Home » Ervaringen van onze klanten tijdens hun vakantie in Peru

Ervaringen van onze klanten tijdens hun vakantie in Peru

Hieronder treft u een aantal reiservaringen van onze klanten. Wat zeggen zij over hun vakantie in Peru?

Al deze klanten hebben hun expliciete toestemming gegeven hun evaluaties en foto’s te publiceren

September 2023 | Hilde Sergant

28-daagse rondreis door Peru en Bolivia

Een aanrader!

Remco, en zijn Peruviaanse vrouw Maria, luisterden niet alleen naar mijn specifieke wensen, maar gaven ook advies, deden suggesties en, vooral, hielden rekening met mijn wensen!

Dankzij hen heb ik 1 maand lang zorgeloos kunnen rondtrekken in Peru (en een paar dagen in La Paz – Bolivia -).

Zij zorgden voor de accomodaties, transport, toegangstickets, goede en ervaren gidsen, ….

Alles was perfect geregeld.

Hartelijk dank Remco en Maria; dankzij jullie werd dit een onvergetelijke reis!

Augustus 2023 | Familie Verheyen - Calmeyn

22-daagse rondreis door Zuid-Peru en het Amazone regenwoud

We hebben een fantastische tijd gehad met ons gezin in Peru! Prachtig land met heel wat variatie om naartoe te reizen. Remco stelde ons bij de voorbereiding eerste enkele vragen over onze voorkeuren waarna hij meteen een eerste sneuvelvoorstel van reis voorstelde, dat we vervolgens samen met hem naar onze voorkeur verder hebben aangepast. Waaronder een extra etappe naar Iquitos met binnenlandse vluchten die hij zonder moeite voor ons heeft geregeld.

Tijdens onze trip zelf was alles prima geregeld: hotels, uitstappen, vervoer (zowel privé, als collectief) en gidsen. Overal werden we opgewacht waardoor het reizen zelf zonder moeite en zorgen was, wat heel comfortabel was met onze 2 kinderen. Bij onze aankomst in Lima was Remco er ook om ons te begroeten en bezorgde hij ons voor elke locatie nog wat extra informatie, zowel tips om te bezoeken als waar de bankautomaat in elke stad was en welke restaurants zeker een aanrader zijn. Heel vaak heel lekker gegeten trouwens daardoor op leuke plekken! Eén keertje zijn we ervan afgeweken met een voedselvergiftiging tot gevolg 😉

Nog een dikke merci Remco voor alles zo goed te regelen, voor alle info en advies en om steeds beschikbaar te zijn voor vragen, zowel in voorbereiding van onze reis als in Peru zelf! Een aanrader!

Augustus 2023 | Familie Doodeman Ollero

23-daagse rondreis door Zuid-Peru en het Amazone regenwoud

Via onze buren hebben we hele goede verhalen gehoord over Naturandes. Wij (een gezin met 2 kinderen van 17 en 19 jaar oud) zochten een vakantie waarbij er een goede afwisseling was van sportieve activiteiten, culturele uitjes en natuur. We wilden graag prive excursies en veel contact met de lokale bevolking. Deze wensen hebben we neergelegd bij Naturandes in een eerste gesprek. We kregen een op maat gemaakt reisschema die helemaal naar ons wens was.

Eenmaal in Lima aangekomen kwam Remco dezelfde avond nog langs met tips (bv over de aanschaf van een lokale SIM kaart) en meer informatie over de aanstaande reis, lijst met goede restaurants, geldzaken etc. Ook gedurende de hele vakantie was hij bereikbaar in geval van vragen, welke snel  beantwoord werden, hij kwam zelfs halverwege nog een keer langs.

Alle excursies, entree’s en binnenlandse reizen waren goed geregeld en alle tickets kregen we ruim van tevoren opgestuurd. De organisatie was tot in de puntjes geregeld, het vervoer was altijd op tijd, de gidsen waren heel aardig en wisten veel te vertellen over natuur, cultuur en lokale bezienswaardigheden. De hotels waren mooi gelegen, sfeervol en kleinschalig. Het eten was overal heerlijk.

Een extra toegevoegde waarde aan deze reis was de interactie met de gidsen en lokale bevolking. De hoogtepunten van onze reis zijn teveel om op te noemen, maar zijn onder andere de overnachting bij lokale bewoners op het Titicacameer, de heilige vallei met Machu Picchu, de wandeling naar de Rainbow Mountain (op 5036 meter hoogte), raften op de Urubamba en de jungle bij Iquitos.

Een geweldige organisatie en een prachtig land hebben bijgedragen aan deze onvergetelijke vakantie. Remco en Maria, ontzettend bedankt voor de vlekkeloze organisatie en waardevolle suggesties!

Augustus 2023 | Frans, Carin, Hermie en Fred

29-daagse rondreis door Peru – met bezoek aan jungle en afsluiting aan het strand

In mei 2022 zocht ik via internet naar een reisorganisatie die in 2023 een mooie reis in Peru kon samenstellen voor mijn vrouw en mij, samen met een bevriend echtpaar. Na bezoek aan de site van Naturandes Travel uit Lima (Peru) nam Remco van der Stap dezelfde dag nog contact op. Met een online verbinding (wij in de tuin in Nederland, Remco vanuit zijn werkplek in Lima) bespraken we onze wensen, aanvankelijk op hoofdlijnen, maar in verdere sessies steeds gedetailleerder. Remco bleek een zeer gedreven en kundige reisplanner te zijn. Hield rekening met onze wensen, maar gaf ook deskundig advies en tips. Zo hield hij rekening met de hoogteverschillen Tijdens de reis (een goede opbouw heeft mede daardoor bij ons hoogteziekte voorkomen). Steeds ontvingen we snel na de ‘bijeenkomst’ een schriftelijke bevestiging van de plannen.

Uiteindelijk maakten we een 30-daagse reis, waarvan Naturandes Travel er 29 geheel naar onze wens samenstelde. De vlucht Amsterdam-Lima vv regelden we zelf. De eerste ochtend in Lima, werden we verwelkomd door Remco, waarbij ons allerhande tips en tickets werden meegegeven. Vanaf Lima, via Paracas (reservaat, tour Islas Balestas), naar Ica (onderweg proeverij bij wijnbodega Tacama), Nazca, met buggytour (cultureel & fun) door de woestijn. Naturandes regelde prima slaapplaatsen in een VIP-bus naar Arequipa en ook hier hadden we weer een prima hotel, met een heerlijke binnenplaats, midden in het centrum. In de Colca Vallei hebben we heerlijk gewandeld en gebaad in lokale warmwaterbronnen. Prachtig uitzicht vanuit onze hotelkamer op het door de Inca’s ingerichte landschap. We zagen bij Cruz del Condor vele tientallen condors boven en onder ons vliegen (spanwijdte tot 3 meter). En ook daar hadden we, net als altijd tijdens onze reis, een gecertificeerde en Engelssprekende gids, die ons, samen met een chauffeur, steeds goed kon informeren over de natuur in de omgeving en natuurlijk ook over de cultuur. En daar was veel over te vernemen, daar in de Colca Vallei.

Via Puno gingen we na een paar dagen rust, het Titicacameer (het hoogste meer op 4000m): een tweedaagse privétour, met een heel bijzonder bezoek aan een drijvend eiland van de Uros-Titinogemeenschap. Na een mooie wandeling op het eiland Llachón werden we ondergebracht bij een gezin voor een ‘homestay’: een unieke ervaring!

De tocht met privévervoer (zoals altijd keurig op tijd aanwezig) naar Cusco ging op ons verzoek met een ‘ommetje’ via de
Palccoyo Rainbow Mountains: een redelijk lange, maar prachtige tocht, met op ons verzoek verschillende stops voor foto’s en natuurlijk een lunch. Na een paar overnachtingen in Cusco en ‘vrije tijd’, waarbij we Remco nog eens ontmoeten,
werden we voor een privétour door de Heilige Vallei naar ons hotel daar gebracht. Vervolgens deden we de tweedaagse Inca Trail naar Machu Picchu: een voor ons redelijk zware tocht, maar het was de moeite waard: we hadden geluk
met het weer: de oude Incastad lag er blakend in de zon bij.

Met een binnenlandse vlucht (voor een appel en een ei premium plaatsen) naar Puerto Maldano, de start van een vierdaags verblijf in heerlijke accommodatie in het regenwoud van Tambopata. Inclusief boottochten over de Madre de Dio (een zijtak van de Amazone), waarbij we ook in de avondtocht vele Kaaimannen zagen. We waren voorbereid op vele weersomstandigheden, maar de hittegolf in de jungle overtrof onze verwachtingen qua warmte en vochtigheid. Op gezette tijden was er elektriciteit, en de verkoeling kon dan komen van een paar goede ventilatoren. Maar ’s nachts moesten we het hebben van de open te zetten kamer (gelukkig altijd met muskietengaas afgeschermd).

Op ons verzoek had Remco van Naturandes Travel een paar dagen aan het strand van Mancora toegevoegd aan ons reisschema: we genoten na een binnenlandse vlucht van deze welkome afsluiting met heerlijke strandwandelingen, een whalewatch tour met een geweldige zeebioloog als gids, en lekker eten. We waren, na een vol programma daar wel aan toe. Terug in Lima hebben we nog wat gedronken met Remco en hebben we onze positieve ervaringen met zijn organisatie gedeeld.

Uit bovenstaande mag wel blijken dat we zeer tevreden zijn met de voorbereiding en de uitvoering van onze op maat gemaakte Peru-reis. We werden volkomen ontzorgd en er is geen moment geweest dat we spijt hadden van onze reis naar een prachtig land, met veel meer mogelijkheden dan de afgelopen jaren door corona en de politieke instabiliteit zijn
gerealiseerd. Voor het mooie, toegankelijke volk van Peru hoop ik dat er wat dat betreft betere tijden aanbreken. De mensen verdienen het.

Almelo, september 2023

Frans en Carin (samen met Fred en Hermie deze reis beleefd)

Juli / Augustus 2023 | Ed & Di

Rondreis Zuid-Peru – 21 dagen

Via wat surfen op het web kwamen we Naturandes tegen en het viel al direct op dat er goede ervaringen waren gegeven door anderen.

We hebben via email eerst contact gemaakt en daarbij al onze wensen betreffende een 3 weekse rondreis Zuid -Peru kenbaar gemaakt. We kregen al snel antwoord en kort daarop hebben we een teams meeting opgezet. Dit was erg prettig en we hadden een goed gesprek waarbij we al onze wensen kenbaar konden maken. Remco is een prettig persoon en luisterde heel goed naar wat wij wilde en kwam met goede tips. We merkte al snel dat hij veel ervaring had en heel graag een goede reis wilde samenstellen.Naar aanleiding van dit gesprek heeft Remco een voorstel van de reis samengesteld. We hebben regelmatig contact gehad en tezamen wijzigingen toegebracht zodat het geheel naar onze wens was.

Uiteindelijk heeft dit geleid tot een reis die helemaal naar onze wens was met alle hoogte punten zoals Machu Pichu, Rainbow Mountain ( 5036 meter hoog) , 7 lakes tour (4700 meter hoog) , de Heilige Vallei, Condors spotten. Bij aankomst in Lima hebben we Remco ontmoet om nog even de laatste dingen door te nemen. Alle papieren, tickets voor trein en interne vluchten waren allemaal geregeld.

We zijn nu 3 weken geweest en kan alleen maar zeggen dat alles tot in de puntjes verzorgd was. Alle trips en excursies zowel per groep als prive waren perfect geregeld. Goede chauffeurs en gidsen en altijd op tijd. Fijne hotels met zeer vriendelijk en gastvrij personeel. De vakantie was daardoor onbezorgd. Ook was er regelmatig contact via whatssapp met Remco en indien er vragen waren kon je die dan gelijks stellen.

We hebben vanaf de eerste minuut genoten van deze vakantie. Het land is zeer mooi en de mensen erg aardig. Gecombineerd met een uitstekende reisorganisatie maakt dit tot een van ons ze beste vakanties.

Remco en Maria heel er bedankt voor de goede zorgen en het voortreffelijk regelen en organiseren van deze zeer mooie reis in Zuid -Peru. Naturandes is een echte aanrader.

Juli 2023 | Families Van Gerven en Van Aarssen

Rondreis Peru, Chili en Bolivia – 28 dagen

Een echte aanrader om met Remco / Naturandes in zee te gaan als je op reis wil door Peru, Bolivia, Chili! Een hele grote pré dat dit vanuit Lima geregeld wordt.

Betrokkenheid vóór, maar ook tijdens de reis, veel kennis van het gebied (echt weten hoe het er is na Corona en politieke onrust), fijne afstemming (videobellen en WhatsApp), schakelt snel, komt proactief met mogelijkheden, praktische informatie per stad/gebied. We hebben een fantastisch mooie en avontuurlijke reis gehad, waar alles zeer goed georganiseerd was en ook volgens plan verliep. Fijn ook dat we als groep van 8 (2 gezinnen) bijna altijd privé vervoer hadden.

Bedankt voor deze fantastische reiservaring (juli/aug 2023).

Ruud, Inge, Daan(16), Fleur (14)
Boudewijn, Linda, Ilse (16), Yente (14)

Juli 2023 | Familie de Nijs

20-daagse rondreis Zuid-Peru (gezin – 6 personen)

We zijn alweer 1,5 maand terug en zijn nog steeds aan het nagenieten. Wat was het een fantastische reis door dit prachtige gevarieerde land!

Positieve punten vond ik:

– je reist als gezin met elkaar, niet de hele dag met een gids.

– alles was tot in detail geregeld, elk vervoer, elke gids elk hotel wist van onze komst.

– echt nuttige tips in de beschrijving: welke kleding, wat mee te nemen op excursie, tijden en hoelang.

– persoonlijke aandacht voor ons als gezin, er reist iemand op de achtergrond mee die continu bereikbaar is voor vragen. Toen we een dokter nodig hadden was hij in korte tijd geregeld in ons hotel.

– fijne communicatie, alle wensen worden ingepast dus echt op maat en in het Nederlands 😀

– doordat jullie in Peru wonen hebben jullie de contacten waar andere reisbureaus geen weet van hebben, zoals de Nederlandse boer bij Puno en het boerengezin op Llachón. Dit waren de toplocaties in de reis.

Kortom echt geweldig!!

Als ik een cijfer mocht geven zal het een 10 zijn!

Hartelijke groet

Els

Juli 2023 | Familie Bonne

19-daagse rondreis Zuid-Peru (gezin – 4 volwassenen)

Lima – Arequipa – Colca Canyon – Yanque – Cusco – Ollantaytambo – Aguas Calientes – Urumbamba Cusco – Palccoyo – Tambopata – Lima

Al van bij het eerste contact met Remco (in 2019) hadden we onmiddellijk een goed gevoel en zaten we op dezelfde golflengte wat betreft de samenstelling van het reisschema. Omwille van COVID en persoonlijke gezondheidsproblemen hebben we de reis drie jaar moeten uitstellen maar dit jaar konden we dan toch eindelijk naar Peru vertrekken.

Bij onze aankomst in Lima was het al duidelijk dat Remco alles perfect geregeld had. En dat bleef hij ook gedurende de hele reis doen. Om de 2-3 dagen hadden we contact met Remco waardoor hij op de hoogte bleef van het verloop van onze reis. Het gaf ons een enorme gemoedsrust te weten dat er bij Naturandes iemand is die je reis van dichtbij opvolgt. Zeker toen iemand van ons gezin onwel was geworden, werd er heel snel een dokter geregeld. En omdat de dokter een dag extra rust had aanbevolen, paste Remco heel snel het programma aan en bleven we één dagje langer in het hotel in Arequipa. Daar was het personeel ook uitermate bezorgd en behulpzaam en gingen ze ’s avonds na 22u nog medicatie halen bij de apotheek.

Na ons verlengde verblijf in Arequipa reden we door naar de Colca vallei. De minibusjes waren heel comfortabel en de chauffeurs waren bovendien altijd stipt op tijd. De gidsen waren heel vriendelijk en spraken goed Engels. Aan de Cruz del Condor hadden we dankzij onze gids een uitstekende plek gevonden om de indrukwekkende condors te kunnen bewonderen. Dit was zeker één van de hoogtepunten van de reis.

Tijdens de dagrit van Yanque naar Cusco kwamen we langs prachtige uitkijkpunten. Op aanraden van de gids die ons net buiten Cusco meenam naar de ruïnes van Tambomachay, Puka Pukara, Q’enko en Sacsaywamán, hebben we bovendien nog een paar uitstekende restaurantjes leren kennen. Het absolute hoogtepunt van onze reis was uiteraard de verkorte (maar ook zeker niet te onderschatten) Inca Trail. Machu Picchu kunnen bewonderen op een moment dat er amper toeristen zijn was een ongelooflijke ervaring.

Ook het verblijf in Las Casitas del Arco Iris was een aangename ervaring. Het hotel ligt op het terrein waar ook het schoolproject van de Nederlandse stichting Kuychi loopt. Door hier te verblijven sponsor je dit mooie project.  Het verblijf in de Cusipata River Lodge was dan weer basic maar zeker de moeite waard. ’s Avonds bij het kampvuur genieten van de duizenden sterren aan de hemel was een bijzondere ervaring. Het raften was geweldig en de tocht naar Palccoyo Rainbow Mountain was uniek. En hetzelfde kan gezegd worden van ons 4-daags verblijf in het regenwoud van Tambopata.

Vooraleer terug naar Amsterdam te vliegen, verbleven we nog één avond in Lima.  Lima is verkozen  tot de lekkerste stad ter wereld: er staan maar liefst 4 restaurants in de lijst van vijftig beste restaurants ter wereld. Om het afstuderen van onze zonen te vieren, gingen wij naar Mayta en het was een fantastische afsluiter van onze prachtige reis!

Staat Peru op je verlanglijstje? Zeker doen! Maar niet zonder contact op te nemen met Remco en Naturandes! We hebben alle vaker verre reizen gemaakt maar de persoonlijke aanpak van Remco vóór, tijdens en ook nog na de reis is ongezien! Topper!

Augustus 2022 | Familie Mels

Rondreis Zuid-Peru en Iquitos

Om met de deur in huis te vallen: ik zou iedereen die op vakantie wil gaan naar Peru aanraden om dit via Naturandes te boeken.

Waarom? Remco woont in Peru en kent cultuur en de mensen die daar wonen. Daarom weet hij wat wel en niet werkt. Op deze manier kom je bij de leukste – maar niet per se dure – hotelletjes, gidsen en rondreizen. Hij is bovendien constant en laagdrempelig bereikbaar – probeer dat maar eens vanuit Nederland te regelen met een tijdsverschil van zeven uur. Ons jongste zoontje van negen jaar was ziek en binnen een uur stond er een dokter bij het hotel! Daarnaast heeft Remco heel snel door wat wel of niet leuk is voor je.

Wij wilden graag veel zien, maar ook een relaxte vakantie hebben. Dat is gelukt! We hebben echt heel veel gezien – echt te veel om op te noemen. Het overnachten bij het Titicacameer zou ik iedereen aanraden. Heel mooi om te zien hoe de mensen hier leven. Dit zie je ook bij de Lares Trek: een pittige maar mooie wandeltocht met een fijne gids, heerlijk eten en fantastische uitzichten. Zelf zijn we ook naar de jungle geweest. Dit was prachtig om te zien – echt een once in a lifetime experience.

Zoveel gezien en zoveel gedaan met vier kinderen en toch ook een relaxte vakantie gehad. Alles was namelijk tot in de puntjes geregeld: taxi’s waren netjes op tijd, het eten was heerlijk en de mensen waren vriendelijk en behulpzaam.

Nogmaals bedankt Remco voor deze onvergetelijke reis!

   

Juli / Augustus 2022 | Maria en Henk

35-daagse rondreis door Noord-Peru

Na een bezoek in 2016 aan Zuid-Peru, ook met Naturandes Travel, is onze bestemming nu Noord – Peru. Omdat onze ervaring met de organisatie door Remco prima is, boeken we wederom via Naturandes Travel. De kennis van Noord – Peru en de reismogelijkheden daar zijn bij hun goed bekend. Zo hebben we een op maat gemaakte, met onze wensen verwerkt, zeer afwisselende reis van 5 weken gemaakt.

De start is in Lima met de leuke Miraflores wijk en een briefing met Remco op de eerste dag. Prettig en vertrouwd om elkaar te ontmoeten na diverse skype momenten. Een uitvoerige programmagids hebben we al, en daar worden nog plattegronden van de steden aan toegevoegd, toch handig ondervinden we later.

Dan door naar Chiclayo om de Piramides van Túcume en het graf en museum van de Heer van Sipán te bezoeken. Met privé vervoer en een privé gids die veel informatie geeft een zeer indrukwekkende ervaring. In verband met mogelijke wegblokkades vervroegen we onze doorreis en stappen we al een dag eerder in de nachtbus naar Tarapoto. Het hotel en vervoer aldaar werd door Remco snel geregeld. De levendige stad Tarapoto verkennen we en daarna volgt de rust en luxe van Pumarinri Lodge. Een lodge met een zwembad erbij, twee ligstoelen op je balkon plus een uitstekend restaurant, wat een weldaad. En prima, actieve uitstapjes in de bergen en omgeving naar kleinschalige lokale koffie- en cacaoboeren en een waterval.

De route gaat verder naar de Gocta waterval, nu overdag, zodat we kunnen genieten van de prachtige omgeving. Natuurlijk wandelen we naar de voet van de waterval en bezoeken we het dorpje bij de lodge en een tuin met kolibries. Dan door naar Chachapoyas, een vriendelijk stadje hoog boven de prachtige Utcubamba-vallei. Omdat onze reis voldoende tussendagen heeft kiezen we voor een ritje naar uitzichtpunten over de Sonche kloof. Wat een verrassing, de taxi rijdt naar boven, wacht tot we uitgekeken zijn bij een uitzichtpunt en rijdt mee naar een volgend uitzichtpunt. Zo gaat dat dus in Peru, de taxi is beschikbaar voor 4 uur voor een gering bedrag.

In de vallei bezoeken we de archeologische site Kuelap, dat hoog in de bergen gelegen is en je bereikt met een kabelbaan. Dat laatste is vooral voor Peruanen een enorme attractie. Helaas is de site zelf niet te bezoeken vanwege instortingsgevaar van de muren. De informatie die onze zeer betrokken en enthousiaste gids geeft maakt het toch de moeite waard. Aan hem zal het niet liggen als de site weer snel opengesteld wordt. De dag erna een fikse wandeltocht naar de necropolis Revash en dan door naar Leymebamba waar we het museum bezoeken met de mummies.  We zijn onder de indruk van de oude Chachapoyas cultuur en de prachtige vallei. In Casa Malqui, gelegen op het museum terrein hadden we moeiteloos nog dagen kunnen verblijven. Wat hebben we daar genoten van de gastvrijheid en lekker gegeten met groente uit eigen tuin en genoten van de bloementuin.

Vervolgens wacht ons een spectaculaire tocht via de Calla–pas, door de diepe kloof van de Maranon-rivier naar Cajamarca. Een grote stad waar bezoek aan musea en het dagelijkse stadsleven de moeite waard is om te beleven. Een levendige markt, verkoop op straat, Mirador de Santa Apolonia, rondkijken op Plaza D’armas, er is genoeg te zien. Natuurlijk ontbreekt een bezoek aan de oude aquaducten van Cumbemayo niet. Via een wel erg hobbelige weg (daar krijgen we er later nog meer van) naar boven krijg je een indruk van het leven aan de rand van de stad. We blijven ons verbazen over de bouw van de steden die nooit af is en de infrastructuur die nog moet komen.

Dezelfde dag rijden we door naar Trujillo aan de kust. Door hoge, droge bergen, naar een kuststreek met suikerplantages, avocado’s en schuren vol kippen (we vroegen ons al af waar al die eieren vandaan kwamen). Het is weer tijd voor oude cultuur snuiven bij recente opgravingen van de oude Moche en Chimu cultuur. Pyramides, tempels, de oude stad Chan Chan. Wat een rijkdom was hier eeuwen geleden al. Het leuke van een groepstour is dat je weer eens andere mensen ontmoet.

Jee, alweer een spectaculaire tocht, nu door Canon del Pato canyon met privé vervoer. Spectaculair vanwege het uitzicht op de bergen, de smalle wegen en tunnels. Spectaculair vanwege het rijgedrag van de chauffeur die graag snelheid behoudt. Overigens hebben we ons geen moment onveilig gevoeld. Peruaanse chauffeurs houden in het algemeen van een beetje tempo. Drie dagen in Huaraz in het Cordillera Blanca gebergte, met elke dag een rit naar de hoge met sneeuw bedekte bergen en een wandeling op hoogte. Van zon in de vallei naar kou bij de gletsjer. Pfff, het is wel even op adem komen daar, de echt hoge lange tocht is niet voor iedereen weggelegd. Maria blijft lekker in de vallei bij de waterval en Henk haalt Laguna 69.

En dan de finale, vijf dagen de jungle bij Muyuna Lodge aan de Amazone op 140 km van Iquitos. Hier is ons programma helemaal geregeld met om half zeven het ontbijt, tour, lunchen, siësta, tour, diner, avond tour. We varen en lopen heel wat kilometers onder de begeleiding van de zeer ervaren en prettige gids Gorge. We zien apen, kaaiman, schildpadden, spinnen, papagaaien, dolfijnen en nog veel meer. En uiteraard hebben we het warm en steken de muskieten. Kortom, een jungle ervaring die we niet hadden willen missen.

De door Naturandes Travel op maat gemaakt reis; met groepstour of privé vervoer, vele enthousiaste gidsen, nachtbus, vliegreizen, verblijf in prima hotels met als uitschieters de heerlijke lodges, is uitstekend verlopen. Remco informeerde regelmatig naar het verloop en zorgde tussendoor dat aanpassingen vlot geregeld werden en boardingspassen op tijd binnen waren.

Heerlijk dat alle vervoer geregeld is, de hotels al op de hoogte zijn van je komst en je niets hoeft af te rekenen tussendoor. Omdat de reis zo afwisselend is hebben we het gevoel dat we diverse vakantietrips achter elkaar hebben gemaakt. Elk gebied heeft weer een andere sfeer en beleving en dat maakt een reis door Noord-Peru meer dan de moeite waard. Dus, na Zuid-Peru met de belangrijke highlights gewoon nog een keer naar Noord-Peru.

Maria en Henk

Juli / Augustus 2022 | Familie van der Heijden

22-daagse Rondreis Zuid-Peru

Na twee jaar uitstel door de Corona-pandemie was het eindelijk zo ver, we konden met ons gezin op reis!

Tijdens de voorbereiding hadden we al regelmatig prettig contact met Remco om de reis naar onze wens samen te stellen en dat is buitengewoon goed gelukt.

Vanaf de aankomst in Lima hebben we genoten van alles wat Peru te bieden heeft, de cultuur, de natuur, de vriendelijkheid van de mensen en niet te vergeten de culinaire verrassingen.

En dat alles perfect geregeld door Remco. De busjes waren altijd op tijd,  de gidsen waren altijd enthousiast en spraken prima Engels, de aanbevolen restaurants stelden nooit teleur en de leuke hotels lagen op prima locaties.

De vlucht over de Nazca lijnen, de 1-daagse Incatrail naar Machu Picchu, de tocht naar de Rainbow Mountain alles was even indrukwekkend ook voor onze drie jong-volwassen kinderen. Ook het raften op de Urubamba rivier was trouwens fantastisch!

We hadden uitgebreide documentatie van Remco ontvangen zodat alles vanaf het begin duidelijk was en soepel verliep en ter plaatse was er laagdrempelig contact met Remco mogelijk en informeerde hij ook af en toe zelf of alles naar wens verliep.

Kortom, als je naar Peru op vakantie wil gaan kan ik alleen maar aanraden dit via Naturandes te boeken.

Remco, nogmaals bedankt voor de fantastische reis!

Fam. Van der Heijden

Juli 2022 | Familie Van Vliet

Sinds een aantal jaar wilden we als gezin van 5 al graag naar Peru en na uitgebreid vergelijk tussen verschillende aanbieders sprong Naturandes eruit in verband met het uitermate plezierige en persoonlijke contact en uitgebreide mogelijkheden om de reis helemaal op maat te maken naar onze wensen. Uiteraard werd door Remco bijgestuurd op praktische uitvoerbaarheid en het af en toe inbouwen van broodnodige rust op zo’n intensieve rondreis. Eventuele twijfels over een reisbureau in Peru werden weggenomen door de zeer solide indruk en het goede contact. In februari 2020 werd de eerste aanbetaling gedaan en een week later brak de wereldwijde Covid-epidemie uit, waarbij ook Peru hard werd getroffen. Twee jaar heeft Remco keurig ons geld in depot gehouden, al gedane betalingen geannuleerd en hebben we regelmatig per e-mail contact gehouden over de situatie in Peru. Begin dit jaar begon het er weer goed uit te zien en hebben we de draad weer opgepakt: het reisschema werd wat aangepast ten opzichte van 2020 en daarna nog eindeloos bijgeschaafd op ons verzoek, waarbij Naturandes telkens weer tegemoet kwam aan onze wensen. Voor vertrek bleken de reisbescheiden helemaal duidelijk en de voorwaarden voor een bezoek aan Peru in de huidige tijden werden ons perfect uitgelegd.

Eenmaal in Lima hadden we direct contact over de laatste details.  De chauffeurs en gidsen waren altijd op tijd en correct, vervoer was tot in de puntjes geregeld, binnenlandse vluchten geboekt met de zitplaatsen aan de juiste kant van het vliegtuig voor het beste uitzicht op de Andes, enzovoort. Ook de hotels waren allemaal geboekt naar onze voorkeur, geen negatieve verrassingen. De hoogtepunten van onze reis waren het verblijf bij Puno en het met de eersten s’ochtends vroeg boven op de Rainbow-mountain staan, bedacht door Naturandes. Uiteraard is het laatste stuk van de Inca-trail op weg naar Machu Picchu een fantastische ervaring, maar ook het fietstochtje op de laatste dag in Lima bleek nog hartstikke leuk.

Daarna troffen we Remco voor het eerst in levenden lijve, na drie jaar e-mail en telefonisch contact, om ons uit te zwaaien naar de luchthaven. Kortom, een van begin tot eind tot in de puntjes geregelde rondreis.

Familie van Vliet-Wittenhorst.

Juli 2022 | Familie Mulders

Juli 2022

Al tijdens het eerste online gesprek met Remco voelde het al goed voor ons. Hij dacht mee met ons to see lijstje en kwam met een goede opbouw van de reis. De hele reis verliep gesmeerd, alles was goed voorbereid en getimed. Complimenten voor Remco en zijn team!!

Wat hebben we door jullie een prachtige en onvergetelijke reis gemaakt!

Veel dank familie Mulders

Juni 2022 | Wesley van Zadelhoff en Daisy van de Biezen

Rondreis Zuid-Oost Peru

Wij zijn gewend alles altijd zelf te regelen voor een vakantie. Maar omwille van de tijd en toch het extra beetje luxe dat we onszelf wilde geven hebben we contact gezocht met reisorganisaties. Van de drie organisaties waarvan wij reactie kregen was Naturandes Travel de enige die onze wensen niet deed afschrikken. Eigenwijs als we waren hadden we al veel bedacht. Tijdens een teamsgesprek met Remco hebben we de opzet voor onze reis bedacht. De extra opties vlogen ons om de oren. Opties die we zelf nooit hadden gevonden of bedacht. Remco deed de logistiek, en hielt rekening met hoogtemeters en wij kozen uit de leukste activiteiten.

Onze route: Lima – Cusco – Heilige vallei – Machu Picchu – Rainbow Mountain – Manu NP (tropisch regenwoud)- Puno -Amantani (Lake Titicaca) – Colca Canyon – Arequipa – Lima.
Een super intensief, maar fantastisch divers programma!

Vlak voor vertrek trokken echter donkere wolken op. Er stond een staking op de planning van de lokale vervoersmaatschappijen (gebeurt regelmatig in Peru, blijkbaar). Remco zette vervolgens alles in gang om Machu Picchu te vervroegen, tickets om te boeken en de (privé)chauffeur in te lichten van de wijzigingen. Wij, nog steeds niet op een andere manier dan via Remco op de hoogte van de staking, waren maar wat blij dat Remco ‘het ging regelen voor ons’. De extra kosten van een reisorganisatie hadden zich voor ons op dit moment al terugbetaald!

De rest van de reis had Peru geen vervelende verrassingen meer voor ons. Enkel aardige mensen, uitstekende gidsen, goede hotels, fantastische restaurants (tips, met dank aan Naturandes Travel) en prachtige natuur en cultuur. Remco was (gevoelsmatig) dag en nacht bereikbaar. Hij schroomde niet over tips ten aanzien van fooien voor gidsen, wat ‘eerlijk’ afdingen was, welke souvenirs echt zijn, en welke gerechten de moeite waard zijn! Precies de extra informatie die je wilt krijgen.

We hebben Remco mogen ontmoeten op onze laatste dag in Lima, waar hij ook woonachtig is. Uitkijkend over de zee, op een zeldzame zonnige dag (voor Lima), keken we samen terug op een geweldige reis.

Remco, nogmaals dank voor alles dat je voor ons hebt geregeld. Zonder twijfel zouden we je benaderen voor een volgende reis in Peru of Bolivia. Mogelijk zelfs tot volgend jaar, Noord Peru misschien?

Juni 2022 | Lisa en Sander

Rondreis Peru en Bolivia

Meestal stellen wij onze reizen zelf samen, maar voor onze reis naar Peru en Bolivia hebben we ervoor gekozen om onze vakantie uit handen te geven en hiervoor op zoek te gaan naar een organisatie die onze wensen en voorkeuren op een persoonlijke manier zou kunnen uitwerken. De reden hiervoor was dat corona nog steeds onzekerheden met zich meebracht, helemaal bij het aandoen van twee landen waar corona op dat moment meer aanwezig was dan in Nederland. Na uitgebreid zoeken en de grotere organisaties achterwege latend stuitten we op Naturandes Travel. Al snel kregen we een reactie op onze aanvraag en konden we videobellen met Remco. Samen bespraken we onze ideeën en de invulling van de reis zoals wij het voor ogen hadden. Vervolgens is Remco aan de slag gegaan met het samenstellen van onze reis. Daarbij gaf Remco diverse tips, wat erg nuttig was aangezien wij daar op het internet nog niet op waren gestuit en we zonder deze tips een minder optimaal ingevulde reis zouden hebben (denk aan de grensovergang en bepaalde gebieden die nog dicht waren vanwege corona). In de weken daarna hadden we nog enkele vragen, die Remco snel en uitgebreid beantwoordde. Het voelde goed, maar het blijft toch spannend om geld over te maken naar een wat kleinere buitenlandse organisatie. Daarom hebben we nog even contact opgenomen met andere review-schrijvers en werd bevestigd dat wij gerust onze vakantie konden boeken bij Naturandes Travel. Zo gezegd zo gedaan. We hoefden niets te reserveren of te regelen, maar we zouden wel een reis gaan maken die we persoonlijk hebben ingevuld en waarbij we zoveel mogelijk privé konden ondernemen. Hoe ontspannen klinkt dat!

En ontspannen was het! Alles was goed geregeld. Het (privé)vervoer was steeds netjes op tijd. De tours waren schitterend met goede gidsen, met de zoutvlakte van Uyuni en de tour naar Machu Picchu als hoogtepunten. Al doen we de rest dan te kort, want bijvoorbeeld het dichtbij langsvliegen van een condor was ook echt heel indrukwekkend. De hotels waren sfeervol en kleinschalig en op centrale maar toch rustige locaties. Precies wat wij aangegeven hadden bij het boeken van de reis. Daarbij had Remco tussendoor voldoende vrije dagen in ons programma gepland, zodat we ook af en toe konden bijkomen en extra konden genieten.

Remco had bij het boeken van de reis en bij ons welkomstgesprek in Lima al aangegeven dat we bij eventuele problemen tijdens onze reis contact konden opnemen met hem, waarna hij het zou proberen op te lossen. Dit bleek inderdaad waar, met als ultieme proef de staking in La Paz waardoor je met de bus La Paz totaal niet in kon. Na een lange busrit en enkele uren rondrijden en stilstaan rondom La Paz moesten we uiteindelijk de bus uit en werd ons door de buschauffeur verteld dat we met de kabelbaan La Paz in moesten. We zouden dan op een hele andere locatie aankomen en het was ook nog eens enorm laat op de avond. Voordat we de kabelbaan instapten, hadden we Remco gebeld en de situatie uitgelegd en besproken hoe we het beste konden reizen naar ons hotel. Toen we de kabelbaan uitstapten, stond er een chauffeur op ons te wachten om ons naar het hotel te brengen. Totaal niet verwacht maar erg fijn na zo’n lange reisdag. Super geregeld!

Het was een fantastische reis, natuurlijk vanwege de twee mooie landen maar zeer zeker ook vanwege de goed geregelde organisatie! Dit laatste zorgde voor een hele ontspannen manier van reizen waarbij voldaan werd aan onze persoonlijke wensen.

Februari 2022 | Robert Jan en Wieger Lamers

In 19 dagen maakten we, vader (51) en zoon (19), een overweldigende rondreis door Peru. De grote verscheidenheid aan prachtige belevenissen die Peru te bieden heeft is fantastisch.

We begonnen op hoogte en bezochten meerdere Inca bezienswaardigheden. De Salkantay Trek bracht ons uiteindelijk via een pas op wel 4600 meter, in de prachtigste natuur, vaak zonder dat we enig andere toerist zagen naar Machu Picchu. Het was zowel pittig als ontzettend waardevol. Onze gids bleek een uitstekende steun en beschikte over veel kennis. De kok maakte de lekkerste gerechten met lokale ingrediënten. Na de bergen volgde de jungle. De Muyuna lodge was onze nieuwe thuisbasis aan een zijtak van de Amazone. Wat een prachtige plek en wat is het regenwoud toch ongelofelijk intrigerend. De gidsen waren goed en flexibel zodat we op ons verzoek nog extra konden gaan vissen, terwijl de dolfijnen constant om ons heen sprongen. Via Lima kwamen we vervolgens in de woestijn; wat een overgang! Het was prachtig met als één van de vele hoogtepunten het boarden van een duinpan en met een buggy door het zand.

Remco en het team van Rondreizen Peru hebben ons de fantastische reis gegeven waar we op hoopten en meer. Met enorme toewijding, precisie en kennis over Peru, hebben ze op basis van onze wensen een uitstekend reisschema gemaakt en alles geregeld. Aan het kleinste detail was gedacht en als het even anders liep, werd daar meteen op ingespeeld. Rondreizen Peru heeft duidelijk haar wortels en netwerk in Peru waardoor je merkt dat je reis echt goed in elkaar zit; net even dat punt zonder andere toeristen, net even die betere gids, net even dat betere hotel, net even die echte Peruaanse beleving. We kunnen iedereen een reis door Peru met Rondreizen Peru aanraden, het zal fantastische zijn.

Veel dank,

Wieger & Robert Jan

Januari 2022 | Martine en Luc van den Borre

Wij kunnen alleen maar beamen hoe fantastisch onze Peru reis is verlopen.

Vanaf het plannen van onze privérondreis was er een vlot contact met veel tips. In Peru zelf gaf het ons een veilig gevoel iemand ter plaatse te hebben die we konden bellen ingeval er iets mocht zijn. Maar al gauw bleek dit overbodige luxe, want alles verliep zoals gepland.

Alle uitstappen , binnenlandse vluchten, trein, boot en bus waren perfect getimed. Alle hotels waren parels. en niet te vergeten de professionele gidsen en chauffeurs.

Dank zij dit alles hebben we dubbel genoten van Peru.

Nogmaals bedankt,

Martine en Luc

November 2021 | Shannon van der Beek en Robert-Paul Wolters

Afgelopen oktober en november (2021) hebben wij een reis door Zuid-Peru gemaakt. Deze reis stond al een jaar eerder gepland, maar door de maatregelen was dat toen helaas niet mogelijk. Al die tijd hebben we superfijn contact gehad met Remco. We keken steeds naar mogelijkheden en bleven positief. Toen het in september weer mogelijk werd om vanuit Nederland naar Peru te reizen, hebben we besloten binnen vier weken te vertrekken. Remco dacht goed mee, was flexibel en we hebben alles kunnen plannen zoals we oorspronkelijk voor ogen hadden.

Eenmaal in Peru hebben we echt een droomreis beleefd. Ja, je moet een mondkapje op. Maar waar niet tegenwoordig? Er waren veel minder toeristen dan je voorheen op de foto’s zag, en dit was heerlijk. Daardoor hebben we foto’s zonder toeristen op de Machu Picchu (moet je wel vroeg gaan!). En zijn groepen klein of heb je privétours, waardoor je nog meer kunt leren over dit mooie land en meer vragen kunt stellen aan gidsen. Remco was betrokken, als we vragen hadden konden we altijd bij hem terecht en we belden gedurende de reis over hoe het ging en hoe we plekken hadden beleefd. Ze hadden een topprogramma voor ons samengesteld wat voldeed aan als onze wensen en uiteindelijk ook verwachtingen.

Mocht je de kans hebben nu te gaan, doe het. Het is nu niet massaal druk, de mensen zijn vriendelijk en de sfeer relax. De reis was een goede mix van natuur, cultuur en geschiedenis. Bedankt voor de prachtige vier weken!

Oktober 2021 | Gerrit Leemans en Sofie Adam


Wij zijn heel tevreden terug thuis gekomen na onze rondreis door het Zuiden van Peru. Door de onzekerheid ivm de corona pandemie hadden we slechts een maand op voorhand de knoop doorgehakt om naar Peru op reis te gaan. We hadden besloten om het sowieso via een organisatie te plannen, gezien we zelf weinig tijd hadden om de reis te plannen. Ook wouden we ter plaatse gewoon genieten en ons geen zorgen hoeven te maken over transport, accommodaties, uitstappen, … Dus gingen we bij een aantal organisaties aankloppen en de keuze viel vrij snel op deze organisatie. Het persoonlijke contact met Remco was daarbij doorslaggevend.

We konden doorgeven wat onze verwachtingen en voorkeuren waren en dan ging Remco aan de slag voor ons. Op korte tijd heeft Remco met onze feedback een goed gebalanceerd programma voor ons vastgelegd. Het was zo heerlijk om al dat opzoekingswerk en alle boekingen niet zelf te hoeven doen.

Gedurende één maand hebben we ongelofelijk veel mooie plekken gezien en onvergetelijke ervaringen opgedaan. We gingen eerst naar Paracas, waar we genoten van het natuurgebied aan de kust. Vervolgens reden we via het Tacama wijnhuis naar Nasca, waar we met een vliegtuigje over de Nasca lijnen vlogen en een archeologische buggy tocht deden. Van daaruit namen we een comfortabele nachtbus naar Arequipa, waar we twee dagen vrij de stad verkenden. Dan deden we onze eerste trekking, een driedaagse tocht naar de Colca Canyon. Na de trekking gingen we met de nachtbus naar Cusco, wat onze uitvalsbasis werd voor de komende twintig dagen. We bezochten de heilige vallei met als hoogtepunt de vierdaagse Inca Trail naar Machu Picchu. Vanuit Cusco deden we ook nog een tweedaagse uitstap met wild water rafting en beklimming naar de Rainbow Mountain. Tot slot vertrokken we op een vijfdaagse excursie naar de Manu jungle, waar we onder begeleiding van een fantastische gids het regenwoud verkenden.

Tijdens de reis was alles perfect geregeld. Bij aankomst in Lima kwam Remco ons verwelkomen in het hotel. Hij gaf ons nog nuttige tips en aanbevelingen voor restaurants, cafés en extra excursies. Nadien polste hij regelmatig hoe het met onze reis verliep. Het was aangenaam om te weten dat in geval van nood je altijd iemand kon bereiken.

Kortom, voor ons was het een reis om nooit te vergeten. Daarvoor een welgemeende dankjewel aan Remco, het team van Naturandes Travel en alle lokale partners!

Januari 2020 | Myriam Thys en Erik Tamboryn

We hebben een schitterende 9-daagse reis gemaakt naar Peru via Naturandes Travel.

Wat maakte onze reis onvergetelijk:

De voorbereiding was top.

 • Daarbij werden programma ideeën uitgewisseld tussen Remco en onszelf, suggesties werden gedaan, o.a. bezienswaardigheden in functie van de beschikbare reistijd; informatie werd verstrekt mbt de verschillende opties qua bezienswaardigheden, hotels, begeleiding (gids);
 • Eigen initiatieven worden desgevallend naadloos opgenomen.
 • De know how van de organisator. Enkele voorbeelden spreken:
 • Reisverslag Familie Tamboryn-Thys
  • de programmatie die maakt dat je in de mate van het mogelijke voorbereid wordt op de hoogte. Die varieerde bij ons tussen 2500 en 4200 meter
  • de kwaliteit van de gidsen
  • prijs kwaliteit van de hotels
  • punctualiteit van de chauffeurs / gidsen

  Het uiteindelijke programma:
  Cuzco – Heilige Vallei – Machu Picchu (met Incatrail van 1 dag) – vrije dag in Cuzco – bezoek Titikakameer – Lima – bleek ideaal en ook wel gevuld voor de beschikbare tijd.

  Hieronder enkele speciale bemerkingen:
  Reisverslag Familie Tamboryn-Thys

  • De organisatie zorgde voor alle transfers (luchthaven, hotels, bezienswaardigheden, bus, …) waarbij iedereen perfect op tijd was – de hotels waren ook volledig op de hoogte van onze komst en hadden enkele keren nog extra informatie voor ons klaarliggen; we kregen ook een persoonlijk telefoontje van Remco om na te gaan of alles in orde was en om wat bijkomende praktische informatie door te geven.
  • De uitgezochte hotels waren zeer mooi – rustig gelegen op een goede locatie;
  • We hebben ervoor gekozen om – na het bezoek van het mooie Ollaytantambo – de Inca-trail te doen van 1 dag – ongeveer 12 km stappen met 600 meter stijgen door het regenwoud; toch een speciale ervaring – van Cuzco naar de Incatrail met een heel interessante gids (ook perfect engelstalig). Intelligent, aangenaam en met kennis van zaken – dit lijkt ons de mooiste manier om aan te komen in Macchu Picchu aangezien men op het einde van de wandeling een prachtig zicht heeft op de Inca nederzetting waar op dat uur bijna niemand
   aanwezig is.
  • Om naar het Titicacameer te reizen hebben we de nachtbus genomen van Cuzco tot Puno – zeer comfortabel met aankomst rond 4-5 uur in de ochtend. Gelukkig hadden we een hotel waar we de ochtend nog even verder konden uitslapen vooraleer we werden opgehaald om de Urus eilanden op het Titicacameer te bezoeken ; de dag nadien zijn we met een comfortabele bus terug naar Cuzco gereden waarbij 5 stops werden gehouden – ook tijdens de hele busreis was er een goede gids die alles in het engels en spaans op een interessante manier uitlegde.
  • De vrije dag in Cusco hebben we Saksaywaman (spreek uit als Sexy woman, daarmee ook de manier om het makkelijk te onthouden) bezocht. Dat kon te voet – slechts 20 minuutjes vanaf het hotel. Ook de kathedraal is een bezoekje waard en met wat rondwandelen (en lekker eten en drinken) in deze mooie stad zat die dag er ook op.
  • Lima was de afsluiter – aangezien we slechts een halve dag beschikbaar hadden hebben we een tourbus genomen waarbij in 3 uur de meeste bezienswaardigheden worden bezocht – een schitterende zonsondergang in de Miraflores –wijk (waar het hotel gelegen was) is de laatste prachtige herinnering aan onze mooie vakantie

  Sfeer maken doe je altijd zelf, maar sfeer komt makkelijker als de omstandigheden goed zijn. Daarom speciale dank aan Remco en zijn hele team – echt super goed georganiseerd – we hebben er enorm van genoten.

Februari 2020 | Mirjam en Rob Mackaaij

Reisverslag Familie MackaaijMachu Picchu stond al jaren op de bucketlist. Dus toen de KLM in september 2019 met een “werelddeal” kwam, was de directe vlucht van Amsterdam naar Lima (en terug) snel geboekt. Dat was het startpunt van wat een bijzondere reis ging worden. Alhoewel we ervaren reizigers zijn in zowel Europa als (ver) daarbuiten, en we altijd zelf onze vakanties regelen/organiseren/boeken/etc, zochten we dit keer “hulp”. Enerzijds omdat we de Spaanse taal niet spreken en anderzijds omdat we totaal niet bekend waren met Zuid-Amerika. Daarbij was het voor ons ook van belang dat we bij een eventuele calamiteit konden terugvallen op een lokale organisatie: Naturandes Travel van Remco van der Stap en Maria Francia.

Samen met Remco (en ook met Rik Duim tijdens een persoonlijk contact in Breda) hebben we onze wensen geformuleerd welke binnen een paar dagen in een eerste reisvoorstel werden verwerkt. Na een aantal keren heen en weer mailen werd voor ons het perfecte individuele op maat gemaakte reisvoorstel samengesteld.

De reis zelf ging van het ene hoogtepunt naar het volgende hoogtepunt. Na de stadswandeling in Lima gingen we naar het Paracas NP, daarna het vogel- en zeeleeuweneiland Isla Ballestas, deden we de buggytour in Huacachina, vlogen we over de Nazca-lijnen, maakten we een bijzondere stadswandeling/tour in Arequipa, reisden we via een 4910m hoge col naar de Colca Cayon, relaxten we in de Chacapi hotsprings, gingen we op zoek naar de Andescondor, vaarden we over het Titicacameer en sliepen we bij locals, bezochten we in en rond Cusco diverse (pre) inca-sites, genoten we in verschillende dorpjes in de heilige vallei van lokale markten en traditioneel geklede (zeer kleurrijke en vriendelijke) Peruanen, om tot slot te eindigen met waar het allemaal om begonnen was, die fantastische ongeëvenaarde Unesco site de Machu Picchu!

Wat bijzonder, wat een bijzonder land, wat een bijzondere reis. En dat allemaal perfect georganiseerd. Complimenten voor Remco en Maria, zijn lokale agenten, chauffeurs en gidsen.

Oktober 2019 | Danny van der Ven en Ann Vanheertum

reisverslag Peru familie van der VenVorig jaar tijdens onze reis naar Canada besloten we naar Peru te gaan. De zoektocht begon al snel en al snel bleek dat het lastig zou gaan worden om aan al onze eisen te gaan voldoen. We willen immers veel, zijn veeleisend en wijken niet snel af van ons plan. Vervolgens nog de vraag of we wederom in een groep wilde reizen of toch liever samen een rondreis zodat we het volledig zelf konden bepalen. Na lang zoeken kwamen we uit op rondreizenperu.com en hadden we al snel contact met Remco en kozen we voor het zelf samenstellen van een reis naar Peru.

Al onze vragen werden duidelijk, snel en naar wens beantwoord en al snel kregen wij het vertrouwen dat Remco ons kon helpen bij het samenstellen van een ideaal programma. Dit programma ontvingen wij al heel snel en we hadden het gevoel dat we hier volledig inspraak in hadden en alles nog konden wijzigen. Uiteraard met het professionele advies van Remco hebben we een mooi reisprogramma samengesteld inclusief verblijven en vervoer.

Eenmaal in Peru aangekomen ben je toch een beetje huiverig, gaat dit allemaal goedkomen? Niks was minder waar overal waar wij aankwamen werden we netjes opgewacht door chauffeur met ons naambordje. Ook de hotels die we zelf hadden uitgekozen op basis van suggesties waren super goed en aan het reisprogramma was helemaal niks aan te merken. Tijdens de hele reis hebben we contact met Remco onderhouden en zo voelde we ons enorm op ons gemak, Remco is een reisagent die altijd voor je klaar staat en samen met het team er alles aan doet om je reis een topervaring te maken en dat is gelukt.

Hoogtepunt was voor ons de Salkantay Trek, een erg zware tocht waar we desondanks enorm van hebben genoten. Ook deze tocht was netjes geregeld en wij kunnen oprecht zeggen dat wij een vakantie hebben gehad waar we van top tot teen zijn ontzorgt en waar we ons nooit druk hebben hoeven maken om het reisprogramma.

We willen Naturandes Travel enorm bedanken voor de fantastische periode en de professionele houding en raden Naturandes Travel van harte aan.

Danny van der Ven en Ann Vanheertum

September 2019 | Sarah en Bart Vandekerkhof

reisverslag Peru familie VandekerkhofVoor haar 18de verjaardag wilde ik met mijn dochter Sarah 2 weken naar Peru, en het is een droomvakantie geworden!
Naturandes Travel was een schot in de roos, vanaf de eerste contacten was het duidelijk dat Remco en zijn team de geschikte partner was om deze “à la carte” reis tot in de puntjes te plannen en voor te bereiden.
Al onze vragen werden duidelijk en professioneel beantwoord, en het reisprogramma werd zodanig opgebouwd dat al onze wensen in onze 2 weken in Peru aan bod zouden komen.

De uitvoering was perfect!

Bij onze aankomst in Lima stond Remco op ons te wachten in het hotel om ons nog eens te briefen over het verloop van de reis, en met nog extra informatie en tips die allemaal zeer waardevol bleken.
Wij zijn de eerste week in Arequipa verbleven waar we genoten hebben van het perfecte klimaat, mooie stad en lekkere eten (alle restaurant suggestie van Remco zijn aanraders!)
Hoogtepunt hier was de 3 daagse trekking in de Colca vallei, die al onze verwachtingen overtroffen heeft.
Week 2 zijn we goed geacclamatiseerd naar Cusco gevlogen, prachtig hoofdstad van het Incatijdperk! Vandaar hebben we de 4 daagse Salkantay trekking aangevat, sublieme wandeling met als hoogtepunt wereldwonder de Machu Picchu!
De gidsen waren stuk voor stuk top, ervaren en professioneel met zeer veel kennis op alle gebied!
Alle pickups en transfers werden stipt en correct uitgevoerd, wij hebben ons nooit zorgen moeten maken want alles was perfect geregeld.
Via WhatsApp hielden Remco en ik contact wat toch een gevoel van rust gaf tijdens de hele reis.
Van harte bedankt Remco, om van deze reis een onvergetelijke ervaring te maken voor mijn dochter en voor mezelf!
Naturandes is wat ons betreft de ideale partner om Peru te bezoeken!!

Augustus 2019 | Familie Jutstra en Familie Westerink

reisverslag Peru families Jutstra en WesterinkDeze zomer hebben we – twee bevriende stellen – een rondreis gemaakt door Peru. Van Lima, via Arequipa, de Colca Valley, het Titichachameer, Cusco, Machu Pichu en het regenwoud van Tambopata weer terug naar Lima.

Wat een onvergetelijke reis! Om alles wat we gezien en beleefd hebben, om het prachtige, kleurrijke land, de adembenemende hoogten en de ongelooflijk aardige mensen.

Dat het zo mooi wèrd, had niet in de laatste plaats te maken met “Rondreizen Peru/Naturandes Travel”. Tijdens en na onze reis hebben we vaak tegen elkaar gezegd hoe blij we waren dat we met deze reisorganisatie in zee waren gegaan. We hadden aardig wat voorwerk gedaan voordat we deze keus maakten. Op de vakantiebeurs kwamen er allerlei aanbieders voorbij. Maar toen we via internet in contact kwamen met Remco, was de keus snel gemaakt.
We kwamen niet alleen op mooie plekken en in sfeervolle hotels, maar het was ook nog eens tot in de puntjes geregeld: het vervoer, de tickets, de chauffeurs, de gidsen en alles wat van tevoren geboekt kon worden. Zorgeloos genieten dus in de wetenschap dat alles uitstekend georganiseerd was.
reisverslag Peru Tambopata Research Center

Augustus 2019 | Familie Hendriks

reisverslag Peru familie HendriksDe voorbereidingen begonnen met een goed contact, waarmee onze wensen bekeken werden en we gezamenlijk tot een programma kwamen. Dit contact verliep heel goed en uiteindelijk stond er een programma. Wij hadden natuurlijk weinig of geen idee of onze wensen realistisch zou zijn maar met jullie advies is dat prima gelukt.
Ook de uitvoering is heel goed verlopen. Vier weken met reizen, binnenlandse vluchten, transfers, excursies etc. Dat zijn heel veel acties geweest en telkens klopte het helemaal. We werden keurig op tijd opgehaald, gebracht of maakten met een gids met chauffeur prachtige excursies.
Op de achtergrond werd het programma goed in de gaten gehouden en waarnodig aangepast als weersomstandigheden, stakingen of zelfs een kleine bosbrand bij Kuelap het programma dreigden te dwarsbomen. In ‘no time’ legde je contact om eventuele problemen te bespreken. Complimenten daarvoor!
Wij bezochten zowel Zuid en Noord Peru en ook de jungle van Manu. De bezoeken aan Arequipa, Colca, Puno en Cusco met de Heilige vallei worden door heel veel meer mensen gemaakt en waren ook aanzienlijk drukker, dan het minder bezochte Manu en het relatief onbekende Noorden.
We willen je nogmaals hartelijk danken voor de goede begeleiding en we zullen nog lang nagenieten van deze reiservaring.
Hartelijk dank,
Tilly en Loek Hendriks

Augustus 2019 | Familie Wesseling

reisverslag Peru familie WesselingHoi Remco,
We willen je nog laten weten dat wij een fantastische reis door Peru hebben gemaakt. We hadden jou en je organisatie uitgekozen vanwege de kleinschaligheid van jullie bureau en het feit dat wij geen Spaans spreken en het dan fijn is om in het Nederlands te kunnen spreken met iemand die zeer veel kennis van het land zelf heeft. Je hebt alles perfect geregeld en had snel door wat onze wensen waren. Je hebt een prachtige reis van 3 weken samengesteld.

Alle afspraken werden door iedereen nagekomen en alles was goed georganiseerd. Als er in ons programma stond dat we om kwart voor acht zouden worden opgehaald dan stond er ook inderdaad iemand op ons te wachten. De hotels waren helemaal naar onze zin, kleinschalig met een eigen karakter. Wat we ook zeer op prijs hebben gesteld, is dat je op de achtergrond altijd aanwezig was en wist hoe het met ons ging en hoe onze reis verliep. Toen het bij ons wat gezondheid betreft niet helemaal lekker liep, was jij blijkbaar door de agent of gids ter plaatse geïnformeerd en nam je direct contact met ons op. Toen we een excursie moesten afzeggen, nam jij direct contact op om te kijken wat er aan de hand was en keek je of er wellicht andere mogelijkheden waren om toch nog een verkorte excursie te maken. Het gaf ons een veilig en vertrouwd gevoel. Wat we ook heel leuk vonden is dat jij ons direct van het vliegveld kwam ophalen en met ons in het hotel het programma van onze reis gedetailleerd door nam. Ook de vele tips bij iedere plek die we hebben aangedaan waren zeer accuraat en we hebben hier veel gebruik van gemaakt. We hebben veel van de door jou genoemde restaurants bezocht en daar ook heerlijk gegeten. De reis was zeer intensief maar we hebben dan ook heel veel gezien van de prachtige cultuur en natuur en zeer veel beleefd. Een reis die ons nog lang zal bijblijven.

Juli 2019 | Familie Temmerman-Moreels

reisverslag Peru familie Temmerman-MoreelsHoewel we al heel wat reiservaring hebben, blijft elke nieuwe bestemming toch weer een uitdaging… Wat valt er ter plaatse te ontdekken? Wat willen we doen in de (beperkte) tijd die we hebben? Waar zitten de leuke en verrassende dingen? Welke restaurants moeten we zeker bezoeken? … Ook voor Peru was dat het geval. We kwamen al snel bij Remco en zijn team uit en hebben ons dat nog geen seconde beklaagd. Doorheen de voorbereiding (voornamelijk via mail en telefoon) werd ons reisplan alsmaar meer op onze wensen afgestemd.

Ter plaatse bleek al snel dat Remco onze wensen zeer goed had ingeschat: een mooie mix van cultuur, natuur en actie, en dat gekoppeld aan mooie hotels (op onze leeftijd mag dat al…). Remco kwam ons de eerste avond in Lima opzoeken om het hele plan nog eens door te nemen en extra info te verschaffen. Ook doorheen de hele reis bleef de communicatie excellent. Regelmatig een berichtje of alles vlot verliep; er werd snel en pro-actief gehandeld toen er stakingen kwamen en de wegen rond Puno werden afgesloten, kortom het was een luxe om te ervaren dat er iemand op de achtergrond mee volgde en steeds beschikbaar was voor hulp en tips… Het reisplan was stevig in tempo (maar dat hebben we graag) en zat goed in elkaar, zodat we op 18 dagen heel veel van dit mooie land te zien kregen. De Salkantay-trek met Machu Picchu was uiteraard één van de hoogtepunten (voor wie niet opkijkt tegen extra trappen, is Wayna Picchu zeker een aanrader), maar ook de overnachting bij een gastgezin op het Titicaca-meer, de rainbowmountain, de zweefvlucht van de condors, de ondergaande zon in Cusco, de vele pisco sours die we hebben gedronken … zullen voor altijd in onze herinneringen bewaard blijven. Een welgemeende dank aan Remco en zijn team om dit te realiseren!

Juli 2019 | Linda Dalmijn en Maikel Berens

reisverslag Peru familie DalmijnNormaal gesproken boeken wij onze vakanties zelf rechtstreeks via internet en vrijwel altijd een Fly & Drive.
In Peru was dat niet echt een optie, dus via een collega werden we getipt over Naturandes. In het begin een beetje sceptisch, want je maakt toch het geld rechtstreeks over naar Peru en is het allemaal wel te vertrouwen… Nou we hebben nog nooit zo’n goede reisorganisatie meegemaakt. Alles ging vlekkeloos en was tot in de puntjes geregeld. Volledig zorgeloos. Je kon helemaal zelf het programma bepalen. Het persoonlijk contact met eigenaar Remco van der Stap was perfect. Je krijgt vrijwel direct antwoord op vragen via email en WhatsApp. Zelfs tijdens de vakantie informeerde hij nog of je tevreden was en alles naar wens ging. Ontzettend prettig!

De reis zelf was fantastisch. Alleen maar hoogtepunten (ook letterlijk, want de plaatsen die je aandoet liggen van ongeveer 2500 tot 4900 meter boven de zeespiegel). Ontzettend vriendelijke kleurrijke bevolking, totaal niet opdringerig. Eten is prima en gevarieerd en redelijk geprijsd. De cuy (cavia) hebben we echter maar aan onze neus voorbij laten gaan.

Paracas, Arequipa, Nazca, Cusco, Colca Vallei, Heilige Vallei, Titicaca meer, Machu Picchu mogen niet ontbreken in de rondreis.

Wij kunnen iedereen Naturandes aanbevelen. We hebben al heel veel van de wereld gezien en veel gereisd, maar zo goed georganiseerd is een unicum. Dit is zeker een aanrader.

Juli 2019 | Familie Gijsbers-Spanjaart

Eigenlijk plannen en regelen we onze vakanties altijd zelf. Peru is echter net wat lastiger: de afstanden tussen de highlights zijn groot en je huurt niet even makkelijk een auto om zelf een eindje te rijden. De Inca trail naar Machu Picchu loopt al een half jaar van tevoren vol en mijn Spaans schiet helaas een beetje tekort. Kortom, we hadden dit keer hulp nodig.

Drie verschillende reisbureaus aangeschreven en Remco kreeg onze duidelijke voorkeur. Hij had goede aanvullingen op ons reisplan en leuke adviezen voor excursies weg van de mensenmassa’s. Prijstechnisch ook goed.
De mailwisseling gaat vlot. Ergens in het proces heeft hij ons gebeld om nog beter een indruk te krijgen van onze wensen en die heeft hij vervolgens heel goed aangevoeld. De voorgestelde hotels en excursies sloten goed aan bij onze wensen. Daarnaast is hij erg flexibel; het moest vooral onze vakantie worden.

Tijdens onze reis was alles keurig verzorgd en doorgaans stipt op tijd. Daar waar we vragen hadden, was Remco goed te bereiken en regelde meteen een oplossing. Dat gaf ons een gerust gevoel. Lekker ontspannen op vakantie 😎 Wat ons betreft een aanrader!

Juli 2019 | Familie Verstraete

Evaluatie rondreis Peru Familie VerstraeteNiets dan positief over onze reis met rondreizen.peru, een droomervaring .
Wij wilden voor onze familiereis geen standaard reispakket, en zochten iemand met de nodige terrein kennis. We hebben vaak over en weer gemaild en het programma herhaaldelijk aangepast. Je suggesties bleken steeds te kloppen, en je terrein kennis en lokale contacten met echte professionals kwamen bijzonder goed van pas. Het is steeds moeilijk om bij een rondreis de juiste keuzes te maken, zonder het programma te overladen. Wij wilden natuurlijk zoveel mogelijk zien, de vrees bestond dat het programma wat te druk of fysiek te zwaar zou kunnen zijn, maar je hebt alles goed mee helpen inschatten.

Door de mooie opbouw via Arequipa, Colca vallei en Titicaca meer, hadden we tijd om ons aan de hoogte aan te passen zodat we fysiek fit konden starten aan de Inca trail.
Ons bezoek aan Cusco was mooi opgedeeld, in een eerste dag voor de Inca trail, en terug 2 overnachtingen nadien, met de juiste rondleiding op het juiste moment en toch voldoende vrije tijd en tips voor wat eigen initiatief.

Ofschoon we op sommige plaatsen, op doortocht, slechts 1 nacht verbleven, verliep het allemaal zeer ontspannend met bijzonder vlotte transfers.
Zo verliep de tocht naar de Colca Canyon en het bezoek aan deze mooie vallei bijzonder vlot.
Finaal waren we ook erg blij om het Titicacameer en de Uros eilanden bezocht te hebben met een programma op maat. We genoten van een bijzonder gastvrije ontvangst buiten de toeristische drukte van Puno in de oude haciënda Fundo Chincheros. Het bezoek aan de Uros eilanden en het Capachica schiereiland was op maat en weg van de toeristische drukte, met boeiende gids. Na een gezellige avond met privé barbecue als afsluiter verliep de nachtelijke busreis vandaaruit naar Cusco bijzonder comfortabel, en hadden we dus wat extra tijd om al een dagje deze boeiende historische bergstad te verkennen.
De inca trail was een fantastische ervaring in familie met professionele begeleiding, met Machu Pichu als apotheose, een levensdroom. Na de middaglunch in Aguas Calientes was het goed dat we de eerste trein terug genomen hadden zodat we nog wat in de gastvrije lodge in Ollantaytambo nog wat konden genieten van rust en comfort. De gids die ons daarna begeleidde door de Heilige Vallei en met wie we ook een stukje van de stad Cusco bezochten was ronduit schitterend !
Tot slot genoten we nog van ons verblijf in de Amazone – een opnieuw heel andere ervaring – in een mooie eco lodge in het Tambopata reservaat, met liefde en respect voor de natuur.

Tijdens gans onze reis door Peru waren de gidsen telkens bijzonder goed –telkens vertelden ze met passie een boeiend verhaal. De lodges hadden steeds een authentiek vaak historisch karakter, kleinschalig en gezellig, met steeds uitstekende service en kwaliteit. Het was trouwens leuk na de Inca trail bij onze terugkeer in Cusco, en op het einde in ons hotel in Lima, telkens terug in hetzelfde hotelletje waar we in een ander deel van de reis al eens geweest waren, weer ‘thuis’ te komen.

Zelfs onze laatste dag in Lima als afsluiter voor de terugvlucht konden we mooi invullen, met jouw leuke restaurant tips en een boeiende verkenning van het oude stadscentrum.

Nergens hadden we het gevoel van een verloren moment, nergens ook van een overvol programma. Je hielp ons een mooi evenwichtig programma op te stellen, dat ons echt toeliet te genieten van dit schitterende land. We houden fantastische herinneringen over aan deze unieke reis.
We zullen jullie absoluut nog aan vrienden en kennissen aanbevelen als reispartner voor Peru !

Hartelijk dank
Familie Verstraete
België

Juni 2019 | Familie Vanhuynegem

Evaluatie rondreis Peru en Bolivia Familie VanhuynegemHey Remco, wij hebben dankzij jullie het prachtige Peru en Bolivia ontdekt. Jullie hadden voor ons een mooi programma uitgewerkt. Alles was tot in de puntjes geregeld. Overal werden we opgewacht en naar onze bestemming gebracht. De hotels waren tiptop. Vooral El Balcon in Cusco. Het ontbijt was een toppertje. Je was steeds bereikbaar. Toen onze zoon zijn bril vergat in een busje ben je onmiddellijk in actie geschoten. Met als resultaat dat de bril een half uurtje later in het hotel bezorgd werd. Het rondreizen met in je gedachte dat als er iets fout loopt je op iemand kan rekenen zorgt er voor dat je ten volle kan genieten van je vakantie. Vooral omdat we toch een druk programma hadden. Na een maand keerden we vermoeid maar vooral rijk aan cultuur, natuur, indrukken, belevenissen en herinneringen weer huiswaarts. Bedankt voor deze onvergetelijke reis.

Juni 2019 | Johan en Nicole Deprez-Sanen

Evaluatie rondreis Peru familie Deprez-SanenJe wil graag Peru bezoeken, maar hoe begin je daaraan? Dat is een vraag die wij stelden en jullie (als lezer van dit stukje) misschien ook. Je hebt een keuze, je boekt een groepsreis en weg ben je. Helaas is er dan geen of weinig plaats voor een zijsprong. Bij Naturandes is dit anders. Je maakt JOUW reis. Je reis groeit naarmate je contact opneemt met Remco. Er wordt geluisterd naar je wensen (soort hotel , interesses, rust, ontspanning,…) en een voorstel geformuleerd. Jouw reis krijgt na wat mailverkeer en aanpassingen heen en weer zijn definitieve vorm. Ze is voor ieder van ons anders maar ze wordt tot in de puntjes verzorgd en opgevolgd. Je krijgt bovendien nog mooie extra tips bij aankomst want dan komt Remco je bezoeken om alles nog eens door te nemen. Als de mogelijkheid er is, maak zeker gebruik van de bijkomende tips, er zaten echt pareltjes bij. Tijdens onze reis kregen we nog enkele telefoontjes van Remco om te horen of alles naar wens verliep. En dat was bij ons wel degelijk het geval. De uitstappen, de gidsen, de hotels, het was allemaal TOP. Dat maakte van ONZE reis een onvergetelijk periode waar wij nog heel lang aan gaan terug denken.

Bedankt Remco en Naturandes

Johan en Nicole

Juni 2019 | Marjo en Isabelle

Wij (twee vriendinnen in de 60!) hebben van 1 juni t/m 1 juli 2019 een prachtige rondreis gemaakt door Peru en Bolivia.
Deze was in overleg met Remco van Naturandes Travel, tot in de perfectie geregeld.
Hij heeft na goed inventariseren van onze wensen een prachtige reis op maat samengesteld met een goede opbouw in hoogte zodat we zo min mogelijk last zouden krijgen van de hoogte. Helaas hebben wij ons toch vanaf de Colca Canyon niet meer optimaal fit gevoeld en veel last gehad van de ijle lucht.
Toen een van ons in het ziekenhuis terecht kwam heeft Remco ons perfect bijgestaan, alles met de verzekering geregeld, extra hotelovernachting en extra excursie geregeld.
Gelukkig hebben wij de rondreis wel af kunnen maken en
hebben we ondanks de last van de hoogte, toch een prachtige reis gehad met een kleurrijke vriendelijke bevolking en een prachtige natuur en cultuur.

Reisverslag Peru Isabelle en MarjoRuim voor vertrek hadden we een heel uitgebreid reisprogramma toegestuurd gekregen met alle info die je nodig hebt, zowel vooraf als ter plekke.
Vertrek/aankomsttijden, hoteladressen, restaurant tips, bezienswaardigheden, plattegronden enz. enz.

Alle chauffeurs en gidsen waren stipt op tijd en heel vriendelijk.
De accommodaties waren allemaal kleinschalig, keurig netjes en dicht bij het centrum.
Je hoeft je tijdens de reis nergens zorgen over te maken want alles klopt perfect.
Bij aankomst in Lima kwam Remco meteen langs om alles nog een keer door te nemen. Tijdens de reis heeft hij 2x gebeld om te informeren hoe het ging en bij vertrek kwam hij nog even langs om afscheid te nemen.

Je verdient een dikke 10. Remco nogmaals hartelijk bedankt.

Wij kunnen Naturandes Travel echt aan iedereen aanbevelen die een reis op maat wil maken door Peru (en Bolivia).

Isabelle en Marjo

Mei 2019 | Joyce Panis en Frank Kestelyn

Reisverslag Peru familie PanisHey Remco,

Wij zijn inmiddels terug veilig in ons land, en willen je even bedanken voor alles wat je voor ons gedaan hebt. Het was voor ons de reis van ons leven, en dit is mee aan u te danken, je hebt alles tot in de puntjes geregeld voor ons en toen Frank ziek werd heb je ons voortreffelijk proberen te helpen zodat hij niet naar het hospitaal moest. Door dit heeft hij het hoogtepunt van onze verlof toch kunnen mee maken, dit was de Inca Trail. Voor de rest was het programma ook erg afwisselend en ik zou dit programma aan iedereen aanraden, enkel zou ik dan nog zorgen dat je 1 dag in Arequipa nog iets van een activiteit plant.

Voor de rest was de reis af voor ons, wij zullen je aan iedereen aanraden en wat we ook zeer leuk vonden was dat je af en toe eens belde om te vragen of we last hadden van de hoogte en alles in orde was, super! Wij zijn zeer tevreden klanten.

Ah, nog 1 puntje; we hebben ons geen enkele minuut onveilig gevoeld in heel Peru, ze hadden ons hier een beetje bang voor gemaakt maar dit is totaal niet nodig, de mensen zijn heel vriendelijk, komen op tijd en het is een veilig land.

Als we nog is op vakantie gaan naar Zuid-Amerika zullen we zeker terug contact opnemen met jou!

Grts,

Joyce en Frank

April 2019 | Familie Audenaert

Dag Remco

Met een beetje vertraging willen we je hierbij alsnog en nogmaals bedanken voor de super goede organisatie en service die we tijdens onze reis in Peru hebben gehad:

*alles was tip top geregeld
*chauffeurs en gidsen waren stipt, correct en aangenaam
*de accomodaties waren zorgvuldig uitgekozen en passend in het Peru concept
*duidelijke informatie omtrent de activiteiten, bezochte plaatsen, vervoer en restaurants
*gevarieerd en evenwichtig reisprogramma, gezien de planning van activiteiten en rustdagen
*persoonlijke benadering en opvolging tijdens de reis (Remco, het was fijn voor ons dat je ons opwachtte bij aankomst, ons eens opbelde halfweg de reis en bij vertrek nog even langskwam in het hotel) Op die manier voelden we ons wel op ons gemak en ondersteund in een ‘vreemd’ land.

Echt hartelijk dank, we zijn zeer tevreden en kunnen Naturandes zeker aanbevelen aan mensen die naar Peru willen reizen op een individuele georganiseerde manier.

We wensen jou nog veel succes toe met Naturandes!

Vriendelijke groeten,

Mieke en Dony

April 2019 | Familie Bonten - Lambrechts

Reisverslag Peru familie BontenNet terug van een mooie reis in Peru. Van bij de voorbereiding wist Rik ons een programma voor te schotelen dat voldeed aan onze individuele wensen. Zo konden we onze dochter bezoeken op haar stageplaats Oya Lena te Curahuasi.

Tijdens onze reis bood Remco ter plaatse ondersteuning om ons wegwijs te maken. Alles is tot in het details geregeld en de plaatselijke gidsen/ chauffeurs zijn zeer vriendelijk. Kortom een geweldige reis om nooit te vergeten. Bedankt Rondreizen Peru / Naturandes.

Vriendelijke groeten,

Els, Dirk en Pieter

Februari 2019 | Familie Ong

“Onze bijna fantastische rondreis Peru”.

Evaluatie Peru-reis familie OngBijna slaat op het feit dat onze rondreis ruw werd verstoord door de hoogteziekte die mij trof waardoor we helaas Cusco, de Heilige Vallei en de Macchu Picchu niet hebben kunnen meemaken. Een kwestie van pech ondanks de goede opbouw in hoogte. Die juweeltjes staan nog steeds op onze wensenlijstje; dus wie weet….

De rest van de rondreis was uitstekend geregeld en alles sloot op elkaar aan zodat we ons nergens zorgen over hoefden te maken. Ook alle tips die we van Remco kregen m.b.t. leuke restaurants, dingen te doen en te zien, waren top!

Remco ook nog bedankt dat je constant in verbinding stond met ons en van alles regelde m.b.t. betrouwbare artsen, extra hotelovernachtingen, begeleiding, vervoer, annuleringen enz. toen ik ziek werd. Die extra service was super!

Als we weer richting Zuid-Amerika gaan, weten we Naturandes Travel zeker te vinden.

Groeten van Daniella en Paul

2018 | Familie Verbist

Aanbeveling familie VerbistTot nog toe hadden wij steeds zelf onze reizen geregeld, maar voor Peru vonden we toch dat het nodig was om een reisagent in te huren. Voor ons was het belangrijk dat we geen voorgekauwd standaardpakket te nemen of te laten kregen, en dus zijn we ontzettend blij dat we op de website van rondreizen Peru zijn beland. Vanaf het eerste (aangename) gesprek was het duidelijk dat Rik onze wensen perfect aanvoelde. Op basis daarvan stelde hij een gevarieerd en interessant programma samen. Alhoewel de klassiekers wel degelijk in het programma zaten, hadden we totaal niet het gevoel om een klassieke Peru reis te maken. Hij stelde ons ook enkele excursies voor waar we zelf nooit aan gedacht zouden hebben, en dat bleken voltreffers.

De prijs voor de gehele reis was zeer redelijk en de praktische uitvoering perfect; chauffeurs stonden steevast volgens afspraak op ons te wachten; de plaatselijke agenten bezorgden ons bijkomende informatie, volgden alles stipt op en waren altijd bereikbaar. De tips die we kregen voor bezienswaardigheden en restaurants waren zeer nuttig. Een speciale vermelding verdient Honorio, onze gids tijdens de Colca tocht; hij was voor ons de perfecte gids; een bescheiden en sympathieke man die enorm veel wist over de plaatselijke cultuur en natuur (zonder zijn kennis op te dringen / op te dreunen), en was ook zeer geduldig en begripvol tijdens de moeilijke slotklim.

Zonder twijfel zou onze reis naar Peru niet zo geslaagd zijn geweest zonder Rik en Rondreizen Peru. Nogmaals hartelijk dank.

2018 | Tineke van Brussel, Marianne Geerts en Ann Verdonck

Aanbeveling Tineke, Marianne en AnnDe aanleiding voor onze reis naar Peru was eerder ongewoon: Ann moest voor haar werk naar een congres in Cusco. Aanlokkelijk voorstel en we besloten met 3 vriendinnen hier een rondreis van te maken, ook al wisten we niet zoveel over Peru. Via het internet kwamen we bij Rondreizen Peru terecht, wat resulteerde in een voor ons geweldige reis.

Via mail deed Rik verschillende voorstellen voor de rondreis, volledig op maat van onze beschikbare tijd, mogelijkheden en interesses. Ter plekke konden we rekenen op prima privégidsen (of we sloten aan bij een kleine groep), goede hotels, stipte transfers en de regelmatige opvolging van medewerker Remco. Zo hebben wij onbezorgd kunnen genieten van al het mooie dat Peru te bieden heeft: het indrukwekkende Machu Picchu, de betoverende zoutpannen van Maras, de drijvende eilanden op het Titicacameer, de condors in de Colca canyon… We vonden het ook heel fijn dat er tijdens de excursies voldoende aandacht was voor kennismaking met de heel vriendelijke bevolking.

Wij kunnen Rondreizen Peru absoluut aanraden bij iedereen die Peru wilt ontdekken!

Ann, Marianne en Tineke

2018 | Merlijn Visser en Carlien den Uil

Reisverslag Peru Merlijn VisserBij toeval terechtgekomen op rondreizenperu.com, waar we in eerste instantie advies vroegen met betrekking tot ons reisplan. Vervolgens kregen we een ontzettend aardig mailtje met heel veel extra informatie, waardoor we gelijk besloten de vakantie via Rik/Rondreizen Peru te boeken.
Daar hebben we geen enkel moment spijt van gehad:
Vrijwel iedereen was op tijd en het klopte precies met onze reisbeschrijving. We zijn erg enthousiast over de Colca Canyon, Inca trail, rainbow mountain en jungle. Het hotel in Arequipa was echt top. Lekker met die tuin. Echt fijn om een dagje langer te blijven. Het hotel in Cusco was ook heel fijn, en dat vonden wij ook de leukste stad.
Het was lekker om de laatste dagen op 1 plek in de jungle door te brengen. Echt nog even ontspannen. Al met al een super georganiseerde en onvergetelijke reis, wat we iedereen aan kunnen raden!

2018 | Familie Baaten

Reisverslag Peru Familie BaatenSeptember 2018
Wij hebben een fantastische reis gehad naar Peru.
Van Lima vlogen we naar de mooie en gezellige stad Arequipa. Een prima kennismaking met Peru.
Indrukwekkend waren de condors die op ooghoogte langs vlogen in Colca Valley.
Het stadje Chivay met zicht op de rokende vulkaan Misti vonden we beslist de moeite waard.
In Cusco kwam het Inca-rijk tot leven in de musea en op de archeologische sites.
Fijn dat we daar drie dagen de tijd hadden om alles te bekijken.
Een hoogtepunt was Machu Picchu, inclusief de reis door de Heilige Vallei met de vele dorpjes en de treinreis langs de rivier naar Aguas Calientes.
Wat we ook voor geen goud hadden willen missen zijn de dagen in Tambopata, het regenwoud.
Wakker worden in Inotawa Lodge met de geluiden van de brulapen, schitterend.
Net zoals de groep van ongeveer 40 doodskop aapjes die van tak naar tak springend voorbijkwam toen we op het terras van onze kamer zaten.
Al met al een onvergetelijke reis. Met al onze wensen is rekening gehouden en alles is top georganiseerd.
Overal werden we verwacht of opgewacht en wat ons is opgevallen dat iedereen zich aan de afgesproken tijden houdt.
En fijn dat jullie permanent bereikbaar waren.
Rik Duijm bedankt voor de perfecte organisatie en Remco van der Stap, bedankt voor alle service in Peru.
Mochten we nog een keer naar Peru gaan, dan aarzelen we niet en bellen we jullie meteen.

2018 | Familie Ardon

Reisverslag Peru Familie Ardon

Rik Duijm van Rondreizen Peru heeft een fantastische reis voor ons gezin samengesteld. De reis varieerde van de adembenemende hoogvlakten van de Andes tot een week volledig los van de wereld in de Amazone. Een onvergetelijke ervaring. De reis verliep vlekkeloos dankzij de uitstekende organisatie en dienstverlening van Rondreizen Peru.

2018 | Jordi Van Damme en Laura Braeckeveldt

Reisverslag Peru Familie Van DammeWij hebben enorm genoten van onze reis naar Peru. Het is natuurlijk zeer snel gegaan en we kunnen veel mooie herinneringen koesteren. Alles is zeer vlot verlopen en wij waren tevreden met de stiptheid, vriendelijkheid en kennis van de begeleidende gidsen/chauffeurs,…
Wij zouden uw diensten dan ook aanbevelen aan vrienden. Verder was het contact met Remco (contactpersoon ter plaatse) ook zeer vlot en vonden wij het gemakkelijk steeds iemand in Peru te kunnen contacteren bij vragen. De hotels waarin we verbleven waren steeds proper en goed. We genoten het meeste van de trektochten en het bezoek aan Manu. We hebben ook een goed restaurant ontdekt in Cuzco (“La Osteria” een Italiaans- Peruviaans fusion restaurant). Zeer goede prijs kwaliteit, lekker eten, toffe sfeer en vriendelijke bediening.
Als we de reis opnieuw zouden doen, zouden we er misschien voor kiezen onmiddellijk van Lima naar Arequipa te vliegen en daar enkele dagen te acclimatiseren, de kuststreek sprak ons minder aan (op Huacachina en de Islas Bellastas na) bovendien is de nachtbus naar Arequipa ons minder goed bevallen. Ter compensatie zouden we dan zeker 8-9 dagen in de jungle (Manu) blijven om de mogelijkheid te hebben echt ver in de jungle te gaan en meer dieren te zien, 5 dagen is echt wel kort, beseften we helaas ter plaatse. Noteer dat dit zeker
geen negatieve commentaar is en dat we over het algemeen zeer positief zijn over de organisatie van onze reis.

2018 | Familie Vercauteren

Op reis gaan naar een ander continent is: avontuur, spannende momenten, boeiend, nieuwe cultuur, nieuwe natuur, nieuwe taal, nieuwe mensen ontmoeten. Nieuwe mensen ontmoeten was iets wat we al deden vóór onze trip. We zochten ons heil bij Rondreizen Peru en onze vakantieplanning werd geschreven.

Het eerste gevoel: adembenemend. Letterlijk. De start in Arequipa op 2000m boven zeeniveau was mooi én handig om te acclimatiseren. Na de geweldige culinaire tips begon de rondreis met minibusjes. Schitterende landschappen en ‘adembenemend’ werd ‘met het hoofd in de wolken’. (op een haar na; letterlijk). Onze persoonlijke topdagen volgden nadien in sneltempo. Een schitterende tweedaagse op het Titicacameer, bezoek aan de Machu Picchu en de beklimming van de Rainbow Mountain (5100m).

Peru is een schitterend land om in te verblijven. Afhankelijk van waar je verblijft is het hip, pittoresk maar overal zeker gezellig.
Rondreizen Peru was voor ons de beste keuze om deze reis te maken. Op voorhand een zeer leuke, correcte én snelle communicatie met Rik. Je moet wel even door de lectuur heen, maar eens je het hebt doorgelezen, sta je niet voor verrassingen op reis. Alles was piekfijn geregeld en ter plaatse hadden we een leuke opvolging.

Simon Vercauteren en Stephanie Meens

2018 | Familie Dekker

reisverslag Peru Familie DekkerBeste Rik,
Wij waren enorm tevreden hoe de logistiek is verlopen. Iedere keer als wij ergens aankwamen stond daar een chauffeur of een gids ons op te wachten. Ook het ophalen bij de hotels liep gesmeerd. Onze complimenten hierover. Ook de lokale agenten verschenen op tijd, om ons te informeren.
De gidsen waren uitvoerig en goed met hun informatie. Vooral leuk met Octavio, die liever Hollands sprak om te oefenen.

reisverslag Peru Familie DekkerWij hebben een gedegen indruk gekregen van het gedeelte ten zuiden van Lima qua natuur en landschap.
De plattegronden en beschrijvingen van de steden hebben ons erg geholpen om de voor ons belangrijke dingen in de steden te vinden. De steden Cusco en Arequipa vonden we prachtig.
Peru is een mooi land en de inwoners zijn erg vriendelijk en behulpzaam en niet zo opdringerig. We hebben genoten van de vlakte bij Paracas, de Nazca lijnen, het Titicaca meer, de Heilige Vallei en Machu Picchu. Ook het raften bij Cusco vonden we een belevenis.
Aan het eind hebben we nog een prachtige reis door de jungle van Manu gemaakt.
Al met al een reis, die we niet gauw zullen vergeten.
Bedankt Rob en Carla

2018 | Familie Dewaegemaker

reisverslag Peru Familie DewaegemakerOnze reis naar Peru was een topper.
We kozen voor een basis rondreis van waaruit we enkele wijzigingen aan het programma aanbrachten, zoals de 2 daagse Inca trail en aansluitend een 5 dagen bezoek aan Tambopata.
Alle voorbereidingen gebeurden via mail en iedere mail werd vlot door Rik beantwoord. Dit gaf ons voldoende vertrouwen om de reis te boeken.
We kregen er geen spijt van. Alles was tot in de puntjes geregeld, alle ophaalmomenten, alle hotels of B&B’s…
In Lima kregen we nog een grondige uitleg van het programma door medewerker Remco. Hij is het aanspreekpunt ter plaatse waar je telefonisch steeds terecht kan indien er toch iets mis zou lopen.
Maak zeker ook gebruik van de tips met betrekking tot de eetgelegenheden die de reisorganisatie aan jullie doorgeeft. Het zijn per locatie zonder enige twijfel toprestaurants.
Wat ons het meest zal bijblijven is de uitstap naar het Titicacameer, waar we hadden gekozen voor de minder toeristische service met de speedboot. Deze brengt je naar het eiland Taquile waar
je kunt kennis maken met de lokale gemeenschap, gevolgd door een bezoek aan Llachon waar we een traditionele maaltijd kregen bereid in een ondergrondse oven en tenslotte een drijvend eiland konden bezoeken.
Verder is het voor sportieve reizigers zeker een must om de 2-daagse Inca trail te overwegen. De mooie natuur en omgeving compenseert perfect de ontelbare trappen die je op de eerste dag moet nemen om
tenslotte het prachtige zicht op de Macchu Picchu te ontwaren. En dan moest het prachtigste nog komen… het bezoek aan een nagenoeg ongerept stuk regenwoud !
Vanuit onze lodge maakten we verschillende boot- en trektochten, waar we dankzij een zeer gedreven gids veel konden bijleren over de plaatselijke fauna en flora.
Het mooie aan een Peru reis is de mooie combinatie van cultuur (Inca architectuur) en natuur. Wij zijn zeer blij dat we dit met de organisatie van Rik en Remco hebben gedaan. Bedankt voor deze onvergetelijke ervaring.

2018 | Hilde Gedopt & Eric Lutringer

Wij zijn Rik van Rondreizen Peru en alle mensen die we tijdens onze reis hebben ontmoet, uiterst dankbaar voor de onvergetelijke rondreis die we in juni 2018 in Peru hebben ondernomen.

We hebben van het begin veel waardevolle suggesties gekregen van Rik, die heel goed rekening hield met onze wensen. Door zijn jarenlange ervaring vertelde Rik ons onder meer hoeveel tijd we best konden voorzien om voldoende te kunnen genieten van de uitzonderlijke cultuur en natuur die de diverse regio’s in het zuiden van Peru te bieden hebben.

Het eerste individueel voorstel dat Rik uitwerkte gaf ons onmiddellijk een heel goed zicht op het reisprogramma, de hotelsuggesties en –prijzen, de optionele excursies en het budget. Na verdere afstemming kregen we een definitief voorstel, gevolgd door een professioneel draaiboek met een gedetailleerde dagindeling die ons een goede houvast gaf tijdens onze reis. Ook de praktische informatie over de activiteiten, bezienswaardigheden en restaurants voor elke stad die we bezochten, hebben ons ontzettend geholpen om onze weg te vinden.

Wij hebben tijdens onze ganse reis gaande van Lima naar Nazca, Arequipa, Colca vallei, Machu Picchu, Cusco, de Heilige vallei tot en met het natuurreservaat van Manu, steeds kunnen rekenen op een perfecte organisatie en zeer bekwame gidsen & chauffeurs. Hun stiptheid, kennis én vriendelijkheid waren onvoorstelbaar waardoor wij een uiterst ontspannen én boeiende rondreis hebben meegemaakt.

Mijn man en ik kunnen u daarom ‘Rondreizen Peru’ zeer warm aanbevelen.

2018 | Familie Buysschaert

Hallo toekomstige reizigers,

Niet aarzelen en doen!!!

Alles is fantastisch naar wens verlopen. De organisatie verliep helemaal vlekkeloos en de gidsen/chauffeurs waren allemaal zeer vriendelijk. Kortom een zeer geslaagde reis, waarvoor dank. Ook de telefonische contacten met de Nederlandse collega Remco ter plaatse waren top.

De chronologie van de reis was perfect. Eerst Arequipa om te bekomen van de hoogte (goed gegeten in Zigzag en Zingaro), rustig wandelend door de stad (oa. het mooie klooster bezocht) en genietend van de zon aan het zwembad van het hotel.
Vandaar naar de indrukwekkende Colca-vallei in een prachtig hotel (Colca lodge) en de adembenemende Condors (absolute aanrader wat ons betreft).
Het minste was Puno en de lake vonden we. We zijn er maar een halve dag geweest en dan is het toch veel reizen (6 uur van Colca naar Puno en volgende dag weer 6 uur van Puno naar Cusco). Moeilijk te overwegen of dit wel de moeite waard is (Rik had ons verwittigd).
De volgende fase van de trip, de regio rond Cusco, was gewoonweg adembenemend. Cusco is een zeer aangename stad waar je enkele dagen kan vertoeven.
Machu Pichu is verbluffend. Eén kantekening hierbij is dat de Inca-trail wel zeer vermoeiend en niet te onderschatten is (heel veel trappen). We zagen er heel wat terugkeren. Maar als je aankomt aan de Sungate ben je die zware tocht vergeten. Wat een zicht….
Te noteren dat wij in Cusco een zeer goede Trattoria gevonden hebben met een uitstekende prijs-kwaliteit verhouding (Osteria in Calle Palacio 126, om de hoek van Cicciolina).
Na de geweldige Cusco-ervaring zijn we doorgevlogen naar het even geweldige Tambopata. Een totaal andere omgeving en sfeer, wat de vakantie gevarieerd maakte. Ook daar echt genoten.
In Lima zijn we uiteindelijk in het gezellige Barranco en Miraflores gebleven.

Wel eventjes melden dat het in juli winter is in Peru en het flink ‘s avond kan afkoelen op die hoge hoogtes.

Kortom, top bestemming en ik hoor in mijn omgeving dat heel wat mensen zinnens zijn om naar Peru te gaan. Wij waren uiterst tevreden van de kwaliteit van de service en zullen niet aarzelen jou te promoten bij mensen die overwegen naar Peru te gaan.

Met vriendelijke groeten en nogmaals bedankt.

Michel, Véronique, Victoria, Maroussia, en James

2018 | Familie Kraaij-Teeuwen

reisverslag Peru en Bolivia Familie KraaijWij zijn net een week terug van onze reis naar Peru en Bolivia In mei/juni. We hebben echt een topvakantie gehad, wat mede te danken is aan Rik die ons van tevoren uitstekend geholpen heeft met zijn eerlijke adviezen en aanbevelingen zodat we de reis precies zo samen konden stellen zoals wij het graag wilden.
En wat een mooie landen zijn het. We hadden natuurlijk al van alles op tv en in boeken gezien, maar in het echt is het allemaal 10 keer mooier. De uitgestrekte vlakten en kleuren in de Paracas woestijn, de excursie naar de Colca vallei/kloof met de schitterende vergezichten en de condors, de eindeloze zoutvlakte, meren en geisers in Bolivia, de geweldig mooie treinreis met de Inca Rail op weg naar de Machu Picchu en ons verblijf in het regenwoud van Tambopata. Ook hebben we genoten van onze vrije dagen in Arequipa, La Paz en Cusco. Onvergetelijk allemaal.

Ook het gesprek met Remco aan het begin van de reis was heel geruststellend en plezierig.
Toen we door een busstaking ergens in Bolivia 6 uur later aankwamen in Cusco dan gepland, werden we meteen daarna gebeld door Remco en nam Rik contact met ons op om te zien of het allemaal goed was gegaan. Zelfs het geld voor de taxi die we moesten nemen van de bus naar het hotel, hebben we teruggekregen van het reisbureau, terwijl zij natuurlijk ook niets aan die staking konden doen.

Alle transfers waren op tijd, de hotels waren prima, alleen jammer dat we veel regen hadden in Tambopata, maar dat kun je niet regelen van tevoren.

Rondreizen Peru bedankt voor deze onvergetelijke ervaring!!

2018 | Familie Ouwehand

reisverslag Peru en Bolivia Familie OuwehandVanaf het begin bij het samenstellen van onze reis kregen wij al snel het gevoel dat het helemaal goed ging komen en hadden er al snel veel vertrouwen in en daarin zijn wij zeker niet teleurgesteld.
Alles klopte en was perfect geregeld. Wij werden overal altijd netjes op tijd naartoe gebracht en opgehaald.

Wij willen Rik en verder iedereen die erbij betrokken was dan ook hartelijk bedanken voor de fantastische organisatie van onze vakantie naar Peru en Bolivia.
Wat hebben wij genoten van een geweldige reis. Elke dag was weer een verassing met zoveel moois en een nieuw avontuur.
Ook was de reis qua hoogte-opbouw goed samengesteld. Wij verbleven eerst twee nachten in Arequipa alvorens verder te stijgen. Ik was best wel een beetje nerveus of we geen last zouden krijgen van hoogteziekte, maar geen van beiden hebben wij dan ook problemen gehad met de hoogte.

In Bolivia is de driedaagse excursie naar de zoutvlakte van Uyuni en het Eduardo Avarao national park een echte aanrader. De zoutvlakte is uniek, maar de twee volgende dagen waren ook prachtig! Wat een variatie in landschappen: van geisers, tot vulkanen, gekleurde meren etc.
De reisorganisatie van Rik is één van de weinigen, die de driedaagse excursie mogelijk maakt.

De hotels waren prima en op de juiste locatie in het centrum. Dat was heel fijn!

Nogmaals hartelijk bedankt!

2018 | Familie Thiel

reisverslag Peru Familie ThielOnze oprechte dankbaarheid voor het samenstellen van onze geweldige reis naar Peru gaat uit naar Rik de bezieler van Rondreizen Peru.
In mijn zoektocht om de perfecte reis naar dit fantastische land te organiseren ben ik heel blij dat we Rondreizen Peru vonden.

Ik ben op mijn gevoel afgegaan, en de aanbevelingen die je kan lezen. En heb het mij nog geen moment beklaagd.

Alles was tip top georganiseerd in samenspraak. Je krijgt waar voor je kiest. Volgens het budget dat je vooraf opgeeft.
Wat je ter plaatse spendeert is volgens je eigen wensen. Een hele dikke pluim voor de organisatie.

Het land is in een woord geweldig, de vriendelijke mensen, de natuur, wat een variatie. De cultuur en dat is heel wat hoor. Te veel om op te noemen. We hebben ons dan ook geen moment verveeld.
Vanaf dag 1 was alles prima geregeld. We hebben nergens moeten wachten op chauffeurs, iedereen was netjes op tijd.
De bussen die we namen van Cruz del Sur zijn zeer goed. De nachtbus ervaring naar Arequipa had ik niet willen missen. Je mist zeer veel mooie uitzichten als je binnenlandse vluchten neemt.

Ook de aanbevelingen voor restaurants zijn zeker een aanrader. Het eten is er spotgoedkoop, ook in de betere restaurants.
We vonden het ook fijn dat we een contactpersoon hadden, Remco. Hij contacteerde ons ter plaatse of alles naar wens was. Bedankt Remco.

We zijn nu een dikke maand terug thuis en denken nog elke dag aan de fantastische tijd die we in Peru doorbrachten.
Onze fotoboek is inmiddels klaar. het is een heel dik exemplaar geworden.

Peru is genieten van alles wat op je pad komt, en dat is behoorlijk veel.

Dank u wel Rik, en iedereen die voor jouw organisatie werkt. Doe zo voort.

Groetjes van Tanja en Eddy.

2018 | Familie Anrys

reisverslag Peru Familie AnrysVia wat zoeken op internet zijn wij bij het organiseren van onze reis naar Peru per toeval op de website van Rik en zijn vrouw “rondreizenperu” terecht gekomen en na wat aftastend mailverkeer en een persoonlijke ontmoeting in Breda zijn wij met hen in zee gegaan … en dat hebben we ons geen seconde beklaagd !
Onze reis was zo goed als perfect georganiseerd. Vanaf onze eerste voet op Peruviaanse bodem in Lima liep alles prima. We werden opgewacht aan de luchthaven door iemand van de organisatie en keurig in ons hotel afgezet waar we werden opgewacht door Remco, de plaatselijke vertegenwoordiger van rondreizenperu. Remco overliep met ons onze hele reis nog eens, overhandigde nog wat toegangstickets voor trein en bus en bezorgde ons nog heel wat nuttige tips. En zo liep het de hele reis verder door. De gemaakte afspraken bleken telkens haarfijn te kloppen, de hotels waren prima, de voorziene contactpersonen, het transport enz. Alles en iedereen was steeds op tijd op één keertje na in Huacacina waar ons vervoer naar het busstation niet kwam opdagen. Een telefoontje naar Remco … en alles werd binnen de kortste keren geregeld !
De reis was ook heel mooi opgebouwd, we wenden geleidelijk aan de hoogte en op het hoogtepunt van onze reis, tijdens onze derde week daar, het bezoek aan Machu Picchu hadden we de hele dag stralende zon … en dat in het regenseizoen ! Je moet het maar kunnen regelen…

Kortom, Rik en Remco van harte bedankt !

2018 | Familie Willemen

Zowel in voorbereiding als tijdens de reis is samenwerken met Rik en RondreizenPeru een echte aanrader. Ik had veel vragen en Rik heeft die allemaal beantwoord en dacht mee na om aan al onze wensen te voldoen. Tijdens de reis werden we verwend met informatie voor en na elke activiteit, er stond steeds iemand te wachten bij transfers, alles volgens afspraak, en met zo veel of zo weinig betrokkenheid als je zelf wilt. Dus samengevat fijn overleg op voorhand, en de goede organisatie.
Vooral onze gids in de Colca Canyon, Ivan (Huisacayna), was super. Hotels prima, zeker dat in Cusco (El Balcón) werd een tweede ‘thuis’:-). We hebben een heel fijne reis gehad en genoten van natuur en cultuur van Peru.

2017 | Tina Lagaert en David Decantere

reisverslag Peru Tina LagaertWe zijn in oktober 3 weken naar Peru geweest.
Wij hebben ons dagprogramma laten samenstellen door Rik. Hij stond heel hard open voor onze persoonlijke interesse. Het mail verkeer voor het programma op te stellen liep heel vlot.
We hebben in 22 dagen de hoogtepunten van Zuid Peru gezien en hebben de reis afgesloten met 3 dagen in het prachtige, warme 🙂 regenwoud Tambopata.

Ons programma was goed gevuld waardoor we heel veel hebben gezien in 3 weken tijd. Peru is een heel mooi land met vriendelijke mensen en zeer afwisselend qua natuur en cultuur. Ook zeker eens een lokale drank Pisco drinken, op weg naar de Colca Canyon hebben we deze lekker drank ook geproefd met cactussen sap, wat wij persoonlijk lekkerder vonden 🙂 .

Rik en zijn organisatie hebben echt een prachtreis voor ons uitgestippeld waar wij volop van genoten hebben. De uitstappen waren vlotjes voor ons geregeld en de chauffeurs en de gidsen ter plaatse waren zeer vriendelijke mensen die ons goed verzorgden.

Toen ik onderweg even ziek was kregen we onmiddellijk advies van de Nederlandse begeleider ter plaatse Remco en werd ons programma voor die dag zonder veel gedoe aangepast…
Het was de eerste keer dat we zo op vakantie gingen (alles vooraf laten regelen enz) maar daardoor was het op vakantie heel aangenaam en konden we dus volop genieten zonder dat we nog van alles moesten zoeken of regelen.

Kortom: we willen aan iedereen Rondreizen Peru aanraden om al het moois van dit land te ontdekken! Rik en z’n partner Remco doen er echt alles om aan je persoonlijke wensen te voldoen. Zij zetten zich daar echt met hart en ziel voor in!
Nog eens dikke merci!
Grtjes
David en Tina (Antwerpen)

2017 | Josje en Hans

reisverslag PeruDe Inca trail, die wilden we zeker doen en verder wisten we eigenlijk niet zo heel veel van Peru en dus ga je zoeken op internet. En bij ‘ RondreizenPeru.com’ bleven we hangen. De voorbeeldreizen zagen er al prima uit en op bijna al onze vragen gaf de website al antwoord. Nog nooit zoveel enthousiaste reviews gelezen. Dat gaf veel vertrouwen. Het mailcontact en de telefoontje met Rik en het feit dat de reis helemaal op maat gemaakt kon worden, deden de rest. Verder zoeken was dus niet nodig en we kunnen ons achteraf niet voorstellen dat het nog beter had kunnen zijn.

Wat een fantastische en onvergetelijke reis hebben we gehad. Peru blijkt een geweldig mooi land, er is heel veel te zien, te doen en te genieten, veel afwisseling in natuur en cultuur, reuze aardige mensen, goed opgeleide gidsen, prima geregeld (bus)vervoer en heerlijk eten. En niet te vergeten afspraak is afspraak. Als er om half 3 een taxi met gids op het programma stond dan wassie er ook altijd op tijd of meestal zelfs ruim op tijd. Alles klopte. Ook de accommodaties waren prima. In september is het in de Andes niet altijd even warm, maar meestal stond er een elektrische radiator of was die wel te regelen.

reisverslag Zuid-PeruDe 3 weekse Peru rondreis op de website was onze leidraad en daarin hebben we een paar dingen aangepast of omgezet en de Pisco bodega, de Nazca-vlucht, het Paracas reservaat, de buggy en sandboard tour, de Colca Canyon trail en de Inca trail ingepast. Beiden tochten waren prachtig en met een beetje conditie is het ook voor een 55 en een 60 plusser prima te doen.
Voor ons was de hele reis een aaneenschakeling van hoogtepunten. De afwisseling in het programma was perfect en de organisatie van de trip was geweldig! We hoefden dus alleen maar te genieten en dat hebben we dan ook bijna 3 weken volop gedaan.

Rik, Remco en zeker ook alle lokale organisaties, gidsen en vervoerders, heel erg bedankt.

2017 | Stef en Karine Forbiseur-Vanden Bosch

reisverslag Peru Familie ForbiseurBeste Rondreizenperu-team, bedankt voor de perfecte organisatie van onze reis naar Peru!

Reeds bij het opmaken van de planning voelden we dat het goed zat. En onze reis bevestigde dit volkomen. Vooral het feit dat er overal stipt op tijd een medewerker stond die ons kwam afhalen
was zalig. En geen minuut te laat, nergens! Wat een luxe. Zelfs toen we amper een kilometer moesten stappen naar het station van Ollantaytambo stond er een taxi!

Van Lima naar Arequipa (wat een mooie stad), door naar de Colca Canyon (de condors!),vandaar een mooie trip naar Puno met onderweg het prachtige landschap met de viçunas, Puno met de Uros eilanden, verder naar Cusco (ook al een pareltje), de heilige vallei met privé chauffeur (je bepaalt zelf hoe lang je ergens blijft en waar je naartoe gaat), de trein vanuit Ollantaytambo, de tweedaagse Inca trail (wat een zicht op Machu Picchu), en Machu Picchu zelf natuurlijk , en de 2 dagen nog in Lima, het was allemaal even mooi.

Ook kregen we nog een telefoontje van Remco in de helft van de reis om te informeren dat alles OK was. Top en een hele geruststelling in zo’n groot land waar de regels toch iets anders zijn dan in Europa.

We hebben een mooie vakantie gehad zonder enige kopzorg, aanrader!

2017 | Familie De Coster – Dewulf

reisverslag Peru Familie DewulfWe zijn terug thuis van een schitterende reis in Peru ! Met een tas vol foto’s, ervaringen en herinneringen.

Het was fantastisch in alle opzichten :
• perfecte organisatie -niks is misgelopen –
• zeer mooi land qua cultuur en natuur
• zeer gevarieerde activiteiten
• bijzondere leuke trekkings-zowel Colca Canyon, als topper Inca Trail
• vriendelijke mensen
• lekker eten, …

Onze kinderen zijn even enthousiast en vonden het ook een geweldige ervaring.

Alleen spijtig dat het voorbij is en dat deze droom niet kon blijven duren …

Natalie-Luc-Wout-Kaat-Riet

2017 | Familie Derwael - Vandormael

reisverslag Peru Familie Derwael-Vandormael In september maakten wij een reis door het Zuiden van Peru. Wij boekten bij rondreizenperu.com en zijn daar super tevreden mee. Wij wilden veel zien en toch ook wat wandelen. Rik en zijn team hebben dit voor ons heel mooi samengebracht in een onvergetelijke reis. De organisatie van onze reis was geweldig, elke chauffeur was op tijd, elke nachtbus gereserveerd, de gidsen spraken heel goed Engels en onze hotels waren dik in orde. De bezorgdheid van Remco (ter plaatse) was hartverwarmend.

Kortom wij zijn heel blij dat we gekozen hebben voor de expertise van Rik en zijn team.

2017 | Familie Pott - Dellaert

rondreis door Peru Familie WagenaarWe hebben een top vakantie in Peru gehad. Alles was super geregeld door Rik en zijn collega’s van rondreizenperu.com. Het niveau van hotels was hoger dan we hadden verwacht. De gidsen waren allemaal erg aardig en spraken goed Engels en wisten veel. Het verliep ook allemaal vlot met vervoer van het ene naar het andere bestemming. Ook toen de weg ineens geblokkeerd was na een aardbeving (iets waar je in Nederland niet aan denkt dat zoiets kan gebeuren). Het was een erg afwisselend programma (natuur/cultuur) en door de goede opbouw hebben we geen last gehad van hoogteziekte.

Echt een aanrader!

2017 | Margot en Joop

We zijn alweer een paar dagen goed en tevreden thuis…. We hebben een fantastische vakantie gehad en geweldig genoten. Mooi land, mooie natuur en cultuur.Dankzij de goede organisatie van Rondreizen Peru een onvergetelijke ervaring. Dank aan Rik en Remco!

Beste groeten, Margot en Joop

2017 | Familie Wagenaar

Heerlijke vakantie in Peru!

rondreis door Peru Familie WagenaarWe hebben een hele bijzondere vakantie achter de rug. Met het gezin een reis maken naar Zuid-Amerika. Het hele gezin met zeven mensen: fam. Wagenaar met drie kinderen en vriend en vriendin van onze kinderen. Een reis met een bijzondere achtergrond. Doordat mijn vrouw is geboren in Paraguay, ontstond het plan om eerst Peru te bezoeken en daarna nog een week naar Paraguay te gaan.
Via kennissen zijn we bij het reisbureau van Rik Duijm en zijn vrouw terecht gekomen. We hebben intensief contact gehad over de beste samenstelling van de reis. Dat is belangrijk, omdat je anders fouten maakt of mooie bezienswaardigheden overslaat. De advisering was zeer adequaat en vlot. Net voor 1 januari 2017 was het programma rond en hebben we zelf de vliegtickets gekocht.

evaluatie rondreis Peru familie WagenaarWe hebben uitzonderlijke mooie weken gehad. Niet in de laatste plaats door het goed samengestelde programma en de organisatie in Zuid-Amerika zelf. Veel persoonlijke aandacht, prima gidsen en, tot onze verbazing toch wel, alles op tijd!!. Zo hebben we ongedwongen kunnen genieten van het veelomvattende programma. Het was wel erg intensief, maar doordat we veel wilden zien in twee en een halve week was het vroeg opstaan, veel reizen en volop genieten. Zo hebben we condors gezien, de prachtige steden Arequipa en Cusco, het bijzondere Titicacameer en niet te vergeten Machu Picchu dat net zo mooi is als op de foto’s. Het is een aanrader om vijf dagen naar het amazoneregenwoud Manu te gaan. Samen met een gids, een kok en een chauffeur/kapitein het regenwoud ontdekken is een zeldzame ervaring.

Na nog een prachtige week in Paraguay zijn we gezond en wel met prachtige herinneringen weer in Nederland terug gekomen.

2017 | Familie Giezen

rondreis door Peru Familie GiezenWe zijn terug na een fantastische reis in Peru. Toen we terug kwamen zeiden we tegen elkaar als we opnieuw naar Peru zouden gaan dan zouden we voor precies dezelfde reisonderdelen kiezen. Dit wil dus ook zeggen dat Rik naar onze wensen geluisterd heeft en daarna goede adviezen op maat aan ons heeft gegeven (niet iedereen heeft dezelfde wensen). Ook Remco had ter plaatse in Lima een positieve inbreng. De reis was vol hoogtepunten maar extra speciaal was voor ons het Amazonegebied Manu. Ook de afwisseling van een groepje, individueel of met gids /chauffeur beviel ons erg goed. Remco nam regelmatig contact met ons op om te vragen of alles naar wens verliep en dat gaf veel vertrouwen. Indien nodig ondernam hij ook meteen actie. Alle gidsen en chauffeurs waren steeds op tijd om ons op te halen of weg te brengen zelfs na uren vertraging! Ze waren deskundig en vriendelijk en gaven veel informatie. Kortom wij bevelen jullie aan bij onze vrienden en kennissenkring.

Vriendelijke groet,

Bert en Maria Giezen

2017 | Tessa van den Boomen en Vera van Heugten

Wij (twee vriendinnen, eind 20) hebben een geweldige tijd gehad in Peru! Alles wat ontzettend goed geregeld door Rondreizen Peru. We kunnen het iedereen aanraden! De hoogtepunten van de reis waren wat ons betreft de oude stad Cusco (zeker de moeite waard om meerdere dagen te verblijven), het bezoek aan Machu Picchu en de dagen in het regenwoud (Inotawa lodge). Peru is heel goed te bereizen, veilig en we hebben veel vriendelijke en leuke mensen ontmoet. Het was een ervaring om nooit te vergeten!

Gr, Tessa en Vera

2017 | Familie Dejongh – De Rycke

reiservaring Peru Familie De RyckeGedurende 3 weken in juli maakten we met ons gezin een rondreis door het zuiden van Peru. We reizen regelmatig en steeds bereid ik zelf ons hele programma voor. Door verschillende omstandigheden, wilde ik deze keer echter beroep te doen op een organisatie om de rondreis te boeken. Na wat zoeken en vergelijken op het internet, besloot ik Rik van Rondreizen Peru te contacteren. Ik had al heel wat ideeën over wat we in Peru wilden doen en Rik luisterde aandachtig. Hij gaf extra tips en bemerkingen, die ervoor zorgden dat ik onmiddellijk een groot vertrouwen in zijn organisatie had. Bovendien kregen we echt veel inspraak bij het bepalen van de hotels en deden ze hun uiterste best om ook -door ons gevraagde-excursies te boeken die niet direct op hun eigen site te vinden waren. Ik heb er dan ook op geen enkel moment spijt van gehad dat we met Rondreizen Peru in zee gingen. Rik, zijn collega Remco in Peru en de mensen waar ze mee samenwerken, kennen Peru uitstekend en staan je zowel voor als tijdens de reis bij met raad en daad. Al het vervoer en de excursies waren uitstekend geregeld en wanneer we vragen hadden, konden we hen steeds erg snel bereiken. Rik en Remco informeerden ook regelmatig hoe het met ons ging en toen iemand van ons ziek werd, toonden ze zich oprecht bezorgd. Hoewel we gezellig met ons gezin alleen op stap waren, hadden we op cruciale momenten dan ook nooit de indruk dat we er alleen voor stonden.

evaluatie rondreis Peru Familie de RyckeDe hoogtepunten van de reis zelf waren voor iedereen van ons anders, maar alle dagen waren meer dan de moeite waard. Ik was blij dat we ervoor gekozen hadden de inca trail niet te lopen. Op deze manier hadden we meer dagen over om andere plaatsen te bezoeken en minder bekende wandelingen te maken. Het maakte onze rondreis ook extra afwisselend: we bezochten de kust en de woestijn, maar ook de Andes en de jungle. Lange afstandsritten werden onderbroken door korte stops bij bezienswaardige monumenten of mooie uitkijkpunten. We keken onze ogen uit op plaatselijke marktjes, struinden door de hoge duinen bij Huacachina, gingen paardrijden in de heilige vallei, dompelden ons onder in de drukte van Cuzco, bezochten het museum van Juanita in Arequipa, maakten een stevige wandeling in de interessante omgeving van Palpa, vaarden over het Titicaca-meer, gingen op ontdekking in de jungle, enz. Natuurlijk gingen we ook naar Machu Picchu, waar we ons blind staarden op de adembenemend mooie ruïnes en omgeving.

reisverslag rondreis Peru Familie De RyckeNaast onze puur toeristische activiteiten, bezochten we ook de sillarmijnen bij Arequipa. Daar konden we vaststellen hoe zwaar het dagelijkse leven voor sommige mensen in Peru wel is. Onze gids bleek erg mee te leven met de steenkappers en vroeg ons uitdrukkelijk het bezoek aan deze mijnen te promoten, hetgeen we hier van harte doen.
Na drie weken zijn we dus een heel pak ervaringen rijker en kunnen we tevreden terugkijken naar de vele foto’s die we namen op deze unieke, prachtige reis!

Familie Dejongh – De Rycke

2017 | Familie Peeters - Van Cleemput

Aanbeveling Familie Van CleemputWe zijn net terug van een fantastische reis naar Peru. Vertrokken in Lima en doorgereisd tot in Cusco. Dankzij de tot in de puntjes voorbereide reis hoefden we ons geen zorgen te maken. Goed opgeleide gidsen, stipte chauffeurs, verzorgde hotels en een perfecte communicatie met Rondreizen Peru zorgden voor een onvergetelijke ervaring. Van beneden in Lima tot boven op de Machu Picchu hebben we elke seconde genoten. Zelfs als het even misliep wegens ziekte werden we perfect geholpen door onze plaatselijke contactpersoon Remco. Hartelijk dank aan Rik en zijn team voor deze unieke ervaring!

Frank, Inge, Hebe en Isha

Zie ook onze facebook-pagina.

2017 | Familie Van Geldorp–Frijters

reiservaring Peru Familie FrijtersBegin juli hebben we een 19-daagse rondreis gemaakt in het zuiden van Peru. Het is een fantastische reis geworden die aan alle verwachtingen voldeed.

Samen met Rik Duijm van Rondreizen Peru hebben we op voorhand onze reis volledig op maat kunnen samenstellen. En ook ter plaatse was alles prima geregeld: mooie hotels, gidsen met passie en kennis van zaken, busjes die ons stonden op te wachten,… we moesten zelf aan niets denken. Bij aankomst in Lima hebben we kennis gemakt met zijn collega Remco. Hij was continu bereikbaar en hield contact om te zien of alles naar wens verliep.

Ondanks de stakingen rond Cusco zijn Rik en Remco erin geslaagd om onze reis bijna volledig volgens plan te laten verlopen. De woestijn van Paracas, de Nazca-lijnen, de eilanden in het Titicacameer, De Colca Canyon, Machu Picchu en de Heilige Vallei: stuk voor stuk prachtige plaatsen om te bezoeken.

Kortom: het was zeer fijn samenwerken met deze kleinschalige maar professionele reisorganisatie.

Groeten van Wim, Inge, Eva en Tom

2017 | Dames Kuypers

reiservaring Peru Familie KuypersRondreizen Peru heeft voor ons een topvakantie geregeld! Aangezien wij drie generaties vrouwen waren, en de thuisgebleven zoon/echtgenoot/vader thuis op opa/schoonvader moest passen, hadden wij slechts twee weken de tijd. Maar daarin hebben we zoveel gezien!

De reis was heel goed opgebouwd en had veel verscheidenheid: Arequipa, Titicacameer met eilanden, fantastisch Cusco en een goede ervaring met het lopen van de Salkantay trek, zelfs voor schoonmoeder van 76 jaar :-). We sloten nog af met de zoutmijnen en de Heilige Vallei – ondanks stakingen. Een beetje flexibel moet je zijn, dan kom je ook in Peru overal :-)! Vervoer en accommodatie waren tot in de puntjes geregeld, en het was heerlijk om overal te worden opgewacht en getransporteerd te worden naar het volgende verblijf.

Heel hartelijk bedankt voor een onvergetelijke reis!

2017 | Familie Bijnevelt

Individuele rondreis, 4 volwassenen, verblijf in 3-sterren hotels, periode 19 april tot 5 mei 2017.

Wij hebben rondgereisd in het zuidelijk deel van Peru, zeg maar het Inka gebied. Onze reis van 16 dagen was gebaseerd op de individuele “Rondreis Peru in 2 weken”. Een groot voordeel van dit reisbureau is de flexibiliteit en de objectieve adviezen van Rik Duijm, de eigenaar van RondreizenPeru, bij het bepalen van het reisschema, de accommodaties en het vervoer. De standaard reis is door Rik op ons verzoek hier en daar aangepast en met twee dagen verlengd. Op initiatief van Rik is het originele reisschema met een aantal excursies uitgebreid. Wij hebben zelfs tijdens de reis in Peru nog twee keer wijzigingen kunnen aanbrengen, die door de collega’s van Rik in Peru tot in de puntjes geregeld werden. Top!

In een aantal hotels werden wij door lokale collega’s van Rik over het verdere verloop van de reis ingelicht, en ontvingen we de tickets die nog niet van te voren waren toegezonden. Het lokale vervoer was in het algemeen met comfortabele 9-persoons busjes met airco en goede chauffeurs, die ons steeds weer op tijd op de afgesproken plek ophaalden. Alles was tot in de puntjes geregeld. De lokale gidsen waren van verschillend niveau, van zeer goed tot acceptabel.

Op de website staat dat er geen verborgen kosten zijn, en dat klopt. Alles staat precies beschreven en werd zo ook uitgevoerd.
Concluderend, een geweldig reisbureau, een fantastische reis, zeer goed verzorgd, goede kwaliteit-prijs verhouding, een aanrader!

Groet,

Shirley en Ronald

2017 | Familie Verhoeyen-De Smet

reiservaring Peru Families De Smet en VerhoeyenSamen met mijn 2 zonen, schoonzus en metekind hebben we een zalige reis en bezoek aan mijn nichtje (die stage liep in Cusco) in Peru achter de rug.
We hebben eerlijk gezegd verschillende reisbureau’s met elkaar vergeleken en Rondreizen Peru stak er met kop en schouders bovenuit.

Alleen Rik kon de hele reis organisatorisch op punt krijgen zoals wij het in gedachten hadden. Alles werd perfect in elkaar gestoken, terwijl dit volgens andere reisbureau’s onmogelijk was.

Ook tijdens de reis is gebleken dat we de goede keuze gemaakt hebben. De service die Rik en Remco verlenen, hebben we nog nooit meegemaakt. Op al onze vragen kwam onmiddellijk een antwoord én oplossing.
Ook ter plaatse was alles perfect georganiseerd. Elke uitstap, elke chauffeur (en we hebben er véél gehad) was perfect getimed. De taxi’s, busjes en hotels waren van prima kwaliteit. De excursies waren top!

Dankzij Rondreizen Peru hebben we dit machtige, imposante land kunnen ontdekken op een zorgeloze en relaxte manier, we genoten letterlijk van élke minuut.
Deze reis was volledig op maat gemaakt, rekening houdend met àl onze wensen -:)

We kunnen niet anders dan positieve commentaar geven en jullie aanbevelen bij iedereen die Peru op een aangename manier wil ontdekken!

Familie Verhoeyen-De Smet, april 2017

2017 | Jan de Wit en Susan Calkoen

reiservaring Peru Familie Calkoen
Wij hadden 7 weken beschikbaar voor een reis door Peru en Bolivia en waren op zoek naar een reisororganisator die voor ons een uitgebreide maar toch relaxte individuele reis zou kunnen samenstellen. Zelf alles regelen bleek in Peru en Bolivia te ingewikkeld. Juist doordat we hier met bussen, vliegtuigen en taxi’s moesten reizen was het van groot belang dat alles zou kloppen, dat alles goed op elkaar zou aansluiten en dat we konden rekenen op mensen die ter plaatse experts waren.
Rik heeft alles fantastisch voor ons geregeld. Alles klopte, altijd als we uit een bus of vliegtuig kwamen stond er iemand op ons te wachten die ons naar onze bestemming bracht. Alles verliep stipt op tijd (we konden het nauwelijks geloven in Zuid Amerika).
De hotels waren vrijwel altijd uitstekend, kleinschalig en rustig. Het hotel in Urubamba sloeg echt alles met het grote terras, de uitbundige tuin en de eigen open haard. Zelfs daar waar sprake was van “erg basic accomodatie” viel het enorm mee doordat we zelfs dan een eigen badkamer hadden.
Het was heerlijk om vrijwel alles individueel te kunnen doen en in de paar gevallen van “groepstours” bleek het bijna steeds te gaan om zeer kleine groepen van in totaal 4 personen, dus met slechts 2 andere reizigers in de auto. Dit was voor ons een belangrijk punt.
Bij de jeeptour vanuit Uyuni in Bolivia en ook bij de Colca Canyon waren de landschappen heel bijzonder, vaak vergelijkbaar met Nationale Parken in Arizona , maar hier gelukkig zonder toeristen, dranghekken en excursiebussen.
Machu Picchu was fantastisch maar daar was het wel heel erg druk. Aguas Calientes lijkt ons iets wat beter over te slaan is door de kermisachtige sfeer en het lawaai. Het Titicacameer zou erg druk zijn, dit viel ons heel erg mee, het was prachtig! De grote steden hadden elk hun eigen sfeer, druk, maar voor een paar dagen leuk om er te zijn.
Wél hebben wij ons wat verkeken op de hoogte : het is heel erg hoog en daarmee kouder dan gedacht en met veel minder zuurstof in de lucht dan gedacht.
Wij hebben een heerlijke, onbezorgde vakantie gehad, heel veel gezien,alles was perfect geregeld en dan hadden we ook nog tijd om rustig heel veel boeken te lezen.

Jan de Wit en Susan Calkoen – eind maart -half mei 2017

2016 | Nynke van der Ploeg en Patricia van der Linden

reiservaring-rondreis-peru-nynke
Wat hebben wij een geweldige reis gehad door Peru dankzij Rondreizen Peru!
Bij de voorbereiding werden we goed geholpen en werd de reis met alle verschillende mogelijkheden zo in elkaar gezet dat we alles konden zien wat we ook wilden zien. Rik hielp goed met het meedenken en gaf ook eerlijk aan waar hij dacht dat knelpunten zouden kunnen komen in de reis qua planning.
In Lima werden we in het hotel opgewacht door Remco, hij was in Peru ons aanspreekpunt. Dit was super fijn want we konden hem een WhatsApp sturen wanneer er vragen waren. Daarnaast nam hij gedurende de reis telefonisch contact met ons op om te horen hoe alles verliep. Dit gaf ons een erg goed gevoel.
De reis was zo goed geregeld dat we jaloerse blikken kregen van andere reizigers. Overal werden we netjes op tijd opgehaald en naar ons hotel gebracht. Ook de transfers vanaf het hotel waren goed, op één plek werden we zelfs een druk en hectich busstation over geloodst en regelde de chauffeur alles.
De hotels waren goed, fijne plekken vaak centraal gelegen en met niet onbelangrijk goede bedden.
Als je een reis door Peru wilt maken op je eigen manier maar toch met comfort en geen geregel ter plekke dan moet je zeker bij Rondreizen Peru boeken. Echt een aanrader!

2016 | Paulien en Benno de Jong

reiservaring-peru-familie-dejong
We hebben een prachtige reis naar Peru gemaakt en ook onze zoon bezocht die een half jaar in Lima studeert.
Onze wens om op eigen gelegenheid, maar vooraf wel georganiseerd, te reizen is werkelijkheid geworden door de uitstekende voorbereiding door Rik Duijm en de prettige ontmoetingen met iedereen die tijdens de reis voor ons klaarstond. Gidsen, chauffeurs, hotelpersoneel, Remco: alles was perfect en goed geregeld. Overal werden we op tijd opgehaald en weer weggebracht naar het volgende hoogtepunt.
Een prachtig, divers land met vriendelijke bewoners. De homestay en bezoek aan ‘het paradijs’ van Heleen van Engelen in Urumbamba met de romantische lodges en prachtschool staan blijvend op ons netvlies.
Deze reisorganisatie en dit land is een absolute aanrader; ook voor reizigers met weinig reiservaring.

2016 | Patrick Schockaert en Caroline Maes

review-rondreis-peru
We hebben een fantastische reis gehad in Peru! Rondreizen Peru is absoluut een reisbureau met passie voor het land, hun culturele hoogtepunten, zijn mensen én hun keuken. Rik biedt inhoudelijke reisprogramma’s en alles werd perfect georganiseerd. Zelfs tijdens je reis volgen Rik en zijn lokale contactpersoon/vriend Remco alles tot in de puntjes op. Bovendien stellen beiden zich heel flexibel op. De gidsen waarmee ze ter plaatse werken doen een prima job! Leuke mensen, bekwaam en gepassioneerd! De restaurants tips waren ook super! We hebben erg lekker gegeten in Peru.
Het was bijzonder aangenaam om met Rondreizen Peru een reis op maat uit te werken. Rik en Remco zorgen ervoor dat je Peru volledig naar wens, kwaliteitsvol en zorgeloos kan verkennen. Een aanrader!
Succes!

2016 | Familie De Clercq - Troch

beoordeling-rondreis-peru-familie-trochEnkele dagen na thuiskomst kregen we van Rik de vraag “of alles naar wens was verlopen tijdens onze 23 daagse rondreis door Peru?
Of alles naar wens was ? Het kon niet beter zijn!
Alles verliep vlekkeloos en perfect zoals afgesproken. Rik en zijn medewerker Remco ter plaatse, leveren een ongeziene service.
Bij de voorbereidingen thuis verliep alles via Rik heel vlot per mail, steeds kregen we onmiddellijk reactie op onze vragen, en Rik bokste een rondreis in elkaar geheel volgens onze wensen en interesses.
Het gaat er Rik niet om jou zoveel mogelijke uitstappen of activiteiten te laten boeken, het enige wat voor hem telt is dat de reis op jouw eigen maat is gemaakt, zonder onnodige kosten, te verre verplaatsingen of een te zwaar programma.

Elke afspraak, elke chauffeur of gids ter plaatse : iedereen verscheen op het afgesproken moment. Zelfs het hotel verwittigde ons meestal nog eens kort op voorhand dat de chauffeur of gids er binnen de 5 of 10 minuten zou zijn…
Al jullie tips, de gehele organisatie en planning en de meeste gidsen : chapeau!

De hotels waren dik in orde : goeie bedden, prima en vriendelijke service.
De lodges in Manu waren een belevenis op zich : pure basic en letterlijk middenin de natuur, voor ons als natuurliefhebbers gewoon de max.
De belangrijkste gidsen (Incatrail en Manu) waren super, hadden gevoel voor humor en waren heel goed op de hoogte om ons alle uitleg te geven. Toffe kerels.
Het eten was overal lekker en heel verzorgd. Ongelooflijk hoe men dat tijdens de trail allemaal voor elkaar krijgt.

Dankzij Rik, Remco en hun super organisatietalent konden wij op een totaal zorgeloze manier de vele boeiende facetten van Peru ontdekken.
Het was voor ons de eerste keer dat we een verre reis op deze manier maakten, alles uit handen gegeven (binnenlandse vluchten, verschillende bezoeken en tours met gidsen, toegangstickets, meerdaagse tochten met overnachtingen, …). Maar we hadden heel vlug door dat we echt op beide oren konden slapen, alles was perfect en tot in de puntjes geregeld.

Kortom : het was een onvergetelijke reis, mede en vooral dankzij jullie prima organisatie.

2016 | Tim van Buggenhout, Tomas Vanderstappen, Ellen Verlinden en Kristof Clauwaert

evaluatie-rondreis-clauwaertWij hebben enorm genoten van onze reis door Peru en de organisatie van en door Rondreizenperu.com heeft hier zeker toe bijgedragen. De service was geweldig, zowel voor, tijdens als na de reis.
Voor de reis:
De offerte die we kregen was zeer duidelijk en hield rekening met onze behoeften qua excursies. Zo waren al veel excursies in het basisbedrag inbegrepen, wat bij andere reisorganisaties niet het geval was. Ook werd het programma licht aangepast, een service op maat voor een goeie prijs. Ook hebben we in de laatste weken voor ons vertrek nog een aantal dingen aangepast, welke allemaal zonder problemen werden ingepast in het programma. Alle informatie was ook zeer duidelijk.
Tijdens de reis:
Bij aankomst in Lima, hebben we onmiddellijk een kleine informatievergadering gehad met Remco met een overzicht van alle bezienswaardigheden, excursies en restaurants. Deze informatie heeft ons geholpen om de reis goed te plannen ter plaatse. Na een week kregen we ook telefoon om op te volgen hoe de reis verliep: top! De hotels waren enorm goed gekozen qua ligging en comfort en het transport (zowel privé als openbaar vervoer) was uitermate verzorgd. Alle operators voor de excursies waren van top niveau: zeer vriendelijke en professionele chauffeurs en gidsen.
Na de reis:
Na thuiskomst kregen we een mail ter evaluatie van de reis, waarbij rekening werd gehouden met onze opmerkingen. Mooie opvolging!
Als we ooit nog terug gaan naar Peru, of Bolivia bezoeken, doen we zeker terug beroep op Rondreizen Peru!

2016 | André en Magda Helsen - Versweyveld

Beoordeling rondreis Peru familie Helsen
We hebben een prima reis door Peru gehad. Een reis voor ons twee op maat gemaakt met eigen inbreng en mogelijkheden om zelf op pad te gaan. Een reis vol verrassingen. Alles was tot in de puntjes geregeld en klopte.

Bedankt, Rik en de ploeg.

Op de foto ons bezoek aan het eiland Amantaní waar we heel gastvrij ontvangen zijn door een plaatselijk gezin was één van de vele mooie ervaringen.

2016 | Francis en Lea Reynders – Steegmans

ervaring vakantie Peru familie Reynders
We wilden al langer naar Peru op reis, maar na eerst nog enkele andere reizen gemaakt te hebben beslisten we er dan eindelijk eens werk van te maken. We zijn 60-plussers en men kan dat dan niet blijven uitstellen. Na een tijdje te hebben rond gesurft op het net bleven we meestal gefrustreerd zitten na het uitpluizen wat zo’n reis wel niet kost bij de meeste reisagentschappen. Prijzen van meer dan € 6000 per persoon bleken heel gewoon. Tot plots de oplossing kwam. Iemand wees ons op het bestaan van de website rondreizenperu.com en die mensen hadden alleen maar positieve ervaringen hiermee. Na contact te hebben genomen, merkten we algauw de betrokkenheid van Rik en de zorg om je reis zo aangenaam en accuraat mogelijk te laten verlopen, met heel veel inbreng van wat je wil en wat mogelijk was. We besloten op 21 dagen rond te reizen en maar meteen al de hoogtepunten in het programma op te nemen.

Reiservaring rondreis Peru ReyndersNu, amper een weekje na thuiskomst, zindert alles nog dagelijks na. Echt onvergetelijk en ongelooflijk mooi is dat land. Alles, maar dan ook alles was door Rik en z’n team tot in de puntjes geregeld. Hoe ze het klaar spelen, weet ik niet, maar nergens hebben we ons zorgen om moeten maken. Ook was er al de eerste dag in Lima contact met Remko (een medewerker van Rik) om alles nog eens door te nemen en een reeks nodige tickets te overhandigen. Diezelfde vriendelijke man belde ons nog eens enkele dagen daarna om te vragen hoe alles verliep. Dan werden we in Cuzco nog eens gebriefd door een andere medewerkster van Rik, die ook nog enkele toegangsbewijzen meebracht. Kortom het was perfect. Als ik er dan nog bij vertel dat we nu voor bijna de helft van bovengenoemd bedrag per persoon drie weken zijn weggeweest moet dat voor mensen die nog zouden twijfelen toch de doorslag geven om met Rik in zee te gaan. Ook waren al de hotels van goed tot uitstekend en vooral deze waar we twee of drie nachten sliepen waren top.
We willen langs deze weg nog eens Rik en z’n hele team bedanken, die er voor gezorgd hebben dat we deze onvergetelijke reis hebben kunnen maken en oh ja , voor andere leeftijdsgenoten, met een normale fysieke conditie kan je zo’n trip gemakkelijk aan. In het programma zijn voldoende rustpunten ingebracht. Gewoon doen!!

2016 | Hans en Linda van Dijk

aanbeveling-familie-van-dijkOnze reis van ruim 4 weken door Bolivia en Peru is tot in de puntjes verzorgd geweest. Rik en zijn “team” zorgen ervoor dat aan al je wensen tegemoet wordt gekomen, waarvoor onze complimenten en grote waardering.
Ook de gidsen / begeleiders en chauffeurs van de diverse organisaties, waarbij Rondreizen Peru hun tours etc onderbrengen, laten niet na hun allerbeste beentje voor te zetten om je reis tot een onvergetelijke gebeurtenis te maken. Het zijn allemaal stuk voor stuk hele vriendelijke mensen, waarbij je je op je gemak kunt voelen en die een waardevolle bijdrage leveren om je hun land in al zijn facetten te laten ervaren.
Ook de verschillende telefoontjes om te informeren of alles naar wens is en of er nog vragen zijn, geven de betrokkenheid aan, die Rondreizen Peru heeft bij het welbevinden van hun cliënten.
Bij Rondreizen Peru ben je verzekerd van de ultieme reis, die je je wenst.
Mochten wij besluiten om in de toekomst de nog niet bezochte gebieden van Peru te gaan ontdekken, dan laten wij dit zeker weer verzorgen door Rik en zijn team.

Groetjes en wellicht tot horens
Linda en Hans van Dijk

2016 | Cor en Ina Van Tricht

Alles klopte…..onze complimenten!

aanbeveling familie van TrichtBest spannend om een reis te laten plannen door iemand die je niet rechtstreeks in de ogen kan kijken. Vier weken is een behoorlijke periode en daardoor ook een kostbare. De ervaringen op de site hebben de doorslag gegeven. En nu mogen wij vertellen hoe bijzonder onze reis is geweest.

Lima, Paracas, Huacachina, Araquipa hebben het spits afgebeten. Guano, woestijn, kloosters, musea…het was interessant en mooi … alles klopte. Bij iedere transfer stond er iemand klaar. De bussen waren zeer comfortabel. Het prachtige Titicacameer met de mooie eilanden waar je de besneeuwde bergtoppen van Bolivia ziet liggen; het overnachten bij de locale bevolking en de prachtige zonsondergang op 20 juni….heel speciaal allemaal. Alles onder begeleiding van goede Engelstalige gidsen en zelfs op de achtergrond een contactpersoon, voor het geval dat…. Remco, een Nederlander waarmee bij start in Lima, de reis werd doorgenomen.

We mochten getuigen zijn van het grote Inti Raymi feest, festival van de zon in Cuzco.
En dan, naast het raften en het bezoeken aan de Heilige vallei, de grote excursies: Colca Canyon, de Salkantay trekking en het Amazone reservaat Manu. Fantastisch! Leuke groepen, en hele mooie ervaringen.

Beiden hebben we bewondering voor de wijze van plannen. De opbouw in hoogte heeft er voor gezorgd dat zelfs de 5000 meter gehaald werd.

Een reis vol historie, natuur, en een beetje avontuur. Kortom een reis om nooit te vergeten.
Cor en Ina

2016 | Eveline Beeckman en Yanna en Egon Buyck

aanbeveling familie buyckWe keken er al maanden vol ongeduld en spanning naar uit, maar op 30 juni was het eindelijk zover: op naar Peru en Bolivia! Omdat het ons gemakkelijker en veiliger leek om de organisatie van onze reis over te laten aan een kenner, kwamen we bij Rik van Rondreizen Peru terecht. De communicatie verliep steeds heel efficiënt, vlot en vriendelijk. Na wat heen-en-weer-gemail kwamen we al snel tot een heel gedetailleerd programmavoorstel dat volledig werd afgestemd op onze voorkeuren.

Het resultaat daarvan was een perfecte mix van cultuur, natuur, sport en ontspanning. Een hoogtepunt kiezen is moeilijk, want alles overtrof onze verwachtingen! Toch is de Inca Trail een absolute aanrader. Na 4 dagen vol zware inspanningen is de voldoening nóg zo groot wanneer je de Zonnepoort bereikt die naar Machu Picchu leidt. Dit uitzicht is onvergetelijk! Ook de prachtige natuur tijdens de 3-daagse jeeptour in Bolivia lieten blijvende indrukken na.

Chauffeurs stonden steeds stipt op tijd klaar, de hotels waren heel verzorgd en comfortabel, en er was altijd iemand ter plekke die ons kwam briefen over de plannen voor de volgende dagen. Wat ook meteen opviel, was dat we steeds te maken hadden met goed materiaal en competente gidsen en chauffeurs, dit in tegenstelling tot veel organisaties ter plekke die vaak toeristen probeerden te lokken met lage prijzen. Dit onderstreepte voor ons nogmaals het belang van een goede organisatie.

Rondreizen Peru heeft niet alleen een uitstekende kennis van zaken en een vlekkeloos organisatietalent, ook de persoonlijke aanpak is een grote troef. We hebben letterlijk van elke minuut genoten!

Egon, Eveline en Yanna

2016 | Paul en Lianne Janssen

Reisverslag Peru familie JanssenWe zijn weer thuis na een geweldige, mooie, indrukwekkende en enerverende reis! Dat was voor een groot gedeelte aan Rik en zijn team te danken, waarvoor onze hartelijke dank! Alles was perfect geregeld. Overal waar we kwamen stond er iemand klaar met ons naambordje en daardoor kregen we écht het gevoel aan een individuele rondreis bezig te zijn. En dan ook nog met de luxe, dat we wisten waar we sliepen en dat alle vervoer geregeld was. Dat is ons érg goed bevallen.

Rik, complimenten hoe je het allemaal in elkaar gedraaid hebt, een hele logistieke operatie! Meestal waren we op tijd, soms hadden we vertraging maar altijd stond er iemand op ons te wachten, grandioos geregeld! Ook fijn dat we al overal (toegangs)tickets van hadden en daar niet meer aan hoefden te denken. Onze keuze voor jou bleek dus een schot in de roos, maar ons gevoel was eigenlijk al vanaf het begin heel erg goed.

De lijst met hoogtepunten is eindeloos en gaat van het dromerige en mooi aan zee liggende Paracas, de zeeleeuwen, pelikanen en pinguïns van de unieke Ballestas eilanden tot aan de oogverblindende woestijnoase van Huacachina, die omringd is door goudgele, wervelende zandduinen.

Van het intieme Arequipa, waar de hoge, machtige vulkanen Misti en Chachani je eindeloos aankijken en het kleurrijke, oude, adembenemend mooie Monasterio de Santa Catalina (1579) tot aan de onvoorstelbare omvang en schoonheid van de Colca Canyon en van de – door de zon, kou en hoogte- ruwe gezichtjes van de mooie Peruaanse kindjes tot aan de machtige vleugels van de condor boven de Colca. Van de gastvijheid en de humor van de eenvoudige quinoa boer Oswaldo en zijn vrouw Josefina in Coporaque tot aan het prachtige, bijna buitenaards aandoende Laginulasmeer (4147m!) tussen Arequipa en Puno.

Maar ook van de kleurrijke bewoners op de curieuze, rieten Uros eilanden in het hoog gelegen Titicacameer tot aan de eenvoud, de rust, de typische klederdracht en hoofddeksels en vooral de onmetelijke schoonheid van het eiland Taquile! Van de geluksstiertjes op de daken in de omgeving van Puno tot aan de duizenden wilde vicuña’s en alpaca’s op de uitgestrekte hoogvlaktes.

Van de vaak slechte wegen en de oude, wankele Inca hangbrug in Checacupe tot aan het mysterieuze, prachtige tempelcomplex van Raqchi en het hoog gelegen, drukke maar vooral gezellige Cusco dat door de Inca’s “de navel van de wereld” genoemd werd. Van de gefrituurde of gebakken cavia’s (cuy) en de indrukwekkende en serene begraafplaats Almudena in Cusco tot aan de chaos en het gebrek aan hygiëne in de straten. Van de geweldige ligging van Cusco (in een soort kom), tot aan het schitterende plein én absolute hart van de stad, Plaza de Armas.

Maar ook van de schitterende en door de Inca’s ongelooflijk knap gemaakte tempelcomplexen van Pisac en Moray in de serene, mooie heilige vallei, tot aan de magnifieke kleuren en talloze snuisterijen van de lokale markt in Pisac. Van de schattige baby’s die je indringend aankijken vanuit de kleurrijke schouderdoeken van hun moeders tot aan de ontelbare, vaak mooi versierde hoeden die je bijna alle locals op hun hoofd ziet dragen.

Van de letterlijk oogverblindende, prachtige, sneeuwwitte zoutmijnen van Salineras tot aan het kleine, knusse, vooral door backpackers gevulde Ollantaytambo met zijn Inca ruïnes. Van de genoten gastvrijheid en de heerlijke sfeer bij koffieboer José en zijn vrouw Julia, tot aan de verbazingwekkende kennis en kunde van onze integere, bijna verlegen Nederlandstalige (!) Peruaanse gids Octavio.

Maar ook van de – naast de koffieplanten – diversiteit aan groenten en fruitbomen in de oerwoudachtige plantage van José, tot aan het meemaken en ervaren van het totale koffieproces, van plukken tot wassen van de besjes tot aan het schillen en branden van de bonen.

Van de enerverende maar schitterende groene wandeling vanaf het treinstation van Hidroeléctrica langs de spoorlijn en de Urubamba rivier naar Aguas Calientes aan de voet van Machu Picchu, tot aan het sprakeloos zijn bij het, in de morgenstond, aanschouwen van de schoonheid van het unieke Machu Picchu en het je afvragen hoe die Inca’s dat toch geflikt hebben..

Maar ook van de stichting Kiychi, Niños del Arco Iris: het hartverwarmende en ontroerende initiatief van de Nederlandse Helena van Engelen, die de kansarme kinderen van Urubamba en omgeving al vijftien jaar van scholing en medische voorzieningen voorziet, tot aan het, via een cultuurshock, terecht komen in de sjieke wijk Miraflores in Lima en van het aanschouwen van de altijd aanwezige bewolking boven de stad, en de ietwat mistroostig ogende Limeños tot aan het fantastische eten in Lima!

2016 | Twan en Monique Nouwens

Alweer een klein maandje thuis.
En nog steeds onder de indruk van de intensieve, bijzondere reis die wij gemaakt hebben, geregeld door Rik Duijm van Rondreizen Peru.
We zijn een volle maand op pad geweest, Peru en Bolivia!
Het was werkelijk schitterend.
Normaal regelen we onze reis zelf, maar in dit geval toch de hulp van Rik ingeroepen, en daar hebben we geen spijt van gehad.
Alles was super geregeld, van deur tot deur, terwijl we toch het gevoel hadden dat we zelfstandig onderweg waren.
We hadden aangegeven dat we het iets meer luxe wilden hebben dan basic, en dat kon. Wij zijn op zulke mooie plekjes geweest, echt TOP!
Eén tip: Bereid je wel goed voor op de kou. Wij hebben deze reis gemaakt in mei/juni, overigens de beste reistijd, maar het kan op hoogte wel echt koud zijn…
Wil je naar Peru/Bolivia regel je reis bij Rik, geef duidelijk je voorkeuren aan en we weten zeker dat je reis geslaagd gaat zijn.
En niet te vergeten de goede begeleiding ter plaatse vanuit Lima door Remco was ook super.
Kortom een hele mooie reis!
Een echte aanrader!

2016 | Florianne Neerings en Francesco Willemsen – met reisblog

Beste Rik,

Wat hebben we genoten van onze prachtige en goed georganiseerde reis naar Peru. We zijn niet alleen dolenthousiast over het land teruggekomen in ons koude kikkerlandje, maar ook zeer te spreken over de organisatie die alles tot in de puntjes had verzorgd. Bedankt daarvoor!

Tijdens onze reis hebben we een blog bijgehouden om het thuisfront op de hoogte te houden van onze avonturen aan de andere kant van de wereld. We hopen ook andere reizigers hiermee enthousiast te maken voor een reis naar Peru met RondreizenPeru; echt een aanrader. Voor de liefhebbers is ons blog via deze link te lezen: www.franenfloonthego.wordpress.com.

2016 | Ben de Rijk en Joyce Curfs

Aanbeveling Familie De RijkAl jaren gaan we de wereld over, maar nog nooit in Zuid Amerika geweest.. Dat werd tijd!
Normaal plannen we alles zelf, aangezien we geen liefhebbers zijn van groepsreizen en het massa toerisme. Maar Zuid Amerika, hoe krijgen we dat geregeld vanuit Nederland?
De site van rondreizen Peru sprak ons meteen aan en na wat heen en weer gemaild te hebben wisten we zeker dat we samen met Rik onze reis wilden plannen.
Rik stelde een voorbeeldreis op na onze wensen gehoord te hebben en we hebben hem geheel zo kunnen aanpassen hoe wij het voor ogen zagen.
Alles was mogelijk!! Niets was te veel werk of te moeilijk om geregeld te worden.

Reiservaring Familie De RijkEenmaal aangekomen in Peru kregen we fantastische ondersteuning van Remco, ook bij het regelen van het terugkrijgen van onze bagage die 4 dagen vertraging had opgelopen 😉
Remco nam nog een aantal keer tijdens onze trip contact op via whatsapp of het hotel.
Alle lokale agentschappen waar Rik mee samenwerkt zijn betrouwbaar en weten precies wat je als toerist wilt zien. Het leuke is dat het niet de ‘grote’ aanbieders zijn maar juist de kleine lokale aanbieders waar je zoveel meer van leert en ervaart! Zeer kundig en met heel veel enthousiasme vertellen ze over hun bijzondere land.

We hebben werkelijk nog nooit zo’n bizar mooie, fantastische vakantie meegemaakt. Woorden schieten te kort hoe geweldig dit land is en dit allemaal werd heel plezierig en gemakkelijk gemaakt door de begeleiding Rik, Remco en iedereen die hieraan meegeholpen heeft!

Bedankt!!
Liefs Ben & Joyce

2016 | Bruno Windels en Charlotte Dermaut

Reiservaring Familie Windels
Peru is een groot land dat veel te bieden heeft. Het is dan ook geen evidentie om zoveel in de ‘korte’ 17 dagen te krijgen. Op basis van onze wensen heeft Rondreizen Peru een programma opgesteld die al onze highlights omvatte. Na wat over en weer mailing kwamen we tot een definitief programma waar we beiden in te vinden waren. Dat ging allemaal heel vlot.

Genoeg over de voorbereiding. De spannendste momenten moesten nog komen. We komen toe in een onbekend land waar gans onze trip geregeld is door mensen die we nog nooit gezien of gesproken hadden. Een beetje spannend wel, maar we waren heel snel gerustgesteld na onze verwelkoming door de lokale partner. Vanaf dan was het enkel maar genieten van de hotels, locaties, tours, vele dieren.

We hebben de mooiste plekken van Peru gezien en dit vergezeld door heel aangename gidsen. En dit is helemaal de verdienste van Rik en zijn team. Op basis van ons budget waren de leukste hotelletjes gekozen die de vermoeiende reis heel aangenaam maakten.

Ik laat jullie niet langer in spanning. Op basis van onze ervaring kan ik Rondreizen Peru 100% aanraden om je eigen Peru reis samen te stellen.

2016 | Krista de Paep en Patrick Vertenten

aanbeveling familie De PaepBeste Rik,

Voor mijn vijftigste verjaardag kreeg ik een reis naar Peru cadeau. We hadden niet veel tijd om alles te organiseren en met de wat zoeken op internet kwamen we verschillende organisaties tegen. Onze voorkeur ging uit naar uw organisatie omdat u een reis op maat van de klant kon leveren. Wij hadden geen zin in een groepsreis, maar wilde wel de belangrijkste attracties onder leiding van een gids bezichtigen.

Na wat puzzelwerk kregen we een programma op maat voorgeschoteld. Omdat uzelf het land zeer goed kent en er ook regelmatig verblijft, hebben we uw adviezen opgevolgd. Aanbeveling Familie Vertenten
Vooral het advies i.v.m. hoogteziekte, waardoor we een paar dagen geacclimatiseerd hebben in Arequipa. Trouwens een heel mooie stad.

Alles was tot in de puntjes georganiseerd. Wij werden opgehaald door bekwame chauffeurs en onze uitstappen in groep waren zeer leerrijk. De gidsen waren ook zeer vriendelijk en behulpzaam. De voorgestelde hotels waren prima! Vooral het hotel las casitas del Arco Iris was een échte aanrader. Ook de tips i.v.m. restaurants waren duidelijk toppers! Peru is zo een indrukwekkend mooi maar een groot land. Door uw organisatie hebben wij op een relatief korte tijd een enorm beeld van dit juweeltje kunnen maken.

Ik zou zeker al mijn vrienden en familie jouw organisatie aanbevelen! Hartelijk dank voor onze fantastische reis!

2016 | Charlotte en Angelique Theunissen

Reiservaring Peru familie Theunissen
Hallo Rik,
We zijn inmiddels alweer een week thuis van onze geweldige reis naar Peru.
Toen mijn dochter en ik eind januari ineens spontaan besloten om naar Peru op vakantie te gaan wist geen van beide wat Peru allemaal te bieden heeft. Aangezien we maar twee weken vakantie hadden leek het mij beter om dan ook maar iemand in de arm te nemen om deze twee weken optimaal te kunnen besteden. Nou dat is zeker gelukt.

We kwamen al snel bij de site van Rondreizen Peru uit. Wat we hadden was een retourticket Lima-Amsterdam. De resterende dagen zijn perfect ingevuld door Rik. De communicatie vooraf beviel me al erg goed. Telkens wanneer we een vraag hadden werd daar direct op geantwoord. Dat geeft vertrouwen.

Familie Theunissen ColcaDat vertrouwen werd wat ons betreft meteen bevestigd toen op het vliegveld van Lima een alleraardigste man met een bordje met de naam Theunissen stond. Mijn dochter en ik hebben ons geen moment onveilig gevoeld. We werden naar ons eerste hotel gereden en daar was al Remco die ons van alles op de hoogte bracht en alle tickets voor de komende weken al bij zich had. Wat een perfectie. En wat een reis! Prachtige landschappen gezien, ontzettend vriendelijke mensen, heerlijke hotels, lekker eten, etc. etc.

Nu na een week thuis begint alles te bezinken en besef ik hoe goed alles geregeld was. Alles sloot perfect op elkaar aan. Genoeg rust tussendoor en dan op naar de volgende belevenis en altijd maar weer dat mannetje dat je kwam halen. Onze laatste taxi chauffeur maakte zich zo’n zorgen of we wel op tijd op het vleigveld zouden zijn dat hij ons drie kwartier eerder kwam ophalen. Hij had het goed ingeschat want er was overal file. Toch zette hij ons op de afgesproken tijd af. Wat een lieve mensen!

Rik wij willen jou ontzettend bedanken voor deze geweldige reis! Je had het niet beter kunnen doen!

Vriendelijke groetjes,

Charlotte en Angélique Theunissen

2016 | Familie De Bondt-Vanpoucke

Beste Rik,

Heel hartelijk dank voor de 3 onvergetelijke weken Peru.

We zijn gevorderde gezonde vijftigers en geen globetrotters, maar de interesse en bewondering voor de intelligentie van oude culturen, de diversiteit van een uitgebreid land als Peru in flora en fauna, de verschillende etnieën en het aangename klimaat hadden ons de smaak doen te pakken krijgen. Als we eens een verre reis zouden maken dan zou het Peru zijn.

Via wat zoekwerk kwamen we op uw website terecht die ons direct een goed gevoel gaf. Geen grote woorden of slogans maar to the point informatie welke ons bevestigde dat dit onze bestemming zou worden.

Onze contacten via mail verliepen optimaal. Gezien de mogelijkheid van personalisatie is veelvuldige communicatie onvermijdelijk maar telkens weer kregen we een duidelijke accurate briefing terug. Uiteraard bestelden we dan ook graag de reis bij jullie daar de geboden service en de persoonlijke touch geen meerkost hadden tegenover vergelijkbare standaardaanbiedingen van grote maatschappijen. Later zou blijken dat dit echter niet te vergelijken is.

Onze keuze viel op de maand maart, hoewel dit door kennissen was afgeraden. Men gaf aan dat het dan het einde van het regenseizoen is in Peru. Echter, men vergeet dat er in grote delen van Peru geen of zeer weinig regen valt en het vooral het Noorden en de amazone is waar dit een ongemak kan zijn. Wij hebben alvast gedurende onze reis van 3 weken geen last gehad van de regen, genoten van dagdagelijke temperaturen tussen de 20 en 27 graden en hebben bijna altijd in T-shirt rond gelopen, behalve dan op grote hoogten. Deze hoogte, samen met de sterke zon maken dat je ook sneller verbrandt dan bij ons en zonnecreme met een hoge factor noodzakelijk is. Ja, ook in maart .

Groot voordeel van deze periode is dat er veel minder toeristen zijn, en het dus veel comfortabeler genieten is van de grote culture attracties. Ook het kuieren door straatjes en steegjes in de fantastische steden is op en top genieten als je niet over de toeristen struikelt.

Onze rondreis startte bij aankomst in Lima en van dan af was het zorgeloos genieten. De afstanden in Peru zijn groot maar het perfect georganiseerde veilige vervoer met zeer comfortabele slaapbussen (2 chauffeurs, 2 hulpvaardige obers) was hiervoor een perfecte oplossing. Je ziet niet alleen veel onderweg, je kan ook je rust nemen zodat je uitgerust op bestemming komt. Telkens weer stond er bij aankomst een chauffeur of de gids te wachten die ons naar de te bezoeken plaatsen of het hotel bracht. Deze mensen waren steeds heel vriendelijk en gaven graag uitleg over hun streek, geschiedenis, levenswijze, waardoor we een goed inzicht kregen in de lokale gebruiken, de zaken waar ze trots op waren maar ook hun dagdagelijkse bezorgdheden. Heel verrijkend was dat. De hotels waren super, geen 4 of 5 sterren volgens de internationale normen, maar voor ons minstens 5 sterren waard op het gebied van authenticiteit, rust, comfort en gezelligheid. Hoewel water, hygiëne en comfort niet evident is in Peru, zeker niet als je het binnenland intrekt, werden we steeds verrast met ruime, kwalitatieve kamers, degelijk sanitair, goede douches en regelmatig een zeer mooie tuin met dito zwembad, wat zeer verkwikkend is na een dag in woestijnachtig landschap. We zijn heel blij ook het minder toeristische maar zeker zo waardevolle stuk van Peru genoten te hebben ten zuiden van Cusco, onvergetelijke natuur met de Islas Ballestas, de woestijn, de Oase van Huacachina en het ongelooflijk mooie duinlandschap rondom, de Colca Canyon met als topper de Cruz del Condor, enz. enz.. Alles hier opsommen zou ons te ver leiden en elk onderdeel was de moeite meer dan waard.

Wij hebben daarbij nog het geluk gehad steeds te kunnen genieten van zeer bekwame en toegewijde gidsen, die de ervaring alleen maar waardevoller maakten. Regelmatig kregen we van plaatselijke contactpersoon een telefoontje met de vraag of alles naar wens verliep, wat ons ook zeer goed beviel. 1x was er een vraag naar aanpassing van onze trip daar ik met ziekte kampte, en ook dit was op een wip geregeld.
Al met al een supervakantie door de intensiteit van de ervaring en de kwaliteit van jullie totaalaanpak. Jullie perfecte organisatie maakte dat het voor ons 3 weken echt zorgeloos genieten was, waarvoor heel hartelijk dank.

Mia en Rudi De Bondt Vanpoucke

2016 | Eddy Van de Reviere

Reiservaring Eddy Van de ReviereHallo Rik,

Dank je voor je heel professionele samenstelling van onze Peru reis.

Jouw ervaring heeft gezorgd voor de juiste volgorde van uitstappen en bezoeken. Zeker niet onbelangrijk in een goede opbouw om hoogteziekte te vermijden. Ook de begeleiding en opvolging ter plaatse was erg welkom. Een speciaal woordje van dank aan de top professionele gidsen. Hierdoor hebben we gewoon kunnen genieten zonder ons zorgen te maken over de details.

De hotels waren super, met een speciale vermelding van “La Casa de mi Abuela” in Arequipa, trouwens de mooiste stad die we in Peru hebben aangedaan.

Met vriendelijke groeten,
Eddy Van De Reviere

2016 | Familie Van de Reviere

reiservaring Familie Van de ReviereHoi Rik,

Via deze kant willen wij u graag bedanken voor de fantastisch reis in Peru.
Alle verplaatsingen: binnenlandse vluchten, nachtbussen en taxi’s waren goed georganiseerd.
De gekozen hotels waren super, niet de grote ketens maar de eerdere knusse gezellige en vriendelijke hotels.

Ook gaat onze dank uit naar de lokale gidsen (Colca Canyon, trektoch Machu picchu). De gidsen zijn zeer goed op de hoogte van de geschiedenis en cultuur van hun land.
De telefoontjes van Remco (Nederlandstalige reisleider) stelden we ook op prijs :).

Kortom het was een super mooie reis met 1 van de 7 wereldwonder er boven op ;).

Groeten Familie Van de Reviere

2015 | Familie De Vries

aanbeveling de zwaanHoi Rik en Norma,
Dank voor het organiseren van een geweldige vakantie in Peru! Echt alles was tot in de puntjes geregeld! Zoals het vervoer/transport, activiteiten, hotels enz. Het was een heel divers programma. Dit heeft ervoor gezorgd dat het een onvergetelijke vakantie is geworden. Ik ben tijdens het paragliden in de Heilige Vallei ook ten huwelijk gevraagd (extra bijzonder) en we hebben echt genoten van de omgeving tijdens de Inca Trail naar Machu Picchu! Hierbij enkele foto’s en nogmaals dank voor alle goede zorgen. Peru heeft wel letterlijk een stukje van ons hart gestolen .

Vriendelijke groet,
Lucinda en Willem Jaap

2015 | Families Verbeek en Ramsteijn

aanbeveling-ramsteijn-bever
Beste Rik,

Wij zijn inmiddels alweer een paar weken thuis en genieten nog steeds na van een geweldige en indrukwekkende rondreis door Peru en Bolivia.
Een tocht door o.a. Colca Canyon, de zoutvlakte en woestijn bij Uyuni, een trektocht van 4 dagen naar Macchu Picchu, steden als La Paz, Sucre en Cusco. Het duizelde ons soms van alle nieuwe indrukken!
Een rondreis waarin alles klopte en goed geregeld was! Voorafgaand hebben we goed met je kunnen overleggen via de mail of Skype en eenmaal op reis liepen alle reisonderdelen soepel in elkaar over.
Kortom, zeer aan te bevelen!!

Vriendelijke groet,
Nico en Irene Verbeek en Paul en Annemieke Ramsteijn.

2015 | Familie Van Bever

reiservaring peruReis naar Peru sept-okt 2015

Via een zoektocht op internet kwamen we op de site van Rondreizen Peru. Van bij het begin viel de persoonlijke aanpak op.
We wilden geen georganiseerde reis waarbij we in het rijtje moesten lopen met een groep andere toeristen.
Rik heeft dit voor ons heel goed geregeld. Het overgrote deel konden we privé doen en een deel in kleine groepjes ( Lares trekking en Manu Park).
De communicatie via internet voor het op punt stellen van de reis verliep steeds vlot en er werd steeds rekening gehouden met onze persoonlijke wensen.
Eenmaal ginder was alles tot in de puntjes geregeld. Overal werden we opgewacht en naar onze bestemmingen gebracht.
Ook toen mijn man een probleem had met een ontstoken teen (waardoor we maar een deel van de geplande trekking konden doen) zorgde Rik er in sneltempo voor dat er een alternatief gevonden werd. Hij verzorgde voor ons een verblijf in een super leuk hotel waarvan de opbrengst gaat naar een project voor kansarme kinderen (www.ninosdelarcoiris.org).
Rik kwam ons ook persoonlijk opzoeken in Cusco om te horen of alles naar wens verliep.

Bedankt Rik voor de deskundige organisatie van deze mooie reis

Wim, Nicky en Seppe (Glabbeek, België)

2015 | Familie Lalieu

Machu-Picchu-gehaald!
Beste Rik,

Zoals ik je al meldde is onze reis prima verlopen! Het was een intensief, maar tegelijkertijd heel bijzonder programma. We hebben genoten en hadden na afloop een zeer voldaan gevoel. Het was goed om tussendoor wat vrije tijd te hebben om even bij te komen en alles te laten bezinken. Een goede mix!
We waren verrast door de bijzondere en karakteristieke logeeradressen, meestal verstopt achter poorten en hekjes.
Alle gemaakte afspraken werden keurig op tijd nagekomen. De schakels van de verschillende agentschappen grepen goed in elkaar.
De feitenkennis van de gidsen was uitstekend. We hebben heel wat informatie te verstouwen gekregen! Het niveau van het Engels van de gidsen was voldoende (gids Nazca, Chauchilla) tot buitengewoon goed (gids Paracas reservaat).

Hartelijke groet,
Harrie en Netty Lalieu

2015 | Familie Cools

aanbeveling familie cools
We waren op zoek naar een reisbureau dat ons een mooi geheel kon aanbieden, van luchthaventransport tot trekkings in de jungle, maar waarbij we toch vrije inbreng hadden in onze activiteiten. Rondreizen Peru stelde ons een fantastisch, op maat gemaakt programma voor: vol avontuur me tussenin gezellige hotelletjes om weer op adem te komen. Raften op de rivier, mountainbiken rond een meer of rondtrekken in de jungle, Peru leent zich perfect voor een avontuurlijke en wondermooie reis. Rik kent de plaatselijke organisaties als geen ander, waardoor hij er de beste weet uit te kiezen én een erg redelijke prijs kan voorstellen. We hebben een fantastische reis beleefd, en raden Rondreizen Peru dan ook aan iedereen aan!

Freya Cools en Steff Verdonck

2015 | Familie De Coster

familie-decosterDag Rik,

We zijn goed thuisgekomen. De vlucht was met een dik half uur vertraging vertrokken maar uiteindelijk waren we zelfs vroeger dan voorzien geland op Schiphol.

Nu kunnen we nagenieten van een mooie en leuke reis. De foto’s selecteren voor een album te maken ..

Globaal gezien kunnen we zeggen dat (buiten dat we elk een paar daagjes met diarree zaten) alles goed is meegevallen , zelfs beter dan verwacht of gehoopt.
Puntjes waarvoor ik op voorhand een beetje ongerust was (wegens onwetendheid) bleken naderhand goed meegevallen te zijn (veiligheid tijdens de reis, het eten, de afspraken) .

Alle personen die ons kwamen oppikken waren steeds op tijd (buiten ééntje in Uyuni, maar dat was niet door u georganiseerd, en uiteindelijk was het ook niet echt een probleem).
Ze waren zeer vriendelijk en behulpzaam, de meesten spraken beter Engels dan verwacht en ze zorgden mee voor een geslaagde vakantie. Dit was ook zo voor de hotels / excursies.

Ik kan Peru (en Bolivia) en Rondreizen Peru enkel maar aanraden !

John en Naomi De Coster

2015 | Familie Verhenne

familie-verhenneHallo Rik,

Bij deze willen we jullie nogmaals bedanken voor het organiseren van deze onvergetelijke reis, zowel op voorhand als tijdens.
We bewonderen ook enorm jullie inzet voor de lokale bevolking waarbij je je steentje daadwerkelijk bijdraagt om hun onafhankelijkheid te bevorderen, de economische groei te stimuleren met de bedoeling de kwaliteit van hun leven te verhogen.
De uitstap naar de zoutmijn van Salineras met naderhand een kennismaking met de Quechua-bevolking hebben we echt weten te waarderen.
Een initiatief die ons bij de boeking niet zo duidelijk bleek, maar die wij ter plaatse enorm hebben weten te appreciëren!!

Met andere woorden, we hebben een superreis gehad en dat was het meest te danken aan jou.
We hebben jullie zelfs reeds aan enkele kennissen aangeprezen die ook plannen hebben om naar Peru te gaan.

Met vriendelijke groeten en nogmaals dank!

Geert, Rita en Jonas Verhenne

2015 | Rudy en Marijke Poppe­ Maenhout

Familie MaenhoutWe maakten een prima op maat gemaakte rondreis door Peru van 1 tot 18 juli 2015. Rik van Rondreizen Peru had alles via mail met ons heel goed geregeld. Er wordt rekening gehouden met de persoonlijke wensen. De hotelletjes zijn zeer gezellig, proper en centraal gelegen. Steeds kan je te voet naar de bezienswaardigheden en de restaurants. Altijd waren de chauffeurs mooi op tijd.
Bij ons bezoek aan Rik in Cusco viel het ons op hoeveel hij nog van onze persoonlijke wensen wist. Alles was nochtans al 9 maanden op voorhand geregeld. Ook andere mensen die we tegenkwamen op de rondreis waren heel tevreden. Een aanrader!

Rudy en Marijke Poppe­ Maenhout
Aalter

2015 | Bon en Rosa Pelser

Afgelopen mei (2015) zijn wij, vader Bon van 61 en dochter Rosa van 22, een maand in Peru geweest.
Peru is een absolute aanrader, een prachtig afwisselend land met heel veel verschillende mogelijkheden en uitdagingen.
familie-pelserEr zijn woestijnen, bergen, jungle, mooie authentieke steden en er is een heel goed reisbureau, die onze reis perfect begeleid en georganiseerd heeft: Rondreizen Peru.
In eerste instantie kwam men met advies hoe we de reis moesten organiseren, maar ook later bleek alles 100% goed te kloppen We besloten met ze in zee te gaan, vanwege de kleinschaligheid en het directe en prettige contact.
De overnachtingen waren goed, het vervoer klopte allemaal en ook de diverse excursies en treks waren van hoge kwaliteit.
En als er eens iets was, een vertraging onzerzijds door een voedselvergiftiging, dan werd het programma daar meteen op aangepast.
Dat vertrouwen zijn ze helemaal waard.

Bon en Rosa Pelser

2015 | Rudi en Dianne Andeweg-Hamer

familie-andeweg
We hebben een fantastische rondreis door Peru gemaakt en we hebben zoveel gezien, van Paracas tot Arequipa, Cusco, het Titicacameer, het is haast teveel om op te noemen! Peru is een prachtig land met een schitterende natuur en heel vriendelijke mensen. Het is absoluut de moeite waard om het land te bezoeken. Veel indruk hebben alle Inca-bouwwerken op ons gemaakt, niet alleen Macchu Picchu maar ook de andere archeologische opgravingen die we hebben bezocht.
De reis was goed georganiseerd, alles verliep uitstekend, de hotels waren goed en wij zijn dan ook zeer tevreden over ”Rondreizen Peru”!

Rudi en Dianne Andeweg-Hamer

2014 | Familie Vanden Meerssche-Van Haute

Reeds jaren was Peru één van onze droombestemmingen, maar het was pas in 2014 dat wij de koe bij de horens vatten en onze reis hebben geconcretiseerd. Het was bij toeval dat we op de site van Rondreizen Peru terecht kwamen, want deze organisatie was ons onbekend. Reeds van bij het eerste contact viel het persoonlijke onthaal sterk op. Rik neemt elke klant meer dan ter harte en een persoonlijk uitgewerkte reis werd voor ons gemaakt. Toch vertrokken wij met een klein hartje naar Peru, je wist maar nooit!

Die onzekerheid maakte al snel plaats voor een grote voldoening. Alles piekfijn georganiseerd, meer dan degelijke kleinschalige hotels, leuke gidsen en chauffeurs, altijd beschikbaar, met een speciale vermelding voor Octavio, een echte afstammeling van de Inca’s (deed ons een beetje denken aan de gids in het album van Kuifje!), die ons de lokale cultuur, traditie en leefgewoontes heel persoonlijk aanbracht. We zijn meer dan blij dat we dit prachtige land hebben mogen ontdekken samen met Rondreizen Peru, en hebben alleen maar spijt dat we niet meer dagen hebben kunnen uittrekken voor deze droomreis.

Bedankt Rik, Octavio en alle medewerkers!

Henri en Ann Vanden Meerssche-Van Haute

2014 | Familie Vander Elst

reiservaring peru

We zijn pas terug van een prachtige georganiseerde rondreis in Peru. Wat zijn we blij dat we terecht zijn gekomen bij Rik van reisbureau Rondreizen Peru. Zij kwamen tegemoet aan al onze wensen zodat alles ongelooflijk goed meeviel . De hotels beantwoordden aan onze verwachtingen, steeds stond een behulpzame chauffeur ons op te wachten en al de uitstappen waren schitterend geregeld.

In Cusco hebben we Rik ontmoet en het was leuk onze ervaringen te kunnen meedelen en om nog antwoorden te krijgen op een aantal vragen. Het is duidelijk dat Rik kennis van zaken heeft.
Mensen, indien jullie in de toekomst een reis plannen naar Peru dan moeten jullie zeker en vast het reisbureau Rondreizen Peru contacteren. Ik kan jullie verzekeren dat jullie dan een zorgeloze vakantie tegemoet gaan.

Rik, bedankt voor alles. Doe zo verder.

Ook hartelijk bedankt voor het aangepaste programma voor onze jeugd ter plaatse.

Familie Vander Elst

2014 | Wouter van Dis en Lianne Dekker

reiservaring Peru Bolivia familie Van Dis

Als huwelijksreis besloten wij naar Peru en Bolivia te gaan met Rondreizen Peru! Dit was een onvergetelijke reis met geweldige service vanuit deze organisatie.

Bij elke trip die we maakte werd er gecheckt of het goed ging, stond onze taxi op tijd klaar, werd ons even uitgelegd welke bus we waar moesten pakken en was er altijd lekker eten! Als we bijvoorbeeld een nachtbus hadden gehad werd er zelfs gezorgd een ochtendje bijkomen in een hotel waardoor we weer relaxt verder konden reizen. Perfecte organisatie waardoor wij zorgeloos konden rondreizen en werkelijk alleen maar hoefde te genieten..

De reis zelf was prachtig. Door Rondreizen Peru hebben we alles wat we wilde kunnen zien en met genoeg tijd om lekker bij te komen tussen de trips door. De zoutvlaktes, de Amazone, Cusco, de Inca trail, het was allemaal onvergetelijk mooi! We zouden het zo over doen.

Rondreizen Peru heeft ons een geweldige reis bezorgt met alles wat we nodig hadden. Zeker een aanrader!

2014 | Familie Dirk Bos en Pascale Vieren (België)

reiservaring Peru, familie Bos

Ook wij zijn uiterst tevreden over de geboden service van Rondreizen Peru. Uitstekende prijs/kwaliteit verhouding.
Alle overnachtingsplaatsen waren heel erg naar wens, vooral de overnachtingen in Arequipa (“La Casa de mi Abuela” : ronduit schitterende tuin!), in Coporaque (“La Casa de Mama Yacchi” : wat een fabelachtig uitzicht op de Colca Valley ! En een mooie lieve dame die ons warmhartig ontving !) en in Urubamba (“Las Casitas del Arco Iris” : check absoluut de website) hebben ons gecharmeerd.

Het was onze eerste maal in Zuid-Amerika (twee jaar geleden wel Costa Rica met huurwagen, in Midden-Amerika) en Peru bleek als introductie de juiste keuze geweest te zijn. Niet al te grote afstanden, overweldigende natuur, boeiende Inca cultuur, voor elk wat wils … En de gastronomie : cavia : zeker proberen !

Onze dank gaat uit naar Rik van Rondreizen Peru, die ons met raad en daad heeft bijgestaan. Alles bovendien perfect georganiseerd; taxi’s op tijd, alle vervoer perfect geregeld, veel nuttige tips die van pas gekomen zijn. In de wisselkantoren kun je nu ook veelal euro’s wisselen (niet enkel dollars).

We kunnen de Zuid-Peru reis met Rondreizen Peru dan ook stellig aan iedereen aanraden, en zullen dat ook doen bij familie, vrienden en kennissen.

2014 | Familie Verkuijl

reiservaring Peru, familie Verkuijl

Toen Suzanne besliste om een half jaar naar Peru te gaan, wilden wij ook graag het land van de Inca’s ontdekken. Na wat zoeken op internet kwamen we op de website van Rondreizen Peru. De heldere informatie die daar op stond sprak ons meteen aan, dus hebben we contact opgenomen met Rik. Na een aantal mailtjes lag er al een reisvoorstel dat helemaal aan onze wensen voldeed. Een strak reisschema op papier zetten is eenvoudig, maar dat ook kunnen waarmaken is straf. Alle stukjes van de puzzel “Rondreis Peru” vielen perfect in elkaar, de bordjes met onze naam doken bij iedere aankomst op om ons naar de volgende bestemming te brengen (behalve die ene keer dat de bus vertraagd was, maar dat was ook snel opgelost). Omdat alles zo goed geregeld was hoefden we ons geen zorgen te maken over de logistiek, we moesten alleen maar genieten van al het moois dat Peru te bieden heeft.

Groeten uit Essen en Ayacucho,
Gerard, Suzanne en Lucas

2014 | Familie Van Grunsven

In mei 2014 ben ik voor bijna 3 weken naar Peru gegaan. Behalve de vlucht heen en terug heb ik alles door Rondreizen Peru laten regelen; ik had in eerste instantie zelf een programma samengesteld, maar na aanbeveling van Rik het een en ander aangepast te hebben, is hij vervolgens aan de slag gegaan met het regelen van trips/excursies, vervoer en overnachtingen. En ik moet eerlijk zeggen dat alles tot in de puntjes geregeld was. Voordat ik überhaupt op mijn vlucht naar Peru stapte, had Rik al een volledig programma, contactgegevens voor lokale agenten en alle tickets voor bussen/vliegtuigen doorgestuurd.

Overal waar ik aankwam stond er iemand met een naambord te wachten en werd ik meteen naar het hostel/hotel gebracht. Geen gezeur dus met het onderhandelen over de prijs voor een taxirit als je moe bent van een lange busreis en in een taal die je amper machtig bent. De hostels/hotels waren stuk voor stuk meer dan fatsoenlijk. Toegegeven, de ene kamer is mooier dan de ander, maar ze hadden allemaal een goed bed en een douche en dan ben je al een heel eind. In Arequipa had ik als bonus een zwembad op het terrein, in de Colca Canyon een schitterend uitzicht en bij Tambopata de geluiden van het regenwoud. Waar ik eten had in de hotels was het super: veel keus, alles gaar en goede service.

De trips/excursies waren perfect georganiseerd. Rondreizen Peru heeft natuurlijk geen invloed op het landschap en het weer, maar als we het hebben over de kwaliteit van de Engels sprekende gidsen, punctualiteit, intern vervoer (mini-bus, touring car en vliegtuig) en waar voor je geld, dan zit je hier op het juiste adres. Geen massa-toerisme: als ik de bus van Puno naar Cusco buiten beschouwing laat, was de grootste groep waarin ik gereisd heb 11 personen. De Salkantay trek naar Macchu Picchu: met 4 personen en 1 gids. Heerlijk.

Bij terugkomst vroegen collega’s en vrienden wat het mooiste of leukste was aan de reis: ik kan onmogelijk kiezen. De variatie van landschap, eten, mensen, activiteiten is te groot. Hoe kun je naar adem happen in de sneeuw tijdens de trek over een 4600-meter hoge bergpas vergelijken met het zien van jaguarsporen, capibara’s en een tarantula in een vochtig en benauwd regenwoud? Dit was echt een vakantie die je maar één keer meemaakt en ik wil Rondreizen Peru en met name Rik enorm bedanken voor de complete organisatie; het had werkelijk waar niet beter gekund.

2014 | Familie Mulder

onze reis door Peru

Dag Rik,
Nogmaals dank voor onze Peru-reis. De voorbereiding en planning verliepen zeer aangenaam met nuttige aanbevelingen. De organisatie was vlekkeloos en perfekt, overal steeds op tijd opgehaald door vriendelijke mensen, de begeleiding door de gidsen was super ze deden er alles aan om het ons naar de zin te maken soms individueel, soms in kleine groep. We hadden het gevoel dat je voor ons zorgde ook al was je op een afstand. De mensen van de hotels en andere organisaties hebben een groot respect voor je.
Peru is een adembenemend mooi land, met prachtige mensen, cultuur, natuur en dank zij uw perfecte organisatie hebben we hier met volle teugen van kunnen genieten. Wij zullen U dan ook ten zeerste aanbevelen bij vrienden en mensen die dit lezen. Veel succes met uw reisbureau, het verdient alvast een warme aanbeveling. Het ga jullie goed en mogelijks tot een volgende reis!
Lucie en Ingrid
Uit België

2014 | Familie Vluymans

reiservaring peru

We zijn pas terug van een geweldige rondreis in Peru. Na veel vergelijken zijn we terecht gekomen bij Rik van reisbureau Rondreizen Peru. Zij kwamen tegemoet aan al onze wensen in verband met de reis en waren in vergelijking met de Belgische bureaus beduidend goedkoper. Bovendien gaven ze ons goede raad en vonden we het een geruststelling dat ze zelf in Peru gelegen waren.

Alles viel ongelooflijk goed mee: de hotels beantwoordden aan meer dan onze verwachtingen, telkens wachtte ons een vriendelijke en behulpzame chauffeur op, de uitstappen waren uitstekend geregeld en als er zich iets voordeed (dochter die haar oplader in een vorig hotel vergat) stond Rik onmiddellijk klaar om ons te helpen. We hebben Rik ontmoet in Cusco en hij is een heel vriendelijke en bezorgde man. Iemand met kennis van zaken.

Niets dan lof voor Rik en Rondreizen Peru. We waren erg blij met onze keuze en zouden het dan ook onmiddellijk opnieuw doen. Een echte aanrader! Nog eens bedankt, Rik, voor de prachtige reis.

Groetjes,
Chris

2013 | Anne en Chris de Cocker

Familie De Cocker over hun rondreis

Dag Rik,
Nogmaals dank om van onze Peru-reis een prachtige en unieke ervaring te maken. De voorbereiding en planning verliepen zeer aangenaam met nuttige aanbevelingen. De organisatie was vlekkeloos en perfekt, overal steeds op tijd opgehaald door vriendelijke mensen,

begeleid door professionele gidsen, soms individueel, soms in kleine groep. Tijdens de reis werden we door U gecontacteerd of alles naar wens verliep.

Peru is een adembenemend mooi land, met prachtige mensen, kultuur, natuur en dank zij uw perfekte organisatie hebben we hier met volle teugen van kunnen genieten. Wij zullen U dan ook ten zeerste aanbevelen bij vrienden en mensen die dit lezen. Veel succes met uw reisbureau, het verdient alvast een warme aanbeveling. Het ga jullie goed en mogelijks tot een volgende reis!
Anne en Chris
Uit België

2013 | Wim Harkx en Marijke Brouwer

wimenmarijke

Nog vol van alle indrukken zijn wij weer op honk na ruim 3 weken Peru. Het was voor ons de eerste maal dat wij, als best wel ervaren reizigers, naar Zuid-Amerika reisden. Van meet af aan verliepen de contacten met Rondreizen Peru uiterst plezant. Rik was erg aangesloten op onze wensen en kwam met een mooi voorstel. Het programma was afwisselend; wennen aan de hoogte in Arequipa, reizen, rustdagen, hoogtepunten.

Wij voelden ons zeer verwend door alle zorg die aan ons werd besteed: alle transfers tijdig, excursies compleet geregeld, af en toe een afstemmingstelefoontje, 24-uurs bereikbaarheid van Rondreizen Peru.
Een dergelijke reis boeken, zeker op afstand, is altijd een kwestie van vertrouwen. Dat werd ten volle waargemaakt.
Mede hierdoor hebben wij ten volle kunnen ervaren wat dit deel van Peru te bieden heeft: Peru heden, Peru Inca-periode, Peru pre-Inca. Wat een geweldige rijkdom kende en kent dit land. Eigen (Westerse) patronen weer eens onder de loep te nemen. Wij zijn in elk geval rijker thuisgekomen.
Dank je wel, Rik.

Wim Harkx en Marijke Brouwer

2013 | Berten en Griet Schroyen

Schroyen

Hallo Rik,

Nog een welgemeende dank-je-wel om onze vakantie mee om te toveren tot een onvergetelijk moment! We hebben met volle teugen genoten, van elke dag dat we in Peru waren, wat een prachtig land!

De rondreis die we samen via email hadden vormgegeven verliep dan ook super, alles was prima geregeld. En als we toch nog vragen hadden, stond je ons met raad en daad bij. Het feit dat je echt de tijd neemt voor de reizigers en dat je open staat voor feedback geeft een extra ster aan Rondreizen Peru.

Bedankt en het ga jullie goed!

Wij bewaren alvast mooie herinneringen,
Berten en Griet

2013 | Irina en Toon van Mulders

SalkantayDag2-TopGehaald
Hallo Rik,

We zijn gisteren doodmoe maar tevreden thuisgekomen.

De reis was van begin tot einde perfect georganiseerd . De gidsen waren altijd vriendelijk, de mensen die ons moesten ophalen waren steeds mooi op tijd, we hebben ons nooit zorgen moeten maken over iets, … Het was allemaal echt dik in orde, heel erg bedankt voor zo een goede organisatie!! We hebben dankzij jouw werk echt van de mooie reis kunnen genieten.

Als bijlage nog een fotootje van ons op de top (enfin ja, op het hoogste punt van de tocht) van de Salkantay.

Groetjes,
Irina en Toon

2013 | Ed en Hilde Pierloot

aanbevelingperu

Dag Rik

Ook de terugreis is vlot verlopen. We hebben van de transfers tijd in Lima gebruik gemaakt het centrum nog een keer te bezoeken en daarmee hebben tegelijk een orgelpunt te zetten op onze schitterende reis.

Hartelijk dank om ons een onvergetelijke en vooral zorgeloze reis te laten beleven. Het mag gezegd: je bent een uitstekende organisator en alle etappes sloten naadloos op elkaar aan. We hebben ook veel gehad aan je suggesties, die bleken achteraf wellicht wel de meest memorabele momenten van onze trip door Peru! En al reisden we al die tijd maar met z’n twee, we voelden ons prima omringd, dankzij jouw goede zorgen.
We hebben er voor de 100% van kunnen genieten en het doet verlangen naar nog.
Door Rondreizen Peru hebben we Peru leren kennen en willen we nu dit contingent verder exploreren.
Hopelijk kunnen we ook bij jou terecht voor een rondrit in Chili/Argentinië met Patagonia als voornaamste doel.
Veel succes verder met je reisorganisatie en hou ons vooral op de hoogte van verdere ontwikkelingen in je aanbod.

Nogmaals onze hartelijk dank en tot een volgende reis!
Met vriendelijk groet,
Ed en Hilde uit Oostende, België

2013 | Mariëette Verschure

Tja, daar gaat ze dan, mijn dochter van bijna 18 voor 14 weken naar Peru om daar vrijwilligerswerk te doen.

Ze vliegt van Amsterdam naar Madrid, stapt daar in een vliegtuig naar Lima en heeft via Rik van Rondreizen Peru een vlucht van Lima naar Cusco gerereld. Gewoon vanuit Nederland via de mail, goede communicatie en snel antwoord, echt prima!

Alles van te voren goed geregeld en doorgenomen. Dan afscheid nemen op Schiphol, nog even zwaaien en wachten op een eerste berichtje.

Als dat eerste berichtje uit Madrid komt en er een is van “Help mijn vliegtuig vertrekt pas morgen” “Ik haal de vlucht van Lima- Cusco hierdoor ook niet”, gaat je moeder hart wel even te keer.

Gelukkig heb je dan Rik van Rondreizen Peru!! Via telefoon en mail was er super snel contact. Rik heeft alles in het werk gezet dat ze in Lima op het vliegveld opgevangen werd en naar een leuk Hotel werd gebracht. Daar waren ze op de hoogte van haar verhaal en hebben haar prima opgevangen. Ze werd zelfs persoonlijk naar een restaurantje gebracht om wat te kunnen eten. De volgende morgen stond er een lekker ontbijtje voor haar klaar. Weer stond er een taxi gereed en werd ze keurig op het vliegveld afgeleverd. Zo kon ze in alle rust haar nieuw geboekte vlucht halen. Dit alles door de betrokkenheid en inspanningen van Rik.

Zo werd haar spannende vliegreis toch nog een mooi avontuur.

2012 | Didier en Nele De Brouwer

Didier en Nele De Brouwer
Begin 2012 speelden wij met het idee om voor het eerst naar Zuid-Amerika te trekken. Na enig speurwerk hadden we beslist dat Peru het land van voorkeur zou worden. We wisten echter niet goed hoe we dit zouden aanpakken…een volledig georganiseerde groepsreis is immers niet voor ons, en net op die markt zijn zeer vele aanbieders actief. Bij toeval ontdekten we Rondreizen Peru. Rik en Norma bleken alle voordelen van een georganiseerde groepsreis aan te bieden, maar dan volledig individueel! Na enkele vriendelijke mail conversaties, waar we trouwens zeer snel en uitgebreid antwoord kregen, had Rik voor ons een volledig persoonlijk programma uitgewerkt, waar aan al onze wensen tegemoet gekomen werd. We aarzelden dan ook niet en boekten onze Peru-ervaring voor september 2012.

Bij aankomst viel al op hoe goed dit georganiseerd was. Alles verliep vlekkeloos, en overal werd er echt goed voor ons gezorgd. Meestal waren dit persoonlijke kennissen van Rik, wat de hartelijkheid alleen maar deed toenemen. Alle slaapgelegenheden in de vele bezochte steden, gingen van zeer goed tot uitstekend. De geplande activiteiten ( Nazcalijnen, bezoek aan het regenwoud, Titicaca, Machu Picchu,etc…) waren extreem goed voorbereid en boden dus ook een onvergetelijke ervaring. Wat ons ook ter plekke opviel: bij elke activiteit of uitstap, bleken wij over zeer goed materiaal en ervaren begeleiders te kunnen beschikken, in tegenstelling tot vele andere lokale “touroperators”.

Eén of twee maal hebben wij onverwacht wijzigingen willen aanbrengen in het schema. Dit ging van een leien dakje. Wij belden Rik om 6 u ‘s ochtends uit zijn bed, en enkele uren later had hij alle regelingen getroffen: omruiling bustickets, ander hotel, etc… Onnodig te zeggen dat dit een perfecte service was, die alleen maar bijdroeg tot deze reeds fantastische reis.

Alhoewel Peru niet mijn eerste keuze was, moet ik hier op mijn woorden terugkomen. Dankzij Rik hebben wij een enorm mooie en uitgebreide ervaring beleefd, met als hoogtepunt de 4-daagse Incatrail (vergeet ik NOOIT meer!). Ook dit werd volledig verzorgd door Rik. Momenteel kunnen wij niet anders dan onze kennissen hier thuis aanraden om Peru te ontdekken, en dan liefst met de zeer bekwame hulp van Rondreizen Peru!

Nogmaals bedankt voor deze onvergetelijke ervaring, en hopelijk nog eens tot in Peru!

2012 | Kris en Liesbeth Gommeren

Dat noemen wij nu eens vakantie!
Kris en Liesbeth Gommeren
Mijn vrouw Liesbeth en ik houden van sportieve, avontuurlijke reizen, in de natuur. Zo waren we bij onze huwelijksreis door de natuurparken in West Amerika getrokken, en deze keer wilden we héél graag naar Peru. Jammer genoeg konden we wegens professionele omstandigheden maximaal 16 dagen wegblijven (waarvan dus al 2 op het vliegtuig…). Wat zoekwerk op het internet bracht ons bij vele touroperators die groepsreizen aanboden, maar die waren ons steeds iets te ‘passief’ of ‘toeristisch’. Maar toen zijn we op jullie website gestoten, en hebben we maar eens een mailtje gestuurd om te zien of jullie iets op onze maat konden produceren.

Vele e-mails en aanpassingen van de planning (niet alles kan op elke dag) later zijn we dan vertrokken. Het was wel wat beangstigend om het vliegtuig in te stappen met slechts een afgedrukt word-documentje waarin stond wie ons waar zou ophalen of droppen, maar die stress viel van onze schouders toen we het eerste naambordje met onze namen op in “Lima Airport” zagen. Wat volgde was een rollercoaster doorheen het Peru dat wij wilden ontdekken. Op twee weken tijd hebben we 2 dagen in de Colca Canyon getrokken, een dag gemountainbiked in de Heilige Vallei, drie dagen geraft op de Apurimac rivier en vier dagen op de Inca trail gespendeerd. Onmogelijk om een hoogtepunt te kiezen, want alles was perféct, maar dit was onmogelijk geweest zonder jullie feilloze planning. De hotels, de vluchten, de bussen, de taxi’s: nooit hebben we ons daarmee bezig moeten houden. Het ging zelfs zo ver dat andere toeristen die de nachtbus van Arequipa naar Cusco moesten nemen achter ons aanliepen, want wij hadden iemand die alles aan ons uitlegde en voor ons regelde, tot we veilig en wel op onze plaatsen zaten. Peru was zalig, met vriendelijke mensen, een mooie steden en een prachtige natuur!

Onze conclusie: Bij een groepsreis hadden we altijd het compromis moeten zoeken, en als we alle accomodatie, verplaatsingen en activiteiten zelf hadden moeten regelen, was dit onmogelijk geweest op 14 dagen tijd. Dus als je jezelf in onze situatie herkent, contacteer Rik en beleef de tijd van je leven in Peru ;-)

2012 | Lenneke Schouw

aanbeveling schouwJe reis door Zuid-Peru laten organiseren door een reisorganisatie? Ach, dat had ík toch niet nodig? Mij kon je immers tot het stoere type reizigers rekenen, het type globetrotter dat dat zelf wel kon. Bovendien, ik sprak een aardig woordje Spaans, dus dat was ook al geen reden om het uit handen te geven, toch …?
Wat was het heerlijk dat ik dat wél gedaan heb! Ik heb mijn reis laten organiseren door Rondreizen Peru en het is me uitstekend bevallen. Ik kan het iedereen aanraden. Natuurlijk, je kunt het allemaal zelf doen, maar het is óh zo aangenaam als alles pico bello geregeld is, zonder dat je daar zelf tijdens het reizen nog over na hoeft te denken. Reizen is immers al vermoeiend genoeg. Zeker als je zoals ik met twee pubers rondtrekt.

Wat is het aangenaam als je hotel besproken is en als dat hotel precies is wat je ervan verwacht had en zoals je het besproken hebt. Wat een verademing is het als iemand je op staat te wachten bij vliegveld of busstation als je doodmoe aankomt na uren in een bus of vliegtuig te hebben gezeten. Niks “hora Peruana”: Rik heeft ervoor gezorgd dat je stipt op tijd wordt afgehaald en naar je hotel wordt gebracht (of waar dan ook heen).

En wat dacht je van plotseling opwellende ideeën, wensen of plannen? Als je die zelf moet verwezenlijken, dan denk je al snel ‘laat maar zitten’, maar met Rondreizen Peru achter je wordt het ineens mogelijk. Zelfs toen ik rijkelijk laat een binnenlandse vliegreis wilde omgooien, wist Rik dat vlot én goedkoop voor me te regelen.

Waarom Rondreizen Peru en niet een andere organisatie? Vooraf was mijn belangrijkste argument: ik wil een organisatie die in het land zelf zit: die de Peruaanse maatschappij door en door kent, die overal dicht op zit, de weg weet en door die korte lijntjes beter in staat is de kosten laag te houden. Waarmee je echter wel in het Nederlands kunt communiceren, want ondanks dat ik het Spaans redelijk beheers, is dat in noodgevallen reuzehandig. Met de combinatie van de Nederlandse Rik en de Peruaanse Norma van Rondreizen Peru zit je dan goed.

Achteraf zijn daar de volgende argumenten bijgekomen: Rik en Norma regelen alles perfect, ze doen veel moeite voor je en de communicatie is goed en efficiënt. Rik kwam me ook nog persoonlijk de tickets van mijn gewijzigde vlucht brengen en nam de tijd voor een gezellig gesprek, dus ik voeg er nog het woord ‘persoonlijk’ aan toe.
Want je kunt wel alles zelf regelen, maar als je de organisatie uit handen geeft, blijft er meer tijd over om te genieten. En daar gaat het toch om.
Rondreizen Peru: goed, betrouwbaar en persoonlijk (én strak geprijsd)!

2012 | Carl Van Baelen en Nele Vennekens

aanbeveling baelen“Peru has a lot to offer. We therefore were eager to backpack through the southern part of this diverse country, from coast to rainforest and back. We booked our flight and our first hotel in advance. As for the rest of our one month trip: we decided to arrange everything on the spot.

A couple of weeks before our big journey we stumbled upon the Rondreizen Peru website and decided to read into the option of prebooking some of our tours and hotels. We ended up booking our whole trip beforehand, from start to finish. This was the best thing we could have done. It saved us an enormous amount of time. We didn’t had to worry about arranging transfers, finding vacancies, booking tours or even managing our time schedule. Everything was perfectly arranged by Rik and Norma. They run their agency with love and passion.

As they had planned out our whole trip, it left us with nothing but one option: enjoying our vacation to the fullest, which we did. We truly had the time of our lives, and it’s all thanks to the professional and personalized service of Rondreizen Peru. Thank you so much!”

2011 | Jaap Schipper en Emmy Van de Steen

Na wat lezen, zoeken en vergelijken, besloten we bij Rondreizen Peru onze reis naar Peru te boeken. De voorwaarden leken ons zeker zo goed als bij andere (Nederlandse) organisaties en we konden echt onze reis ‘à la carte’ samenstellen. We kregen ook nuttige tips betreffende de planning van onze reis, we konden keuzes maken omtrent het niveau van de hotels en de manier van reizen.

Ter plekke bleek dat we heel tevreden konden zijn met deze keuze !

We hadden al gauw contact met Rik, die informeerde of alles naar wens verliep. Het was toch wel heel fijn om te weten dat er steeds iemand ter plekke in Peru is op wie je kan terugvallen mochten er problemen zijn.
Alles was tot in de puntjes voor ons geregeld, zowel de individuele trajecten als de trips die we met kleine groepjes deden. Zo hadden we een super gevarieerde vakantie met alle hoogtepunten van het zuiden en een weekje Amazone.
Onze terugreis werd gecompliceerd door een vlucht die niet doorging, maar ook daar slaagde hij erin om op tijd een oplossing te vinden.

Kortom, we hebben dankzij Rondreizen Peru en Rik een fantastische reis gehad in een bestemming met een rijkdom aan natuur, cultuur en couleur locale…
Bedankt !!!

2010 | Martijn Ruijgers en Dorien Holstege

‘Tien weken verbleven wij in Peru en Bolivia. Eerst twee weken Spaans leren, want daarvan wisten we niet meer dan ‘Hola’ en ‘Hasta mañana’.
Onze keus viel op Rondreizen Peru omdat we goede verhalen over Cusco hadden gehoord en deze Spaanse school meer aanbiedt dan Spaanse les.

De flexibiliteit en gastvrijheid van Rondreizen Peru valt als eerste op: onze lestijden konden makkelijk worden aangepast naar 2×2 uur ipv 1×4 uur per dag, toen we erachter kwamen dat dat toch wel erg veel van je schoolse brein vraagt.

Weinig was teveel (zelfs met een kindje op komst!) en met raad en daad stonden Rik en Norma altijd klaar; dan weer waren ze even weg om iemand van het vliegveld te halen, dan weer stond je zo een half uur te kletsen over hoe en waar je een tripje het beste kon regelen.

De lessen waren heel waardevol; in twee weken tijd leerden we dankzij de goede, geduldige en geïnteresseerde leraar/leraressen een aardig woordje Spaans, in een gezellige en gemoedelijke sfeer.

Daarnaast hebben we via Rik een aantal tochtjes gedaan die erg goed geregeld waren! Zo hebben we een mooie tour op
mountainbikes gemaakt met een gids en heeft Rik ons geholpen met het plannen van een ‘weekendje weg’ uit Cusco. De tips en adviezen waren nuttig en als we na een tochtje terugkwamen konden we bij Rik ons verhaal doen, altijd met een kopje thee!

Na 5 weken Cusco zijn we vertrokken naar Bolivia en na 3 weken daar zijn we weer in Cusco geëindigd; ook toen zijn we voor de gezelligheid nog even bij Rik en Norma langs gegaan om ervaringen uitwisselen.

Wie kiest voor Rondreizen Peru maakt een werelds besluit!

Rik en Norma; we wensen jullie veel geluk met Robert en met jullie bedrijf!’

2009 | Jeroen Wapenaar

Freelance reisjournalist van Reizen Magazine (ANWB) en Volkskrant Reizen

‘In 2009 verbleef ik 5 weken in Peru. Drie weken woonde ik bij een bijzonder lief gastgezin in Cusco en daarna trok ik 2 weken door het zuiden van dit boeiende land.

Op eigen houtje naar de Heilige Vallei en Machu Picchu, trektochten door de Colca Canyon, excursies naar het regenwoud van Puerto Maldonado en de eilanden van Titicaca. Stuk voor stuk hele bijzondere avonturen die ik de rest van mijn leven bij me zal dragen. Absoluut mijn mooiste ervaring tot nu toe.

Rik Duijm en Norma Guevara van Rondreizen Peru speelden daar een hele belangrijke rol in. Altijd stonden Rik en Norma met raad en daad klaar, ook als ze het zelf waanzinnig druk hadden. Ze zorgden dat ik mijn backpack, die was blijven staan in New York, terugkreeg. Ze gaven me tientallen tips over tochten en hotels. En niet alleen over die in de Lonely Planet, maar ook over de plekken waar je het echte Peru ontdekt en niet struikelt over de toeristen. Peru is een veel te mooi land om alleen plaatjes te schieten bij Machu Picchu.

Rondreizen Peru heeft als geen ander reisbureau de kennis en service in huis om je een reis te bezorgen die je elke minuut doet verbazen over de cultuur en de natuur. Als je het kantoor van Rondreizen Peru binnen komt, straalt de warmte van Norma en Rik je al tegemoet. En hun deskundigheid is onovertroffen. Ervaar het zelf!’

2009 | Alco en Marleen Vermeer

‘Ons doel was een maand in Peru/Bolivia door te brengen. De voorpret was geweldig: mailen met Rik en onze reis op maat vorm geven. Wat kunnen we aan, wat willen we zien. Zijn we niet te enthousiast en denken we als vijftigers alles te kunnen? Rik gaf ons geweldig advies. We hebben een reisprogramma vol afwisseling, ook met rustmomenten, en een opbouw in hoogte! Rik als persoonlijke reisleider, hoe luxe kun je het hebben? Hij was er als we hem nodig hebben, hij gaf ons onze privacy wanneer we dat wilden. Prettig wanneer iemand dat inschat. En voor alle maatwerk en persoonlijke begeleiding waren we niet meer geld kwijt dan bij de Nederlandse reisbureau’s.

Jammer genoeg moesten we onze reis onderbreken ivm ernstige ziekte aan het thuisfront. Juist dan merk je nogmaals hoe geweldig het is iemand in je buurt te hebben die er voor je is. Rik, nogmaals bedankt!
Je regelde alles voor ons. Eerst het programma omzetten omdat we dachten dat we toch nog wel konden blijven. In Peru was de bereikbaarheid beter dan in Bolivia, dus, hup terug naar Peru. Jammer genoeg moesten we toch naar huis. Onze steun en toeverlaat zorgde ervoor dat alles goed verliep. Norma ontving ons gastvrij bij hen thuis en oma kookte lekkere soep voor ons. Nogmaals hartelijk dank! Het is heel fijn in vervelende omstandigheden een vertrouwd persoon in de buurt te hebben die de taal goed spreekt en de (ook ambtelijke) weg goed kent. Super!’

2008 | Wendy en Ronald Bakker

Wendy en Ronald Bakker

Rik en Norma,
‘We willen jullie nogmaals bedanken voor de geweldige reis door Peru en Bolivia!
De hele rondreis – vanaf de aankomst in Cusco tot aan het vertrek in Lima – was perfect geregeld. We zijn dan ook zeer tevreden over de service van Rondreizen Peru.

Terugkijkend op die drie weken is het echt ongekend wat we allemaal hebben gedaan en hebben meegemaakt: van het oerwoud tot het Titicacameer en van Machu Picchu tot de Islas Ballestas. De hele reis was schitterend, een perfecte mix van veel cultuur, nog meer natuur en wat minder rust.

Over de overnachtingen waren we ook zeer tevreden. Zeker de overnachting in het zouthotel op Salar de Uyuni zal ons nog lang bijblijven.
De bevolking (douanebeambten daargelaten) was buitengewoon vriendelijk en gastvrij.

Kortom, we hebben dankzij jullie een zeer mooie en avontuurlijke rondreis gemaakt. De volgende keer boeken we zeker weer bij jullie!’