Home » Vinicunca – Rainbow Mountain

Vinicunca – Rainbow Mountain

De Rainbow Mountain 

Unieke vergezichten treft u op Vinicunca, beter bekend als de Rainbow Mountain. De Rainbow Mountain is de laatste jaren uitgegroeid tot één van de must-see bestemmingen van Zuid-Peru. Er worden vele dagtours vanuit Cusco georganiseerd. Hierbij vertrekt u rond 4:00 uur ’s ochtends en komt u rond 18:00 uur ’s avonds pas weer aan in Cusco, waarbij u niet meer dan een nummer bent, en er geen oog is voor uw individuele conditie of wensen. Vanwege het klimmen op extreme hoogte – u bevindt zich gedurende de dag over de 4500 meter boven zeeniveau –  en de risico´s die dit met zich meebrengt, bieden wij deze dagtocht enkel aan als privétour of in kleine groepen onder begeleiding van een gespecialiseerde berggids.

Dagtocht naar de Rainbow Mountain 

De beklimming van de Rainbow Mountain is de laatste jaren verworden tot een ware must-see, bijna net zo populair als de Machu Picchu.

Vinicunca - Rainbow Mountain

Tweedaagse tour: Raften op de Vilcanota-rivier en beklimming van de Rainbow Mountain

Behalve als dagtocht, kunt u de Rainbow Mountain ook als tweedaagse tocht doen, een optie die wij van harte kunnen aanbevelen. Hierbij reist u op de eerste dag richting Vinicunca, maakt u een avontuurlijke raft-tour en slaapt u in een eenvoudige lodge aan de Vilcanota-rivier op een uur rijden van het startpunt van de klim naar de Rainbow Mountain. De volgende dag start u dan uitgerust en als één van de eersten aan de klim naar de voet van de regenboogberg wat een zeer serieuze inspanning is.

raften nabij de Rainbow MountainDag 1: raften op de Urubamba-rivier
De Urubamba rivier stroomt van het hoge Andesgebergte, via de Heilige Vallei van de Inca’s en langs Machu Picchu naar de Amazone.

De rivier heeft een aantal spannende stroomversnellingen. Een van de populairste plekken om te raften is “Chuqui”, in het hoger gelegen deel van de rivier en nabij de Rainbow Mountain. Er zijn goede klasse III stroomversnellingen (goed te doen zonder voorafgaande raft-ervaring) en het water is er schoon.

Vandaag wordt u rond 09:00 uur opgehaald van uw hotel en naar de Cusipata River Lodge gebracht.

overnachten nabij de Rainbow MountainNa een veiligheidsinstructie ontvangt u een complete uitrusting, waaronder een helm, wetsuit, peddel, en zwemvest. U bent ongeveer 2 uur op de rivier, wordt begeleid door een ervaren instructeur en een extra kajak. U eindigt met een warme lunch en een optionele sauna . Er is mogelijkheid tot ziplining, waarbij u middels 4 kabels van elk 100 meter lang, over de rivier kan zweven.

Na afloop kunt u genieten van de faciliteiten van de lodge zoals warme douches, toiletten, een sauna en een comfortabele eetgelegenheid. U overnacht hier eveneens, in tweepersoonskamers met eigen badkamer.

Lunch en diner zijn vandaag inclusief.

Dag 2: Vinicunca, de Rainbow Mountain
Na een vroeg ontbijt vertrekken we om 5:00 uur. Vanaf onze overnachtingsplaats is het slechts een uur rijden tot aan het startpunt van de klim. We rijden over een onverharde weg door een schilderachtige omgeving tot aan het startpunt op bijna 4600 meter hoogte. De klim naar het uitzichtpunt op de regenboogberg duurt anderhalf tot twee uur. Op een hoogte van 5033 meter boven zeeniveau heeft u een prachtig uitzicht op deze door mineralen gekleurde berg als ook op deimposante met eeuwige sneeuw bedekte 6300 meter hoge Apu Ausangate. Nadat u van het adembenemende landschap heeft genoten, kan er in overleg met de gids nog doorgewandeld worden naar het uitzichtspunt op de Red Valley (Valle Rojo). Hierna dalen we weer af naar het startpunt. Op de terugweg zal er na een uur weer gestopt worden in Cusipata voor de lunch. Na de lunch rijden we in een kleine twee uur terug naar Cusco, waar we in de late namiddag aankomen.

Belangrijk: u bevindt zich gedurende de dag continue op hoogtes boven de 4500 meter, wat tot hoogteziekte kan lijden. Voor personen met hartklachten of ademhalingsproblemen is deze tocht absoluut ongeschikt. In uw reisschema zullen wij deze tour inplannen op het moment dat u zo goed mogelijk geacclimatiseerd bent.

Rainbow Mountain