Home » Wist u dat?

Wist u dat?

IMG_6494… Arequipa de “Witte Stad” genoemd wordt vanwege het witte lava gesteente, genaamd Sillar, waarmee vele gebouwen in het centrum van de stad gebouwd zijn?

Corpus Christi
… er in de maand Juni vele festiviteiten zijn in Cusco? Op 30 mei, donderdag 60 dagen na Pasen, vieren we Corpus Christi waar 15 verschillende Heiligen in een processie naar de Kathedraal worden gebracht. Elk jaar op 24 Juni wordt “Inti Raymi”, het festival van de Zon gevierd. Beide een unieke en lokale ervaring om hier in Cusco mee te maken!

… Peru een geweldig land is wat betreft diversiteit en variëteit! Zo kent Peru o.a. 28 van de 32 wereldwijde klimaatzones, heeft het een zeer gevarieerde keuken, vele verschillende etnische groepen, etc!

De Colca Canyon

… de condor, ‘s werelds grootste vliegende vogel, tot 12 kilo wegen, zo’n 1,30 lang kan zijn, en een spanwijdte van 3,5 meter kan bereiken! De Colca Canyon is de beste plek ter wereld om de condor in de vrije natuur, van érg dichtbij te zien!

 

… sinds de (her)ontdekking van Machu Picchu (in 1911) ontzettend veel is veranderd, maar gelukkig ook veel bewaard en hetzelfde is gebleven? Lees hier het artikel van National Geographic en vergelijk de fotos van Machu Picchu: Toen en Nu.

Uyuni Zoutvlaktes

… we ook trips in Bolivia aanbieden? Ga de grens over en combineer uw reis door Peru met het bijzondere Bolivia! Geef ons je wensen door via Ontwerp Uw Reis.

 

Chupe de Camarones

… Peru in 2012 door de World Travel Awards uitgeroepen is als “Culinaire Bestemming van het Jaar”. Lekkerbekken: hier vindt u gerechten die u niet mag missen in Peru! Plus onze culinaire tour…

 

Tipon

…het zeker de moeite waard is om eerst de mooie ruïnes rondom Cusco te bekijken alvorens uw bezoek aan Machu Pichu! Lees hier meer over de ruïnes en uitstapjes in de Heilige Vallei.