Home » Genieten voor of na uw Peru reis

Genieten voor of na uw Peru reis

Wat is er leuker dan u al voor uw reis in het land van bestemming te verdiepen? In deze rubriek delen we de beste recepten uit de rijke Peruaanse keuken met u, de interessantste boeken, goede films en lokale muziek. Ook leuk trouwens voor als u al in Peru bent geweest en heerlijk wilt nagenieten van uw reis!

De rijke Peruaanse keuken

Comida Peruana

Comida Peruana

De hedendaagse Peruaanse keuken kent invloeden vanuit diverse delen van de wereld: Indiaanse, Spaanse, enige Afrikaanse en meer recent, Japanse invloeden.
Peru wordt gekenmerkt door verschillende klimaten en regio´s (kust, Andesgebergte, regenwoud) waardoor er een grote verscheidenheid bestaat in de aanwezige gewassen, welke in bepaalde omstandigheden beter groeien. Door deze geografische kenmerken in combinatie met de diverse culturen en invloeden die Peru kent door de eeuwen heen, maakt dat het Zuid-Amerikaanse land over meer dan 5000 verschillende gerechten beschikt.
De grote diversiteit aan ingrediënten maakt de gerechten steeds populairder en zelfs één van de beste van Latijns-Amerika. De Peruaanse keuken wint dan ook niet voor niks steeds meer aandacht onder topkoks.
Typische ingrediënten zijn één van de vele aardappelsoorten, quinoa, aji´s en rocoto´s (pittige pepers en paprika), limoen en mais.
Wanneer u door Peru bent gereisd zult u een deel van onderstaande gerechten hopelijk/waarschijnlijk geproefd hebben. Een heerlijke maaltijd om terug te kijken op en na te genieten van uw reis. Misschien vindt u het wel leuk om uw vrienden en familie uit te nodigen voor een Peruaanse avond waarin u niet alleen uw foto´s en verhalen deelt, maar ook een beetje Peru kan laten proeven.
Bent u nog in de voorbereiding van uw trip naar Zuid Amerika, wat is er dan leuker om vast een beetje van Peru te proeven om in de stemming te komen voor een onvergetelijke rondreis? We hebben een selectie voor u gemaakt van enkele bekende of minder bekende, maar daarom niet minder lekkere, Peruaanse Recepten
Buen Provecho!

Boeken
Informatieve boeken, romans, naslagwerken, wetenschappelijke literatuur en nog veel meer. Hier volgen enkele aanbevelingen om voorbereid op reis te gaan, een must voor elke reiziger die Peru echt wil beleven. Zie hier voor een overzicht van boeken over Peru.

Films
Hoewel de Peruaanse filmindustrie niet zo groot is als die van enkele andere Zuid Amerikaanse landen, zijn sommige regionaal zeer succesvol. We hebben voor u enkele aangeraden Peruaanse films op een rijtje gezet, van documentaires tot romantische comedies, en van thrillers tot drama´s.

Muziek
Een belangrijk onderdeel van een cultuur is muziek. U gaat een nieuwe cultuur ontdekken of bent (net) terug uit Zuid-Amerika en vol van nieuwe indrukken, ervaringen en belevingen.
Peruaanse muziek wordt beïnvloed door diverse stijlen als blaasinstrumenten en melodieën uit de Peruaanse Andes, harmonieën en snaarinstrumenten uit Spanje (Europa) en diverse ritmes en percussie instrumenten uit Afrika, welke meegebracht zijn door de slaven.