Home » Vinicunca – Rainbow Mountain

Vinicunca – Rainbow Mountain

Dagtours naar de Rainbow Mountain

Unieke vergezichten treft u op Vinicunca, beter bekend als de Rainbow Mountain. Er worden vele dagtours vanuit Cusco georganiseerd. Hierbij vertrekt u rond 4:00 uur ’s ochtends en komt u rond 18:00 uur ’s avonds pas weer aan in Cusco, waarbij u niet meer dan een nummer bent, en er geen oog is voor uw individuele conditie of wensen. Vanwege het klimmen op extreme hoogte – u bevindt zich gedurende de dag over de 4500 meter boven zeeniveau –  en de risico´s die dit met zich meebrengt, bieden wij deze dagtocht enkel aan als privétour of in kleine groepen onder begeleiding van een gespecialiseerde berggids.

Vinicunca - Rainbow Mountain

Tweedaagse tour: Raften op de Vilcanota-rivier en beklimming van de Rainbow Mountain

Behalve als dagtocht, kunt u de Rainbow Mountain ook als tweedaagse tocht doen, een optie die wij van harte kunnen aanbevelen. Hierbij reist u op de eerste dag richting Vinicunca, maakt u een avontuurlijke raft-tour en slaapt u in een eenvoudige lodge aan de Vilcanota-rivier op een uur rijden van het startpunt van de klim naar de Rainbow Mountain. De volgende dag start u dan uitgerust en als één van de eersten aan de klim naar de voet van de regenboogberg wat een zeer serieuze inspanning is.

raften nabij de Rainbow MountainDag 1: raften op de Urubamba-rivier
De Urubamba rivier stroomt van het hoge Andesgebergte, via de Heilige Vallei van de Inca’s en langs Machu Picchu naar de Amazone.

De rivier heeft een aantal spannende stroomversnellingen. Een van de populairste plekken om te raften is “Chuqui”, in het hoger gelegen deel van de rivier en nabij de Rainbow Mountain. Er zijn goede klasse III stroomversnellingen (goed te doen zonder voorafgaande raft-ervaring) en het water is er schoon.

Vandaag wordt u rond 09:00 uur opgehaald van uw hotel en naar de Cusipata River Lodge gebracht.

overnachten nabij de Rainbow MountainNa een veiligheidsinstructie ontvangt u een complete uitrusting, waaronder een helm, wetsuit, peddel, en zwemvest. U bent ongeveer 2 uur op de rivier, wordt begeleid door een ervaren instructeur en een extra kajak. U eindigt met een warme lunch en een optionele sauna . Er is mogelijkheid tot ziplining, waarbij u middels 4 kabels van elk 100 meter lang, over de rivier kan zweven.

Na afloop kunt u genieten van de faciliteiten van de lodge zoals warme douches, toiletten, een sauna en een comfortabele eetgelegenheid. U overnacht hier eveneens, in tweepersoonskamers met eigen badkamer.

Lunch en diner zijn vandaag inclusief.

Dag 2: Vinicunca, de Rainbow Mountain
We vertrekken om 6:00 uur en rijden een uur over een schilderachtige onverharde weg naar een op 4900 meter hoog gelegen vallei: het startpunt van onze trektocht naar de Rainbow Mountain. Op een hoogte van 5033 meter boven zeeniveau heeft u een prachtig uitzicht op deze door mineralen gekleurde berg. Nadat u van het adembenemende landschap heeft genoten, dalen we af, lunchen we en keren we terug naar Cusco, waar we in de late namiddag aankomen.

Ontbijt en lunch zijn vandaag inclusief.

Rainbow Mountain

Belangrijk: u bevindt zich gedurende de dag continue op hoogtes boven de 4500 meter, wat tot hoogteziekte kan lijden. Voor personen met hartklachten of ademhalingsproblemen is deze tocht absoluut ongeschikt. In uw dagindeling zullen wij deze tour inplannen op het moment dat u zo goed mogelijk geacclimatiseerd bent.