de Inca Trail naar Machu Picchu

Vandaag begint u met uw vierdaagse Inca Trail naar Machu Picchu. Eventueel kunt u ook de Salkantay tocht
of de Lares tocht doen. Hier treft u meer informatie over de verschillende trektochten.

In alle gevallen bezoekt u Machu Picchu vanaf de vroege ochtend van de vierde dag (dag 15). ’s Middags neemt u dan de bus naar het dorpje Aguas Calientes en vandaar de trein naar Cusco, waar u in de loop van de avond zult aankomen.

Dag 16: vrije dag Cusco

Een laatste vrije dag in Cusco.

Optionele excursies voor vandaag:

 • stadstour van een halve of hele dag
 • dagtocht naar de Rainbow Mountain (Vinicunca)
 • diverse sportieve activiteiten
Dag 17: van Cusco naar Lima

Op het door u gewenste tijdstip brengen u naar de luchthaven van Cusco voor uw vlucht naar Lima (ca. 1 uur). Vanuit Lima kunt u dezelfde dag doorvliegen naar Nederland.

Om u de gelegenheid te bieden om wat van deze veelzijdige boeiende stad te zien, en ook met het oog op de lange terugvlucht raden we u aan om voor uw internationale vlucht eerst nog in Lima te overnachten, zodat u uitgerust aan de lange vlucht huiswaarts begint.

Dag 18: vrije dag Lima  |  internationale vlucht

Een laatste vrije dag in Lima, voordat we u naar de luchthaven brengen voor uw internationale vlucht.

Inclusief

24-uur per dag Nederlandstalige ondersteuning

Onze handige infosheets, vol met suggesties, praktische info en onze persoonlijke restaurant-tips

Overnachtingen:

  • alle overnachtingen in beschreven hotels, inclusief ontbijt
  • verblijf Amantaní bij familie thuis, inclusief maaltijden
  • tijdens de trektocht naar Machu Picchu overnacht u in een tweepersoonstent

Vervoer:

  • privétransfers in Lima
  • binnenlandse vlucht Lima – Arequipa, inclusief luchthavenbelasting
  • privétransfers in Arequipa
  • vervoer tussen Arequipa, de Colca Canyon en Puno in gedeelde privébusjes
  • privétransfers in Puno
  • comfortabele toeristenbus met uitstapjes en lunch onderweg tussen Puno en Cusco
  • privétransfers in Cusco
  • privévervoer in de Heilige Vallei van de Inca’s (gids mogelijk tegen meerprijs)
  • groepsvervoer voorgaand, tijdens en na uw Inca Trail naar Machu Picchu
  • binnenlandse vlucht Cusco – Lima, inclusief luchthavenbelasting
  • privétransfers in Lima

Groepsexcursies:

  • Colca Canyon, drie dagen, exclusief entrees
  • Titicacameer, twee dagen, inclusief entrees en 1 x lunch, 1 x diner en 1 x ontbijt
  • Vierdaagse Inca Trail of alternatieve trektocht naar Machu Picchu, inclusief entrees

Entrees Machu Picchu:
De standaard-ochtendentrees tot Machu Picchu zijn inclusief. Nog niet inclusief zijn de optionele bergtoppen Wayna Picchu of Machu Picchu (beide US$ 70 extra p.p.) . Geef ons bij een reservering alstublieft aan welk entree u prefereert, aangezien we deze ruim van tevoren moeten aanschaffen. Meer informatie over de verschillende entrees tot Machu Picchu.

Exclusief

   • internationale vlucht
   • overige maaltijden, optionele excursies (vraag ons voor meer informatie) en entrees, persoonlijke uitgaven
   • verplichte verzekering die ziektekosten en ongevallen in Peru dekt, alsmede sterk aangeraden annuleringsverzekering

Entrees

De volgende entrees zijn nog niet inclusief. Onderstaand de huidige prijzen per persoon, die in het nieuwe jaar zouden kunnen variëren:

    • Colca Vallei: 70 Soles / ca. US$ 20 | optioneel entree warmwaterbronnen Umaru: 15 Soles / ca. US$ 4
    • Salineras in de Heilige Vallei: 10 Soles / ca. US$ 3
    • Optioneel: Cusco en de Heilige Vallei:
     Voor Cusco en de Heilige Vallei bestaat een algeheel toeristenticket, de Boleto Turistico. Met dit toeristenticket kunt u onder andere de ruïnes in de Heilige Vallei en de ruïnes net buiten Cusco bezoeken, alsmede een aantal musea in Cusco. Nadeel aan dit ticket is dat de twee interessantste musea in Cusco niet inclusief zijn en een apart entree vergen. Het hele toeristenticket kost S/ 130 p.p. (ca. US$ 37), maar u heeft ook de mogelijkheid een toeristenticket te kopen die alleen geldig is voor de ruïnes van de Heilige Vallei en één die alleen geldig is voor Cusco. Beiden kosten S/ 70 p.p. (ca. US$ 20) en zijn 1 dag geldig. Voor de stadstour in Cusco heeft u bovendien nog de entrees tot de Kathedraal en de Zonnetempel nodig; samen is dat S/ 50 p.p. (ca. US$ 14). Het toeristenticket kunt u ter plekke bij de entrees van ruïnes en musea kopen.

Overweeg ook eens

Zoals bij alle op onze website gepubliceerde reizen, kunt u deze reis-suggestie naar hartenlust aanpassen aan uw voorkeuren en wensen. Overweeg bijvoorbeeld eens:

     • een uitbreiding naar Peru’s zuidkust: met de Islas Ballestas, Huacachina en Nazca
     • een trektocht door de Colca Canyon in plaats van een bustour
     • een dagtour op het Titicacameer, waardoor u elders meer tijd heeft
     • een bezoek aan Sillustani, nabij Puno
     • een schitterende treinreis tussen Puno en Cusco
     • een (halve) dagwandeling of raft-tocht nabij Cusco

Uw prijs

Uw prijs hangt onder andere af van:

     • het aantal personen waarmee u reist
     • het seizoen waarin u reist
     • hoe lang of kort (duurder, omdat er minder beschikbaarheid is van hotels en gidsen) u van tevoren reserveert
     • uw keuze voor accommodaties en andere individuele wensen

In bovenstaande richtprijs zijn we uitgegaan van een tijdige boeking in het voorseizoen en een reis, gemaakt door 2 personen die een tweepersoonskamers delen.

Vaak werken wij samen met kleinschalige hotels in de prijscategorie US$ 65 – 85 per tweepersoonskamer en daar is bovenstaande richtprijs dan ook op gebaseerd.

Wij selecteren de hotels persoonlijk, en houden daarbij rekening met de ligging, klantvriendelijkheid en natuurlijk de algehele prijs-kwaliteit verhouding. Vanzelfsprekend beschikt u over een privébadkamer, een goed bed en is het ontbijt inbegrepen. Verder vinden we de aanwezigheid van een buitenruimte belangrijk, zoals een tuin, patio of dakterras. Wij proberen zoveel mogelijk samen te werken met kleinschalige en lokale hotels, waar de service in onze ervaring warmer is dan in grotere, wat onpersoonlijkere hotelketens. In onze programmavoorstellen geven we bij iedere bestemming  verschillende hotelopties, van eenvoudig tot zeer luxe.

Comments are closed.